Forum Machete,Modelism,Hobby: The Home defender... - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

The Home defender... Spitfire Mk I - 1/48 Tamiya

#1 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 24 May 2007 - 10:25 AM

NU vreau sa intru in detalii despre ce a insemnat, si continua sa insemne, pentru "cei multi" aparitia acestui vanator pe cerurile Angliei in vara lui 40.
Desi greul Bataliei a fost dus de varul mai batran si putin mai anchilozat Hurricane, altfel un avion revolutionar la momentul aparitiei sale, in constiinta poporului englez, si a londonezilor mai ales, Spitfire a reprezentat aparatorul si justitiarul care a facut ordine in hoardele de Huni, ce roiau zilnic - ma rog, cam cat le permitea benzina - pe deasupra cerului Angliei.

Nu voi intra in detalii despre acest kit, review-uri gasiti AICI si AICI. :-) Ideea e ca acest kit nu are mai deloc nevoie de chit, sau manevre deosebite pentru a se imbina perfect

Modelul s-a imbinat bine, dar ca de obicei - cred ca sunt urmarit de vre-un blestem - am zbarcit cupola principala, si am reusit sa o rupt pe cea din coama, dar am refacut-o. Ma rog trebuie sa mai lucrez la atentie :-x

Adaosurile sunt reprezentate de scaunul pilotului, plansa de bord, filtrele de la radiator, capacul mobil de la radiator si ceva manete prn cockpit care au fost parti din setul Eduard pentru acest kit.

Am ales o inmatriculare "out of the box" pentru ca nu am avut idei, schema de camuflaj cu doua "tipuri de sosete" (multam de idee Cata) fiind folosita destul de limitat, spre sfarsitul Bataliei.

Decalurile de la Tamiya nu s-au dezmintit nici de aceasta data, cred ca sunt facute din sacosa de plastic sau ceva de genul asta, pentru ca a fost nevoie de mult izopropilic si ceva nitro ca sa le fac sa stea la locul lor. ;-)

Wash-urile zic eu ca au iesit decent - ma rog dupa negocieri dure cu ceva amoniac pe extrados - iar weathering-ul ca atare a cautat sa reproduca starea de epuizare materiala si fizica a materialului volant supus zilnic stresului combativ. (asta a sunat un pica cam prea gonflat, nu? :lol: ) La final ca sa il "tarnosesc" si mai tare am dat lac mat de Revell (doamne ca bun mai e) in care am strecurat neste picaturi de alb si ceva gri, ca sa apara vopseaua mai stearsa.
Zetul zicea ca ar fi mers mai bine niste galben, deoarece in aceasta culoare se decolora schema asta de camuflaj. No porblemo, am notat la urmatorul asa vom face. :-P

Singurele licente personale fata de ce dadea producatorul au fost peticele de "panza" (a se citi banda Tamiya) ce acopereau tevile mitralierelor si banda de idnetificare de pe fuselajul posterior care am preferat sa o vopsesc deoarece decalul nu iesea la culoare cu coafa elicei :-D

Multumesc tuturor care m-au ajutat cu sfaturi, in special cartula care m-a rabdat vre-o 2 ore si m-a "ridicat in picioare" cu wash-ul si decalurile. :lol:

In continuare va atasesz neste poze ... facute cu aparatul lui Cata la ultima intalnire... :lol: ca de ... mandezu nu detine aparat serios de fotografiat

Bafta la toti si sa auzim de bine... :lol:

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Asta e...

Aceasta postare a fost editata de Flyboy: 24 May 2007 - 10:28 AM

#2 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1367
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 24 May 2007 - 10:47 AM

Spitfire, un avion frumos, elegant. In Batalia Angliei se spune ca a fost avionul potrivit la momentul potrivit.

Mos, chiar imi place ce ti-a iesit - astept sa-l vad live. Ca o mica carcoteala (ca fara asta nu se poate ;-) ) eu as fi facut panourile de la mitraliere mai uzate adica ceva metal, dat pe margini ca acolo se mai zgaria. Si cam aceeasi treaba la usa laterala de la carlinga. In rest e ok, chiar imi place.

#3 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 24 May 2007 - 12:43 PM

Salut,
Frumos, felicitari ;-)
As carcoti si eu, dupa ce am vazut silvering la marginile decalurilor la cocarda si la litera B din marcaj. Eu le decupez pina la inceputul decalului propriu-zis tocmai ca sa evit asa ceva. Si dau un strat de Future inainte de aplicare.
In rest...frumos !
Spor,
Bill :lol:

Aceasta postare a fost editata de Bill: 24 May 2007 - 12:44 PM

#4 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior

Postat 24 May 2007 - 05:23 PM

In primul rand multumesc celor doi frati care au sarit cu sfatu' si multumesc si celor care au privit dar nu au sarit :lol: ... cu nimic !!!

Si acum sa demontam.... :lol:

@bogy:Panourile au uzura dar trebuie sa fii tu mai atent cand te uiti si eu trebuie sa fac poze mai bune (sic!) Similar la usa pilotului!!!

@bill: recunosc ca mi-a fost o lene - ancestrala de altfel - sora su somnul, sa tai si marginile acelea; Acum arata mult mai bine decat initial. Pe cuvantul meu si al lui cartula care l-a vazut inainte cat de jalnic aratau. Dar am inteles si data viitoare sper sa iasa mai bine. Future s-a dat ca la stropit gradinile, tocmai in ideea pe care o stim cu totii, dar cu "sacosele alea de piata" care sunt decalurile Tamiya... ;-)

Multumesc de comentarii, mai asteptam!!! :lol:

#5 Useril este offline   skyray 

• Membru senior
  • Postari: 100
  • Inregistrat: 22-November 05

Postat 24 May 2007 - 06:29 PM

Felicitari! Ti-a iesit fain Spit-ul. Imi place, in special, "starea de epuizare materiala si fizica". Impresia globala de "vechitura" e foarte clara. Despre circotit cu rautate, as putea mentiona si eu decal-urile dar totul e limpede... sunt Tamiya. E clar ca trebuia sa le arunci de cind ai deschis prima data cutia kit-ului sau sa ti le lipesti frumos pe frigider numai pe macheta nu. Oricum, cu siguranta sunt mai multe lucruri de laudat decit de criticat dar as mai avea ceva de zis despre roti... Griul de pe cauciuce mi se pare un pic prea strident dar poate pozele sunt inselatoare iar in realitate griul e mai estompat.
Numai bine si mult spor!

#6 Useril este offline   hartman 

• Membru senior
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 17-October 06
  • Interests:Aviatie,marina,tehnologie.

Postat 24 May 2007 - 09:34 PM

Eu zic ca cea mai buna critica este contraexemplul.De problema cu silveringu' m-am lovit si eu foarte tare ,si chiar vreu sa o rezolv pe viitor.Eu nu-mi dau cu parerea pentru ca mai am de invatat intrale vopsit/invechitului,inclusiv de la Flayboy.... ;-)

#7 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 24 May 2007 - 10:51 PM

Fly pune te rog si poza cu burta! Aia e cea mai spectaculoasa! Dupa mine cred ca ala merge expus cu burta-n sus!! :lol: Dar ce bine ca nu e dupa mine o sa ziceti!! ;-)

#8 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 25 May 2007 - 12:14 PM

skyray, la May 24 2007, 07:29 PM, a spus:

Despre circotit cu rautate, as putea mentiona si eu decal-urile dar totul e limpede... sunt Tamiya. E clar ca trebuia sa le arunci de cind ai deschis prima data cutia kit-ului sau sa ti le lipesti frumos pe frigider numai pe macheta nu.

Sa am pardon, dar decal-urile din cutia de Spit sunt bune. Nu perfecte, nu extraordinare, ci bune si cat se poate de utilizabile. Si nu fac silvering daca sunt aplicate corect ;-)
Tehnica e simpla, si a detaliat-o foarte bine Z-Mare in articolul sau de aici:
DECALURI. Citeva cuvinte despre transfer pe macheta

Hartmann-ace, in cazul tau, cu decal-uri ICM, problema e cam nasoala, de abea alea sunt decal-uri bune de aruncat, fac silvering si pe o suprafata lucioasa ca oglinda.

#9 Useril este offline   skyray 

• Membru senior
  • Postari: 100
  • Inregistrat: 22-November 05

Postat 25 May 2007 - 06:25 PM

Citeaza

Sa am pardon, dar decal-urile din cutia de Spit sunt bune. Nu perfecte, nu extraordinare, ci bune si cat se poate de utilizabile. Si nu fac silvering daca sunt aplicate corect

N-am fost explicit. Stiu ca orice decaluri, fie prea groase sau subtiri, pot face silvering daca nu sunt tratate cum trebuie. Oricum, in postul precedent nu m-am referit neaparat la silvering. Am avut in vedere doar faptul ca decalurile de la Tamiya, in general, par extrem de groase iar mie chiar si fara silvering tot nu-mi plac. Pur si simplu evit sa le folosesc. Cumpar decaluri "aftermarket", iau altele de la alte kituri sau (in viitorul foarte apropiat o sa) le tiparesc singur.

#10 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior
  • Postari: 1478
  • Inregistrat: 24-December 05
  • Interests:Machete de avioane militare 1/32, aviatie.

Postat 25 May 2007 - 07:50 PM

skyray, la May 25 2007, 06:25 PM, a spus:

Citeaza

Sa am pardon, dar decal-urile din cutia de Spit sunt bune. Nu perfecte, nu extraordinare, ci bune si cat se poate de utilizabile. Si nu fac silvering daca sunt aplicate corect

N-am fost explicit. Stiu ca orice decaluri, fie prea groase sau subtiri, pot face silvering daca nu sunt tratate cum trebuie. Oricum, in postul precedent nu m-am referit neaparat la silvering. Am avut in vedere doar faptul ca decalurile de la Tamiya, in general, par extrem de groase iar mie chiar si fara silvering tot nu-mi plac. Pur si simplu evit sa le folosesc. Cumpar decaluri "aftermarket", iau altele de la alte kituri sau (in viitorul foarte apropiat o sa) le tiparesc singur.

da de stire sa afle populatia, cand o sa le faci singur, poate te lipesti de niste comenzi ,daca esti disponibil!

#11 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 25 May 2007 - 08:01 PM

Flyboy, la May 24 2007, 10:25 AM, a spus:

...in constiinta poporului englez, si a londonezilor mai ales, Spitfire a reprezentat aparatorul si justitiarul care a facut ordine in hoardele de Huni...

Rule Britannia & God Save the Queen !

.......................................................

"When Britain first at Heav'n's command
Arose from out the azure main;
This was the charter of the land,
And guardian angels sang this strain;

Rule, Britannia! Britannia, rule the waves:
Britons never will be slaves."

Aceasta postare a fost editata de DRAGOS: 25 May 2007 - 09:00 PM

#12 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473

Postat 25 May 2007 - 09:25 PM

Fiindca Dragos s-a aplecat mai mult pe latura "literara" a problemei ;-) mi-as permite si eu o mica corectura. Nu "hoardele de Huni" ci mai degraba "hoardele de Ostrogoti/Vizigoti". Hunii sunt mongoloizi, nu germanici.

Cred ca Ministerul German al Culturii a pus un premiu pe capul tau mein Fliegerbursche :lol:

#13 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior

Postat 26 May 2007 - 12:36 AM

Max, de data licenta artistica era pe bune...

"Beware of the Hun from the sun!!!" o replica destul de utilizata in Batalie...

"Funny enough (see the report) , the british pilots nicknamed the german pilots ' huns ' - in my opinion a not very correct description - from the racial point of view my father looked more like the northern type (not up to the north pole - but you know what i mean" si restul articolului e AICI

Stai ca iti mai explic...ca poate nu e destul de clar," the Luftwaffe, or the Huns as they were monikered " le zicea la baietii aia care au incercat sa "scfufunde Perfidul Albion".

Nu am nici o problema cu germanii, dar tu sigur ai...cu mine. Te rog sa te abtii pe viitor daca, contextul nu iti e destul de limpede.

Cum dracu se face ca din 8 posturi numai tu, veteran cu state vechi, te-ai gasit sa te legi de replica aia ??? Cred ca ai schimbat hobby-urile. Master carcotash cumva ?

Ultima... "I saw four Messerschmitts with a D-21 on their tails and there was shooting. Everywhere we saw German tracer-bullets flashing through the air. One “Hun” had already a long white petrol-tail and dived vertically into the water. "...de AICI

Acum foarte sincer, sunt pe cael eu sa pun un premiu la bataie pentru cine iti mai explica atat de clar cum era cu Hunii ... din Batalia Angliei, sau cu Tommies...din 8th Army, cine stie ....sa nucrezi doamne fereste ca or fi motani!!!! :lol:

Hai noroc si bafta mai Max, cand ne inatlnim dau eu berea ;-)

#14 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 26 May 2007 - 06:20 AM

Flyboy, la May 26 2007, 01:36 AM, a spus:

Max, de data licenta artistica era pe bune...

"Beware of the Hun from the sun!!!" o replica destul de utilizata in Batalie...

Mea culpa !!
N-am stiut !!! ;-)

Atunci trebuie sa stau de vorba cu englezii astia ... au chiulit de la orele de istorie antica si ev mediu timpuriu :-?
Hunii's huni si gotii sunt goti ?!
Ce tu pui de romano-dac, ti-ar place cineva, sa te faca ungur ?! :hammer:

OK, accept berea, dar sa fie ... germana !
Alea englezesti is nasoale. :lol:

#15 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4818
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 26 May 2007 - 06:01 PM

Acest apelativ dat nemtilor (hun) era mai vechi (WW1). Insa nu stiu daca a aparut odata cu primele campanii media de demonizare a inamicului sau data de mai demult.

#16 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4818
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 26 May 2007 - 08:47 PM

Flyboy , imi place mult cum arata .Felicitari !! As avea si eu de sugerat citeva completari (nu cred ca se incadreaza la carcoteala ).Incearca (daca doresti) ,sa mai "sari" putin vopseaua pe la capotele motorului , palele elicilor , ramele carlingei,bordurile de atac ale aripilor sau carenajele radiatoarelor . Eventual ,burtica mai jegoasa (ulei).

#17 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 27 May 2007 - 12:21 PM

dany, la May 26 2007, 07:01 PM, a spus:

Acest apelativ dat nemtilor (hun) era mai vechi (WW1). Insa nu stiu daca a aparut odata cu primele campanii media de demonizare a inamicului sau data de mai demult.

Daca tot am deschis aceasta paranteza, hai s-o inchidem in spirit constructiv. Da dany, ai dreptate. Termenul de "huns" atribuit nemtilor isi are originea in WW1.
Iata ce spune Wikipedia ( http://en.wikipedia.org/wiki/Huns ) pe aceasta tema:

The term "Hun" has been also used to describe peoples with no historical connection to what scholars consider "Hun".

On July 27, 1900, during the Boxer Rebellion in China, Kaiser Wilhelm II gave the order to "make the name 'German' remembered in China for a thousand years, so that no Chinaman [sic] will ever again dare to even squint at a German". This speech, wherein Wilhelm invoked the memory of the 5th-century Huns, coupled with the Pickelhaube or spiked helmet worn by German forces until 1916, that was reminiscent of ancient Hun (and Hungarian) helmets, gave rise to the later derogatory English usage of the latter term for their German enemy during World War I. This usage was reinforced by Allied propaganda throughout the war, and many pilots of the RFC referred to their foe as "The Hun". The usage resurfaced during World War II.

#18 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior

Postat 31 May 2007 - 11:19 AM

Uite ca a mai facut cineva pasarica asta...si tot cu calele negre...

http://cschmodels.blogspot.com/

#19 Useril este offline   soricelul 

• Membru senior
  • Postari: 265
  • Inregistrat: 19-August 05

Postat 31 May 2007 - 11:35 AM

Pasaricile n-au cale ;-) :lol: :lol:

#20 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior

Postat 31 May 2007 - 02:53 PM

Daca-mi permiti...stimate soricel...nu au mai multe...

Au una si buna in care sa intre jamba cu tot cu cauciuc...sau nu ?! ;-)

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi