Forum Machete,Modelism,Hobby: Cugetari... - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cugetari... ...ce ne gandim si am spune dar ...

#1 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 14 May 2007 - 11:51 AM

Lumea noastra...adica orice altceva decat a lor!

Scriu aceste cateva randuri pe baza unor observatii. Foarte multe dintre acestea sunt evidente pentru cei mai multi dintre membrii comunitatii machetistice, si ele deriva poate din faptul ca acest hobby este o descarcare sociala.In primul rand. Apoi este o descarcare de stres. Vii de la servicim cum spunea un distins membru, uiti de copil pe la gradinita, paine nu e in casa, gunoiul trebuie dus dar tu esti cu mintea la galetii pe care i-ai pilit, i-ai dat cu grund si azi e musai sa ii vopsesti. Lumea lor e altfel de cat a noastra! :-)

Partenerul de viata, care daca se mai intampla sa aiba si un program fericit de lucru, total intamplator asemenea cu al tau, e deja in flacari. Si cu toate astea trebuie sa vezi de casa si de familie si...galeti!!! Articolul nu se doreste o evocare a experientelor proprii ci mai degraba o confirmare ca asa e la toti. Si cum "capra vecinului" este filozofie de viata la romani, de ce ne mai miram cand auzim replici, voit bine intentionate de genul "Aha, vas'ca si matale ai de'astea !"? :-P

Ne intalnim unii cu altii. Unii mai des, altii mai rar, direct proportional cu cantitatea de timp liber, numarul de covoare de batut, drumuri prin oras sau "fugi" la locul crimei (a se citi magazine de machete). Unde nu te astepti, mai nou de vre-o un an incoace gasca a crescut considerabil, te vezi cu unul, de care stii tu ca e in "cartula" si l-ai vazut la fata cel putin odata, si incepe discutia "Ce mai zici mosule, ce ai mai lucrat?, Ba ma chinui cu un BF G14 de vre-o saptamana ca nu-i gasesc o inmatriculare 'oata, si apoi magarul de aerograf m-a tradat aseara..." Discutia avanseaza, se intra in detalii, si pana iti dai bine seama, mai apare unul "Salut bre, sedinta ceva ? A, nu, noi ne-am intalnit asa...din intamplare, dar daca esti si tu aici, hai la MODELISM, (cu variatii gen, la Modelfan, la MAV, la MMC...etc.)" Lumea noastra! :-o

Si stiti ce e cel mai misto? Ca vrei nu vrei te intalnesti sau descoperi pe unul pe altul. Daca te exemplu te surprinde cineva vorbind de machete - ca tu vorbesti non stop de ele, e deja ceva cunoscut, prietenii te striga "la joaca" (a se citi bere) tu slefuiesti flapsuri - ori se preface interesat, ori iti spune in fata ca esti ticnit. Ei, cei multi, au alte chestii: cluburi, femei, shopping, electronice, noi le avem pe ale noastre. Suntem anatemizati nedrept...De parca daca faceam un tanc 1:1 era altceva...da domne' aia se cheam restaurare. Ma rog...lumea lor! :-x

Afli ca X a mai adus un kit, dat naibii, super detalii, care obnubileaza complet vechiul tau Matchbox, sau Heller sau orice o fi el...il vrei ca banul atarna greu si e portofelul prea plin. Te gandesti...ma las de fumat...3 zile si nu ii mai cumpar lu var'miu sticla aia de vin si imi iese. Cine poate intelege comportamentul asta decat un confrate, care eventual si-a cumparat si el vre-o 3 kituri dar nu le duce acasa...ca de...iese cu fum! Lumea noastra! :-?

Ceilalti se uita la noi consdescendent, deh, copii mari care inca se joaca cu avioane, motorase si tancuri. Nu ca ne-ar interesa prea mult parerea lor, adica pe noi, dar ce te faci cand vine cineva in vizita, tu tocmai ai scos o cupola din Future si vrei sa o pui la uscat repede si ferita de praf, si vine Ea si "te roaga" sa vii sa te prefaci sociabil si gazda. Lumea lor! :pint:

una peste alta mai dai un telefon, esti in fiecare zi pe forum si vrei sa stii ce a mai facut unul altul, afli, ceri informatii, cauti disperat pe net resurse, iti raspund 10 din care 4 la subiect si restul divagheaza, dar asa cum e ea, asta e Lumea noastra! Si ne place de ea! :lol:

Va las...in ceata! Nu mi-am propus sa va lamuresc, nu mi-am propus sa epatez! Am scris ce am simtit si ceea ce stiu ca se intampla...orice comentariu sau adaugire e binevenita...tot din lumea noastra vine, si tot in lumea lor traim!

Hai noroc si sanatate! :-D

#2 Useril este offline   mersu 

• Christian von Turela
  • Postari: 1260
  • Inregistrat: 04-April 06
  • Interests:StuG fan!

Postat 14 May 2007 - 01:14 PM

Adevarat ai grait, frate Flyboy! :roll:

#3 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 14 May 2007 - 04:54 PM

Sa inteleg ca avem un LEE KOLOSNA?, asta ar fi un lucru minunat, cu atat mai mult cu cat bariera de limba nu mi-a permis sa savurez din creatiile sale.
Sa fie Flyboy cel care o sa lumineze toate ungherele? Sa fie cel care v-a patrunde adanc (cu freza) pana in miezul problemei?
Mi-ar placea, mi-ar placea ca la deschiderea acestui topic sa ma vad ca in oglinda si rusinat (dupa ce citesc tot) sa inchid repede si sa neg ceea ce am vazut/citit dar sa astept, nerabdator, o noua postare.
Eu personal, adaugiri nu am a face dar tin sa mentionez ca aceasta indeletnicire a fost colacul meu de salvare, asa ca acum zburd pe buza prapastiei, prin secara, stiind ca cineva este pe faza si ma prinde :hammer:

Aceasta postare a fost editata de alexie: 14 May 2007 - 04:55 PM

#4 Useril este offline   ikarus 

• Membru senior
  • Postari: 299
  • Inregistrat: 05-December 06

Postat 14 May 2007 - 05:29 PM

Citeaza

, copii mari care inca se joaca cu avioane,

stai, fraza asta parca o stiu de undeva !:hammer:

#5 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 14 May 2007 - 07:08 PM

alexie, la May 14 2007, 04:54 PM, a spus:

tin sa mentionez ca aceasta indeletnicire a fost colacul meu de salvare, asa ca acum zburd pe buza prapastiei, prin secara, stiind ca cineva este pe faza si ma prinde      :hammer:

Cat adevar in putinele tale cuvinte, prietene.
Anul trecut, pe vremea asta, scapasem deja cu viata. Cu urmari nasoale si cu urme urate, dar cu viata.
Cand devi constient de asta lucrurile incep sa para diferite, iar viata are alta valuare. Si prietenia are alta valuare si hobbyul are alta valuare iar cel mai important lucru devine ziua de azi care trebuie traita din plin. Ziua de maine? Cand o veni o sa vad ce si cum, dar azi vreau sa fiu vesel (adicatele dupa ce ca sunt suparat sa mai si stau suparat?).
In fond, in lumea mea, putin sunt cei ce au fost alesi, adica voi.
Urasc cand uitati de gluma sau cand uitati ca suntem aici pentru aceeiasi pasiune.
Urasc cand uitati ca prietenia e mai presus de orice vi s-ar parea ganduri ascunse.
Da-mi trece repede ca este azi si azi, ca-n fiecare azi, sunt vesel si n-am cum sa nu fiu alaturi de voi mai ales ca si voi ati fost alaturi de mine, in lumea mea, alta decat a lor.

Bafta!

#6 Useril este offline   Undercover 

• Nou venit
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 24-February 07

Postat 14 May 2007 - 10:26 PM

@ Flyboy
desi in unele cazuri in care le-ai exprimat nu ma regasesc, neavand varsta pe care cei mai multi de pe aici observ ca o au, eu fiind unul dintre cei mai mici de pe sit-ul asta...ai o FOARTE MARE DREPTATE !
parintii mei ma privesc oarecum mirati cand ma mai vad ca lucrez la vreo macheta...in loc sa mai ies afara, citesc ceva etc... "iar ai dat in mintea copiilor" , la prieteni daca e sa le spun ce fac , ma intreaba mirati..."ce sunt alea machete?" sau "altceva nu ti-ai gasit si tu sa faci?"
singura care ma mai intelege e prietena...tot vazandu-ma ca lucrez la machete, ii mai vorbeam, mi-a zis sa ii dau si ei una...nu a facut-o ea cine stie( mai mult a stricat-o...ca-mi parea rau p-orma ca i-am dat-o :pint: :-D ) da pe viitor a zis ca ar mai vrea sa faca...
totusi...ma intelege si pe mine careva...

#7 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 14 May 2007 - 10:37 PM

Undercover, la May 14 2007, 10:26 PM, a spus:

da pe viitor a zis ca ar mai vrea sa faca...
totusi...ma intelege si pe mine careva...

FUGI! FUGI! E O CAPCANA!!....

- Da, draga, vin la culcare, cum spui tu, ai dreptate, gata! :cry

Aceasta postare a fost editata de alexie: 14 May 2007 - 10:38 PM

#8 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 14 May 2007 - 10:45 PM

Cugetari, cugetari!!

Nimic nou din ce e vechi! Lumea lor sau lumea noastra? :pint:

Exista un fan club Shakira!! Ati incercat sa aruncati macar o privire acolo? :-? Sau Dacia Club!! Mare belea!! :-D
Sau Clubul Conatbililor!! Super Tare!! :lol:
Sau multe alte cluburi si organizatii care gandesc la fel: LUMEA LOR SI LUMEA NOASTRA!! Suntem niste neintelesi, mama' ce ne mai vaitam!!!
Cand ai incercat ultima oara sa vezi ce-l motiveaza pe cel din Clubul Shakira?? Nici macar nu te gandesti ca ai putea sa incerci. Zici ca e bolnav, ca-i trebuie psiholog dar nu te zaresti cumva in oglinda??
Asa e peste tot! O sumedenie de multimi care se intersecteaza sau se exclud. Iar NOI, acesti "fini gurmanzi" de plastice si rasini suntem parte din acest mic univers numit TERA si nici noi nu ne comportam altfel decat restul multimilor!!
In final as zice ca este: O LUME A NOASTRA A TUTUROR! :-P

#9 Useril este offline   hartman 

• Membru senior
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 17-October 06
  • Interests:Aviatie,marina,tehnologie.

Postat 14 May 2007 - 11:02 PM

Am ramas sincer impresionat.In sfirsit un topic scris cu sufletul pe tava.Si continuat in aceiasi maniera de ceilalti.M-am vazut in oglinda.Bafta.

#10 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 14 May 2007 - 11:35 PM

Ai mai omenilor ce sunteti tristi.Pai Van gogh mare pictor si artist era trist? :pint: Oups am ales prost exemplul.Nevermind!
Si acu' tin minte cand eram mic si colectiaonam orice avea legatura cu militaria(mai ales surprize la gume de mestecat ) :lol: Maica ce salivam(propriu si figurat) dupa un F-15...albastrui asa in culoarea cerului.
Si tot trecura anii , pusei mana pe primul kit ... apoi mai trecura anii si am inceput sa am mai multe , si iar trecura si tre' sa imi iau aerograf ca nu stric fumusete de tiger. :-P Am fixatie cu tiger asta pe bune.
Ca ma tot holbam prin vitrine si pe net ba la tancul ala ba la ala si-mi curgeau balele si mai jucam un joc (ba jucam cu fritzi si conserve cu tun/suliti ba cu ciori pline cu jdam-uri dar toate aveau ceva la comun: razbelu) pana cand lucid :-D am hotarat sa ma apuc de treaba si sa ma apuc sa fac si eu ceva ca cu uitatul asta nu prea merge.
Si pe langa sala, facultate (grea darea-r plesnetul in ea),plimbari etc. am gasit ceva care chiar imi ocupa placut timpul ramas si ma face sa ma gandesc la GALETII aia :-) (ce bine ca-s de otel si nu cauciucati) :-o
Daca stau sa ma gandesc , abia acu' imi satisfac si eu poftele militaresti...*(In revistele modelism vechi,poate si acum dar nu mai stiu eu, modelele se confectionau dupa tipare in sectiune si ma uitam la ele cum ma uit acum la ... ceva interesant rau de tot dar de neatins , ati inteles voi.(M-a luat vantul nu?paranteze in paranteze:Urasc cand fac asta si incep sa cred ca mi-se formeaza defect profesional))
*Ar mai fi una...dar sa am un F-15 sau un Abrams(the real thing) sau ... eah... eee uite aici ma opresc ca n-am BANI dar daca as avea
:roll:

Chiar imi place sa vad cum avanseaza lucrurile si ma si linisteste treaba asta de multe ori.Sper sa ramana asa nu sa se schimbe dupa investitii ca ma enervez rau de tot si ...

Eu am atatea de imbunatatit(si nici nu stiu daca o sa ajung acolo candva...limitare hardware) voi multi sunteti cu mult inaitea mea.BUCURATIVA si UITATIVA FERICITI LA CREATIILE VOASTRE!!!Savurati-le!SI ce daca rad!Ete na!Nu vine Sfarsitul Lumii si vad ei atunci...Gata ca sunt cam obosit(e de la Modelsim(Da da am scris bine nu e modelism(iar paranteze in paranteze))) :-o

Aceasta postare a fost editata de tomapaul: 14 May 2007 - 11:52 PM

#11 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 15 May 2007 - 08:26 AM

Servicu si alte activitati destinate productiei de marafeti = 8 AM-21PM :-D
Nevasta = 21PM-23 PM (consolata in week-end) :lol:
Machete/Figurine = 6.30-8 AM; 23-1-2 AM :roll:

Ce viata..... :-P
Dar ce ne mai place... :pint:

#12 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 15 May 2007 - 09:18 AM

Aseara am castigat o batalie impotriva balaurului meu devenit 'oficial' pe 28 aprilie :roll:
Am ajutat-o sa isi faca manichiura (mai bine zis modelul de pe unghii) cu banda de mascare :-D apoi i-am arata cum se poate uniform un strat de lac si corecta imperfectiunile aparute... af sa fii avut si niste Future :pint:
'Pai draga, tu vezi machetele alea de acolo de pe raft? Eu uite asa am invatat' :hammer:
Suntem diferiti de ceilalti dar la fel de neintelesi ca si ceilalti. Stiti cum se uita lumea la mine cand afla ca am un Oltcit pe care il ingrijesc si il folosesc cu mare placere? Si ce de ore 'pierd' in discutii despre el cu alti proprietari cu pasiune pentru masinutele noastre. La fel cum vorbim noi modelistii despre flapsuri, galeti si fotoincizii.
Cluburi diferite, la fel de neintelesi: Dacie nu puteai sa iti iei? stai sa iti pierzi vreme cu avionasele alea!

#13 Useril este offline   LDH 

• Membru senior
  • Postari: 1430
  • Inregistrat: 20-September 06

Postat 15 May 2007 - 01:12 PM

Lumea noastra?
Luma lor?

Nici odata nu am vazut asa lucrurile.
Fiecare are lumea lui proprie, personala si asta nu poate fi tagaduit.
Lumea lui interioara pe care nu o pune pe tava sa-i atraga si pe ceilalti deoarece vrea intimitate.
Lumea lui in care sa nu se bage nimeni cu bocancii.

Pasiunile, hobbyuri sau cum li s-o mai zice sigur fac parte din lumea tuturor.
Nu poate fi numai lumea mea deoarece la ea participa intr-un fel sau altul si cei din jur aproband sau dezaproband ce fac.

Am citit, si nu numai aici, ca multi se vaita de jumatatea de acasa care nu-i intelege. Nu-i intelege de ce trebuie “pierdut” timpul cu un hobby dar nu am auzit pe nimeni sa spuna ca de cand si-a cunoscut viitoarea jumatate a inecercat, cu tact, sa-i faca putina educatie macar pentru a intelege fenomenul.

Eu ma pot lauda cu asta. Pana sa ajung la trenulete am trecut pe la automobilism. Nu am renuntat la el nici acuma. Prima intalnire pe care am avut-o cu viitoarea jumatate, asa a fost sa fie, a fost pe circuitul de la Pipera - Toboc unde, cu multi, multi ani in urma, se tineau curse de viteza pe circuit.
Poate este alt aluat, poate nu, dar sigur – nu stiu cine a spus asta – nu este adepta teoriei “casatoria injumatateste bucuriile si dubleaza necazurile”.
Cursele: circuit, traseu montan, ralyuri, se tineau in toata tara ba mai era si vestita “Cupa pacii si prieteniei” si a trebuit sa “umblam”. Poate nu i-au placut cursele atat pe cat doream eu dar sigur deplasarile prin tara i-au facut placere. A vazut locuri pe care, in alta situatie, nu cred ca ar fi interesat-o. Ce sa caute la Resita – Valea Domanului ca nu prea este nimic de vazut? Ce sa caute la Galati cand nu avea treaba acolo? Exemplele pot continua. A mers, a invatat din ce am stiut sa-i spun, din ce a vazut. Astazi intreaba cand mai mergem sa vedem o cursa pe viu. Nu stiu. Nu avem timp sau ne facem ca nu avem timp. Ultima cursa vazuta pe viu este Raliul Brasovului si asta in anul 1996(!!!!)
Poate ajungem la cursele pe circuit din Bucuresti intre 10-20 mai. Poate...
In rest, legat de curse, noroc cu televizorul ca altfel...din cauza timpului evident (hm, ma mint singur).
Acelasi lucru s-a intamplat si cand m-am apucat de machete. Multe neterminate doar ati vazut. A avut rabdare sa-i povestesc ce si cum, sa-i arat ce au facut altii, cum au facut altii, ce inseamna lucrul bine facut, ce inseamna o pasiune, o pasiune pentru frumos chiar daca este vorba de blindate si avioane.
Sigur nu o sa stie sa calibreze o linie ca sa nu deraieze locomotiva dar totdeauna va aprecia frumosul, lucrul bine facut si mai ales munca depusa.
A vazut si lucrari ale machetistilor din alte domenii si reactia a fost pe masura.
S-a bucurat ca am participat alaturi de CFR calatori la Targul de turism. Se bucura ca pe 1 iunie 2007 suntem prezenti cu trenuletele nostre (copii mari si mici) la expozitia de o zi de la primaria sectorului 2 Bucuresti.
S-a bucurat ca am infiintat un club si a dorit sa faca parte din membrii fondatori.
S-a bucurat ca, in sfarsit, dupa cautari si cautari m-am oprit la o epoca din istoria cailor ferat, ca nu mai cumpar haotic, ca mi-am pus in cap sa fac o macheta, ca-mi plac foarte mult locomotivele cu abur care pentru ea sunt cele mai interesante si frumoase masini ce au mers pe drumul de fier.
Se bucura alaturi de mine si cu mine.

Poate sunt exceptia care intareste regula dar NU cred ca a dat norocul tocmai peste mine si NUMAI peste mine.

Pentru toate astea si nu numai ii multumesc.

Toate cele bune

#14 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 15 May 2007 - 02:42 PM

Pana una-alta, toata 'impartirea' asta e facuta de catre unii pentru a putea trai mai usor... E mai simplu sa te consideri un 'neinteles'... E varianta facila de a privi lumea care te inconjoara.
E mai greu insa sa intelegi de ce esti privit asa, doar sa intelegi... Si sa accepti.
De ce doar sa intelegi, de ce doar sa accepti? Pentru ca daca ajungi sa consideri ca e important cumva ce cred altii despre pasiunea care o ai, apai asta s-ar putea sa fie o problema minora fata de altele despre care nu stii inca ca le ai :pint: Vei fi privit ca un 'ciudat' doar de catre oameni care prefera sa puna 'etichete' in loc sa gandeasca nitel. Vei continua sa fii privit ca un ciudat, dupa ce explici defapt ce iti face placere, si cata placere iti face, doar de catre oameni prea ingusti pentru a vedea in afara lumii lor mici si sarace. Si fiecare din noi avem o particica de asa ceva.

E fals ca 'noi machetistii' bla-bla-bla... Da, noi oamenii ne impartim in mici grupulete sociale bazate pe un element care ne uneste. La oricare moment de timp, oricare dintre noi face parte din MULTE astfel de grupulete... Si inevitabil, vor apare conflicte pe care trebuie sa le mediezi cumva. Trebuie sa ajungi la un echilibru :-D Si tot timpul o sa ai grupuri pe care nu le intelegi, grupuri care nu te inteleg... Grupuri cu care intri in conflict deschis...

Insa, cred ca intram intr-un domeniu muult prea vast daca e sa discutam asta...

#15 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 15 May 2007 - 05:07 PM

Nu din lipsa de alte idei pe tema data, mai repet ce spusesem cu ceva timp in urma: unul a insirat nu stiu cite zeci de mii de simburi de mar pe un fir de ata! Si el se crede normal!

#16 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 15 May 2007 - 05:33 PM

Salut,

Ma vad nevoit sa fiu de acord cu ce a spus LDH mai sus. Toata chestia cu neintelegerea nevestei este in parte si vina noastra. Toata ideea este sa imbini pasiunea machetelor cu celelalte "obligatii familiale" de genul dus gunoiul, facut curatenie si alte alea de-ale casei.
Insa foarte important este ca atunci cand faci machete sa incerci sa o atragi si pe ea. Sa nu o dai afara din camera, ca te incurca, si sa nu o bagi deloc in seama ore intregi. Ii spui ce faci, ii mai faci si un mic curs de istorie, si tot asa.
Nu pot sa va spun cat de vesela a fost sotia mea cand a auzit ca mergem la Cluj sa ducem machetele la expozitie. Era un oras pe care nu il vazuse (bine, nici acum nu l-a vazut prea bine, poate doar cele mai reprezentative baruri din Cluj, prietenii stiu de ce... :pint: :pint: ) dar acolo s-a intalnit si cu alte consoarte, au comentat pe baza pasiunii sotilor, au acceptat ca exista o parte ascunsa a venitului nostru care se duce pe machete ;-) , dar parca mai bine ca stam acasa si nu ne ducem la femei sau prin carciumi. Si vreau sa spun ca de-abia asteapta sa mai mergem odata cand luam machetele de la expozitie. In plus, a mai aflat si de expozitia de la Alba Iulia, si acum trebuie musai sa mergem si acolo, in Decembrie.
Totul se reduce la cum stii sa "pui problema" :-P ;-)

In rest, pasiunile sunt multe si foarte diferite. Fara ele, in lumea de azi, am ajunge la spitalul de nebuni. Pina la urma, si statul in fata TV-ului cu o bere in mana si cu degetul pe telecomanda este tot o pasiune. Una pe care noi poate nu o intelegem, dar multi altii o practica.

#17 Useril este offline   Band1T 

• Membru senior
  • Postari: 181
  • Inregistrat: 23-October 07

Postat 07 November 2007 - 06:26 PM

sotia mea imi vopseste machetele!
da, pe bune, nu e gluma!
eu pregatesc tot, izolez, compun culorile..etc si ea da la pensula...
e beton.
singurele probleme apar la banii cheltuiti pe kituri si accesorii...
Bafta tuturor!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi