Forum Machete,Modelism,Hobby: Sd.Kfz 250/1 italeri 1/72 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sd.Kfz 250/1 italeri 1/72 primul meu blindat :)

#1 Useril este offline   arathemis 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 31-August 06

Postat 30 May 2007 - 03:31 PM

Salut,

Va prezint prima mea lucrare in domeniu. Din pacate nu am prea mult timp la dispozitie ca sa lucrez ca sa va prezint mai des lucrari. Oricum, astept sa va dati cu parerea. Kitul este un italeri 1/72 sdkfz 250/1 cu camo de iarna.

Pozele:

Imagine postata

Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de arathemis: 30 May 2007 - 04:02 PM

#2 Useril este offline   arathemis 

• Membru deplin

Postat 30 May 2007 - 03:33 PM

si alte poze

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de arathemis: 30 May 2007 - 04:03 PM

#3 Useril este offline   arathemis 

• Membru deplin

Postat 30 May 2007 - 04:04 PM

Am reusit sa postez pozele mai mari. :) scuze pt pozele minuscule de mai devreme

#4 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 30 May 2007 - 04:45 PM

Frumusel,dar mai ai ceva de lucru la camo-ul de iarna...Ar trebui sa ne explici cum l-ai facut si ce vopsele ai folosit[adica acrilice sau email-uri].

#5 Useril este offline   arathemis 

• Membru deplin

Postat 30 May 2007 - 05:58 PM

Am folosit vopsele acrilice MasterColour. Am vopsit macheta cu galben-ocru, apoi am dat-o cu alb. Dupa ce s-a uscat putin (nu de tot) albul, am racait marginile sa sara albul.

Apoi am lipit decalurile.

#6 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 30 May 2007 - 07:45 PM

Am cateva observatii de facut - sper sa nu te superi:

1. In primul rand este vorba de un sdkfz 251/1 ausf C (sasiu nituit, sau mi se pare mie?) si nu de sdkfz 250. Spre deosebire de 251, care avea la baza tractorul de 3t sdkfz 11, 250 avea la baza tractorul de 1t, si era sensibil mai mic.

2. Galetii si roata motrice aveau benzi de cauciuc - trebuie sa le vopsesti corespunzator.

3. Interiorul avea aceeasi culoare ca si exteriorul.

4. Inmatricularea...pare a unui 251 de comanda. Este din cutie?

5. Crucile si numerele si erau aplicate inaintea camuflajului de iarna, iar echipajul le ocolea, lasandu-le intr-o zona neacoperita cu alb.

#7 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 31 May 2007 - 08:14 AM

Pe cutia din imagini scrie clar 251, tu spui 250. Probabil ai tastat in graba. Nu asta e problema insa...
1. decalurile, cu alte cuvinte insemnele, erau puse pe vopseaua de baza, fiind ocolite de camuflajul catut pe cimpul de lupta. Apoi sunt prea curate...
2. camuflajul de iarna, chiar daca arata destul de "real", da impresia ca pe unele locuri e ...zapada. Ce vopsea ai folosit, se vad aglomerari nefiresti de vopsea in unele zone? Apoi albul nu prea e ....alb, el se murdadreste destul de rapid.
3. ai vopsit destul de neglijent (vezi alb pe senile ;-), scurgeri de vopsea de pe coada uneltelor)
4. lipiturile cam lasa de dorit, unele componente par sa nu fi fost debavurate.
Ia cele de mai sus ca pe niste sfaturii pentru viitor!

#8 Useril este offline   arathemis 

• Membru deplin

Postat 31 May 2007 - 08:46 AM

Citeaza

Am cateva observatii de facut - sper sa nu te superi:

1. In primul rand este vorba de un sdkfz 251/1 ausf C (sasiu nituit, sau mi se pare mie?) si nu de sdkfz 250. Spre deosebire de 251, care avea la baza tractorul de 3t sdkfz 11, 250 avea la baza tractorul de 1t, si era sensibil mai mic.

2. Galetii si roata motrice aveau benzi de cauciuc - trebuie sa le vopsesti corespunzator.

3. Interiorul avea aceeasi culoare ca si exteriorul.

4. Inmatricularea...pare a unui 251 de comanda. Este din cutie?

5. Crucile si numerele si erau aplicate inaintea camuflajului de iarna, iar echipajul le ocolea, lasandu-le intr-o zona neacoperita cu alb.

1. M-am grabit cand am postat. 251/1 e intr-adevar. (dupa cum bine a observat si Z mare).
2. & 3. Ok. O sa le remediez.
4. Da, e din cutie.
5. Ok. Mersi. N-am stiut asta. O sa remediez si chestia asta.

Citeaza

Pe cutia din imagini scrie clar 251, tu spui 250. Probabil ai tastat in graba. Nu asta e problema insa...
1. decalurile, cu alte cuvinte insemnele, erau puse pe vopseaua de baza, fiind ocolite de camuflajul catut pe cimpul de lupta. Apoi sunt prea curate...
2. camuflajul de iarna, chiar daca arata destul de "real", da impresia ca pe unele locuri e ...zapada. Ce vopsea ai folosit, se vad aglomerari nefiresti de vopsea in unele zone? Apoi albul nu prea e ....alb, el se murdadreste destul de rapid.
3. ai vopsit destul de neglijent (vezi alb pe senile , scurgeri de vopsea de pe coada uneltelor)
4. lipiturile cam lasa de dorit, unele componente par sa nu fi fost debavurate.
Ia cele de mai sus ca pe niste sfaturii pentru viitor!

Mersi de observatii. O sa tin cont de ele pe viitor.

#9 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 17 June 2007 - 09:02 PM

Arathemis,fratioare,am vazut ca nu ai pus fig.pe el...Daca nu le pui si... cumva nu mai ai nevoie de ele,vinde-mi-le mie.Am si eu acelasi kit,inmatriculat de Stalingrad si...

Imagine postata

..."plange " dupa servantii de la MG-uri.Spor in continuare!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi