Ma puteti ajuta cu un sfat in legatura cu gravarea liniilor de panou. Eu stiu ca se rezolva cu un liniar mai subtire si ceva ascutit. Care este metoda corecta ? cu ce instrumente ?
si ma puteti indruma catre un tutorial in legatura cu gravarea pe o suprafata dreapta?
A doua intrebare, daca exita in Romania acele foi pentru decaluri trase la imprimanta
Multumesc anticipat !
Pagina 1 din 1
Un pic de ajutor va rog ! Foi pentru decaluri si gravarea liniilor
Postat 17 May 2007 - 07:56 PM
Dupa cum bine spunea mai acum ceva vreme un prieten de-al nostru de aici din familia www.cartula.net, majoritatea raspunsurilor se afla deja pe acest site/forum:
Gravarea panourilor -aricol excelent "interpretat" de Z-mare.
La a doua intrebare imi este teama ca raspunsul este: inca nu.
Bafta!
Gravarea panourilor -aricol excelent "interpretat" de Z-mare.
La a doua intrebare imi este teama ca raspunsul este: inca nu.
Bafta!
Postat 21 May 2007 - 07:46 PM
sa nu poluez forumul cu intrebarile mele sacaitoare, voi continua aici cu ale mele probleme in ale modelismului!
Am primit si eu niste culori fumoase printre care si un lac mat si unul lucios, revell!
lacul lucios "merge" perfect pe partile (geam) care ar trebui sa fie transparente ... dar nu sunt pentru ca a trebuit sa le smirgluiesc..... e un fel de Future ( nu l-am flosit inca) dar e prea gros!
Cu ce il pot dilua, pe cel lucios? daca voi folosi acel diluant pentru vopsele, voi risca sa mi se "abureasca" gemuletul ?
dar pe cel mat ? la fel ?
si mai inca o intrebare ... pot aplica lacul peste decaluri ? sau se aplica inainte de lipirea decalurilor ?
Multumesc anticipat !
Am primit si eu niste culori fumoase printre care si un lac mat si unul lucios, revell!
lacul lucios "merge" perfect pe partile (geam) care ar trebui sa fie transparente ... dar nu sunt pentru ca a trebuit sa le smirgluiesc..... e un fel de Future ( nu l-am flosit inca) dar e prea gros!
Cu ce il pot dilua, pe cel lucios? daca voi folosi acel diluant pentru vopsele, voi risca sa mi se "abureasca" gemuletul ?
dar pe cel mat ? la fel ?
si mai inca o intrebare ... pot aplica lacul peste decaluri ? sau se aplica inainte de lipirea decalurilor ?
Multumesc anticipat !
Postat 21 May 2007 - 08:15 PM
Atentie, poti avea surprize daca dai cu lacul (email) peste transparente!
Lacul, si cel lucios si cel mat (nu are nici o legatura cu Futirea!!!!!!!!), ar trebui sa se dizolve cu diluantul (Color Mix) oferit de Revell. Nu am incercat asa ca nu pot sa-ti dau un raspuns sigur 100%.
Normal, poti aplica lacul peste decaluri, chiar se recomanda acest lucru! Ba mai mult, inaite de a pune decalurile, daca suprafata este mata, trebuie data cu lac lucios. (vezi si http://www.cartula.net/smartsection.item.7...e-macheta.html)
Un sfat, lacurile, in special cele mate, nu se dau cu pesula ci cu aerograful sau chiar si cu un suflai.
Lacul, si cel lucios si cel mat (nu are nici o legatura cu Futirea!!!!!!!!), ar trebui sa se dizolve cu diluantul (Color Mix) oferit de Revell. Nu am incercat asa ca nu pot sa-ti dau un raspuns sigur 100%.
Normal, poti aplica lacul peste decaluri, chiar se recomanda acest lucru! Ba mai mult, inaite de a pune decalurile, daca suprafata este mata, trebuie data cu lac lucios. (vezi si http://www.cartula.net/smartsection.item.7...e-macheta.html)
Un sfat, lacurile, in special cele mate, nu se dau cu pesula ci cu aerograful sau chiar si cu un suflai.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1