Forum Machete,Modelism,Hobby: PayPal in ROmania - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

PayPal in ROmania In sfarsit :)

#1 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Grup: Members
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 11 May 2007 - 09:45 AM

PayPal accespta Romania la plati. (cautati la Send Money to Anyone in the Growing PayPal Network)
Dupa o lunga si grea suferinta a cumparatorilor on-line din Romania, tarisoara noastra mica dar bogata a fost acceptata la efectuarea de plati on-line. :pint: sa vedeti acum cheltuieli :hammer:

#2 Useril este offline   szek 

• Membru senior
  • Postari: 241
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 11 May 2007 - 03:59 PM

atentie, momentan se pot face NUMAI plati.
ca sa primesti bani in contul paypal din ro, o sa mai treaca o vreme.
e un mare pas si asta.

#3 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 11 May 2007 - 06:50 PM

szek, la May 11 2007, 04:59 PM, a spus:

e un mare pas si asta.

Intr-adevar o veste buna !

#4 Useril este offline   borissorin 

• Membru deplin
  • Postari: 56
  • Inregistrat: 21-January 07

Postat 11 May 2007 - 10:17 PM

Poate ar fi utila o lista cu magazinele "bune" de la care se pot face cumparaturi.

#5 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 11 May 2007 - 10:23 PM

steagul Romaniei apare cu stema comunista!

#6 Useril este offline   szek 

• Membru senior
  • Postari: 241
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 12 May 2007 - 10:23 AM

borissorin, la May 11 2007, 10:17 PM, a spus:

Poate ar fi utila o lista cu magazinele "bune" de la care se pot face cumparaturi.

magazinele nu prea folosesc sistemul Pay-Pal ptr colectare de bani. sistemul asta e folosit in special de micii intreprinzatori si "bisnitari" (ebay, etc).
magazinele online folosesc procesoare de plati securizate, care sunt mult prea scumpe ptr vanzatorul de machete de pe ebay.
de asemenea, pay-pal mai e folositor la cumpararea de bunuri de mica valoare (tricouri, etc), produse software de la diversi freelanceri, donatii, ba chiar virarea de salarii sau plati catre cineva.

am citit pe diverse forumuri ca nu toate cardurile romanesti sunt acceptate. din cate am inteles, Taifun ar fi acceptat.

#7 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 12 May 2007 - 10:38 PM

szek, la May 12 2007, 11:23 AM, a spus:

am citit pe diverse forumuri ca nu toate cardurile romanesti sunt acceptate. din cate am inteles, Taifun ar fi acceptat.

Dupa ce te inscrii la PayPal, trebuie sa-ti asociez la profilul creat un card (debit, credit, Visa, MasterCard, lei, valuta, etc.)

Odata asociat cardul, autorizezi o retragere de 1,5 euro catre insasi sistemul paypal. Aceasta retragere, daca are loc (deci daca cardul e acceptat), iti va apare in viitorul decont, pe care ti-l trimite banca sub forma tiparita. In acel decont, in dreptul sumei de 1,5 euro, apare un cod numit Expanded Use Number, care e unic pt. fiecare utilizator.
Acest cod trebuie apoi introdus in datele de profil de pe site-ul Paypal, ale fiecarui nou inscris.
Abia dupa aceasta operatie profilul/contul Paypal e operational !!

#8 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 13 May 2007 - 07:06 AM

Am uitat sa specific, ca acel Expanded Use Number se poate afla si prin acces on-line al raportului tranzactiilor, in situatia cand banca ofera asa ceva.

Bancpost oferea asa ceva, insa in conditii extrem de complicate (trebuia sa achizitionezi ceva hardware, plus taxe nerusinat de scumpe). Se renta doar pt. firme. Nu stiu, daca la momentul actual, au simplificat si ieftinit procedura .. ?!

Mai stiu, ca nu toti detinatorii de card (chiar Taifun) primesc acasa in plic acea situatie a tranzactiilor. Banca e obligata la cererea clientului, sa trimita acest document, bineinteles contra cost. Clientul se obliga, sa aiba tot timpul in cont, macar suma (deriziorie), care sa acopere acest serviciu. Altfel banca isi rezerva dreptul de a inceta livrarea acestui document.

#9 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 13 May 2007 - 10:10 AM

PayPal zice ca in 3-4 zile lucratoare de la "decuparea" celor 1,5 Euro din contul de card, Expanded Use Number apare odata cu tranzactia in istoricul tranzactiilor Dvs. (extrasul de cont). Asa ca respectivul cod (numar) se poate afla in 3 feluri: odata cu primirea acasa a situatiei tranzactiilor - trimisa de banca, online prin serviciile de Internet Banking puse la dispozitie (ctr. cost) de diferite banci SAU de pe extrasul de cont pe care il solicitati personal la ghiseul bancii. Personal lucrez cu Banca Transilvania si Mastercard Mondo si nu am avut probleme.

#10 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 13 May 2007 - 01:16 PM

marhaba, la May 13 2007, 09:10 AM, a spus:

PayPal zice ca in 3-4 zile lucratoare de la "decuparea" celor 1,5 Euro din contul de card, Expanded Use Number apare odata cu tranzactia in istoricul tranzactiilor Dvs. (extrasul de cont). Asa ca respectivul cod (numar) se poate afla in 3 feluri: odata cu primirea acasa a situatiei tranzactiilor - trimisa de banca, online prin serviciile de Internet Banking puse la dispozitie (ctr. cost) de diferite banci SAU de pe extrasul de cont pe care il solicitati personal la ghiseul bancii. Personal lucrez cu Banca Transilvania si Mastercard Mondo si nu am avut probleme.

cum ai reusit sa-ti faci cont cu MasterCard MONDO de la BT ca eu nu am reusit. zice ca nu e valid cardul?

#11 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 13 May 2007 - 05:43 PM

Asta chiar n-as putea sa-ti spun. Deci nu am avut nici o problema. Am urmat pasii de acolo, insotiti de cite un mail de la ei dupa fiecare, si acum astept sa iau extrasul de cont sa vad codul respectiv. Altceva nu stiu sa-ti spun.

#12 Useril este offline   Suburban 

• Membru senior
  • Postari: 415
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 14 May 2007 - 02:39 AM

Blue-Max, la May 12 2007, 10:38 PM, a spus:

Odata asociat cardul, autorizezi o retragere de 1,5 euro catre insasi sistemul paypal. Aceasta retragere, daca are loc (deci daca cardul e acceptat), iti va apare in viitorul decont, pe care ti-l trimite banca sub forma tiparita. In acel decont, in dreptul sumei de 1,5 euro, apare un cod numit Expanded Use Number, care e unic pt. fiecare utilizator.
Acest cod trebuie apoi introdus in datele de profil de pe site-ul Paypal, ale fiecarui nou inscris.
Abia dupa aceasta operatie profilul/contul Paypal e operational !!

Pasul asta parca l-am facut si eu dar parca era pentru a deveni "Verified Member"... :pint:

#13 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 14 May 2007 - 09:06 AM

Ce am mai cititi eu pe net dupa alfarea vestii este ca cei 1,5 euro sunt retrasi doar pentru a fii confirmat ca primitor de bani, lucru care nu se poate. Deci 1,5 euro luati degeaba (deocamdata) intrucat de la noi doar se pot trimite bani :-?

Si ii rog pe cei care au reusit sa isi faca cont sa ne spuna si ce tip de card au folosit si conditiile (taxe de la banca, timp de emitere, etc)

Aceasta postare a fost editata de AdyAero: 14 May 2007 - 09:07 AM

#14 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879

Postat 14 May 2007 - 09:11 AM

Salut,
Eu m-am inscris fara probleme. Am dat un card Mastercard de la ING bank. Mi-au dat limita de 1oo Euro si au spus ca daca adaug alte carduri limita creste. De fapt eu intelesesem ca acest "expanded number" pentru care am platit cei 1,5 Euro este pentru a-mi da dreptul sa ma inscriu cu alte carduri si sa depasesc cei 100 Euro, limita actuala. Se pare ca m-am inselat insa voi verifica.
Spor,
Bill :pint:

#15 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 14 May 2007 - 12:18 PM

Nu am la indemana sursele de informatie si nici nu le pot accesa.
Dar eu am inteles ca acei 1,5 euro sunt trasi doar provizoriu. Ulterior sunt returnati. Si rolul acestei operatii e sa verifice functinalitatea cardului si sa obtii acel Expanded Use Number, prin care se certifica ca ai un card functional, si deci cont Paypal operational.

Bill, nu inteleg ce-i cu aceea limita de 100 de euro ?! Poate tu ai card de credit ?! Si asta e limita de credit ?!
La Taifun e de debit. Cat ai pe card, atat poti plati ?!

Sunt cumva limitate pe Paypal valorile de tranzactie ?! :-?

#16 Useril este offline   Bill 

• Membru senior

Postat 14 May 2007 - 01:01 PM

Horrido frate Max,

In primul rind m-am inscris la tip de cont : premier(probabil are importanta)
In pagina ce apare dupa logare in dreptul "Paypal balance" am "view limits" Intrind acolo imi apare limita de plata de 100 Euro pe care o pot extinde inrolindu-ma in Expanded use program.

Tu nu asa ai?
Spor,
BIll :pint:
P.S. Cardul e de debit

#17 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 14 May 2007 - 01:12 PM

Hals und Beinbruch Bill !
:pint:

Aha ! Tu ai cont premier.
Eu am optat pt. personal. Poate de aici diferentele.
Oricum la mine zice:
Finish Expanded Use Enrollment - Lets you finish authenticating a credit card you want to add to your account..
Deci pana nu aflu acel Expanded Use Number, contul meu Paypal nu e cuplat cu cardul meu si nu pot plati.
Dupa ce trec de etapa asta, mai vedem ....

#18 Useril este offline   Bill 

• Membru senior

Postat 14 May 2007 - 01:19 PM

Max brüder,
Probabil de la tipul de cont apare diferenta. Pe mine imediat dupa inscriere m-a lasat sa atasez cardul. Si am aplicat la "expanded... numai pentru a ridica suma.
Bineinteles ca inca nu am facut nici o operatiune.
Spor,
Bill :pint:

#19 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 14 May 2007 - 01:49 PM

Citeaza

Pe mine imediat dupa inscriere m-a lasat sa atasez cardul.

Si pe mine.
A fost chiar o invitatie la atasat card !!!
Zicea acolo, ca ori o faci acum, ori mai tarziu. Dar e clar, ca atasamentul cardului e obligatoriu. Altfel de unde posibilitate de plata ....

Oricum, mai trebuie citit pe acolo. Nu prea sunt lamurit de aceea limita de 100 euro. Adica sa nu poti sa faci o plata mai mare de suma asta ... ?! Ar fi ridicol ! Pe e-bay sunt lejer oferte ce ajung sa depaseasca suma asta. Sa ne gandim numai la locomotivele electrice ale lui Zoli ... :pint:

Aceasta postare a fost editata de Blue-Max: 14 May 2007 - 01:50 PM

#20 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 14 May 2007 - 08:00 PM

Noroc ca o pereche de chiloti de la AC/DC sunt doar 30USD :pint:

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2