Desi greul Bataliei a fost dus de varul mai batran si putin mai anchilozat Hurricane, altfel un avion revolutionar la momentul aparitiei sale, in constiinta poporului englez, si a londonezilor mai ales, Spitfire a reprezentat aparatorul si justitiarul care a facut ordine in hoardele de Huni, ce roiau zilnic - ma rog, cam cat le permitea benzina - pe deasupra cerului Angliei.
Nu voi intra in detalii despre acest kit, review-uri gasiti AICI si AICI. Ideea e ca acest kit nu are mai deloc nevoie de chit, sau manevre deosebite pentru a se imbina perfect
Modelul s-a imbinat bine, dar ca de obicei - cred ca sunt urmarit de vre-un blestem - am zbarcit cupola principala, si am reusit sa o rupt pe cea din coama, dar am refacut-o. Ma rog trebuie sa mai lucrez la atentie :-x
Adaosurile sunt reprezentate de scaunul pilotului, plansa de bord, filtrele de la radiator, capacul mobil de la radiator si ceva manete prn cockpit care au fost parti din setul Eduard pentru acest kit.
Am ales o inmatriculare "out of the box" pentru ca nu am avut idei, schema de camuflaj cu doua "tipuri de sosete" (multam de idee Cata) fiind folosita destul de limitat, spre sfarsitul Bataliei.
Decalurile de la Tamiya nu s-au dezmintit nici de aceasta data, cred ca sunt facute din sacosa de plastic sau ceva de genul asta, pentru ca a fost nevoie de mult izopropilic si ceva nitro ca sa le fac sa stea la locul lor.
Wash-urile zic eu ca au iesit decent - ma rog dupa negocieri dure cu ceva amoniac pe extrados - iar weathering-ul ca atare a cautat sa reproduca starea de epuizare materiala si fizica a materialului volant supus zilnic stresului combativ. (asta a sunat un pica cam prea gonflat, nu? ) La final ca sa il "tarnosesc" si mai tare am dat lac mat de Revell (doamne ca bun mai e) in care am strecurat neste picaturi de alb si ceva gri, ca sa apara vopseaua mai stearsa.
Zetul zicea ca ar fi mers mai bine niste galben, deoarece in aceasta culoare se decolora schema asta de camuflaj. No porblemo, am notat la urmatorul asa vom face.
Singurele licente personale fata de ce dadea producatorul au fost peticele de "panza" (a se citi banda Tamiya) ce acopereau tevile mitralierelor si banda de idnetificare de pe fuselajul posterior care am preferat sa o vopsesc deoarece decalul nu iesea la culoare cu coafa elicei
Multumesc tuturor care m-au ajutat cu sfaturi, in special cartula care m-a rabdat vre-o 2 ore si m-a "ridicat in picioare" cu wash-ul si decalurile.
In continuare va atasesz neste poze ... facute cu aparatul lui Cata la ultima intalnire... ca de ... mandezu nu detine aparat serios de fotografiat
Bafta la toti si sa auzim de bine...
Asta e...
Aceasta postare a fost editata de Flyboy: 24 May 2007 - 10:28 AM