Sugestii pentru imbunatatirea site-ului
Postat 12 October 2007 - 10:23 PM
Site-ul nou e gata in partea de software, mai exista mici detalii de pus la punct, dar oricum dupa ce mut pe el o sa gasiti muuult mai multe probleme decat stiu, asa ca o sa am ce face...
In perioada 21 - 28 octombrie 2007, site-ul va fi mutat la noua adresa. O sa fie o perioada mai lunga de tranzitie deoarece implica schimbare provider-ului.
Site-ul nou va fi initial la un alt domeniu, urmand ca in cazul in care totul e in regula, sa mut si domniul cartula.net tot acolo. Avantajul fiind ca pentru cateva zile vor fi doua site-uri simultan
Probabil NU vom apuca sa reformatam toate articolele vechi, si asta va fi o munca care se va intinde destul timp si dupa migrare. In schimb, vor fi mutate urmatoarele:
- articolele, desi dupa cum spuneam, majoritatea vor necesita atentie
- galeriile personale ale utilizatorilor, impreuna cu tot ce au inauntru
- walkarounds, integral
- forumul, cu toate postarile, utilizatorii, atasamentele, etc...
Ce nu va fi initial...
- Magazine de modelism... Inca nu am gasit o varianta acceptabila de prezentare. Mai sap, va fi ceva, dar nu din prima.
- multe din legaturile de pe forum sau interne catre postari/articole vor trebui aduse la zi. Se va rezolva, insa o sa dureze.
Niste imagini, pentru a starni interesul...
Sistemul de meniuri...
Pagina principala (se continua mut in jos)
Sistemul de "lightbox" cu redimensionare pentru imaginea la rezolutie originala, din zona de articole
O sa pun si un nunt mare pe prima pagina cand incepe mutarea. Oricum, dupa cum spuneam, site-ul vechi si cel nou vor merge 2-3 zile in paralel, asa ca nu vor fi probleme.
Postat 13 October 2007 - 12:05 AM
OlafTheViking, la Oct 13 2007, 01:01 AM, a spus:
Nu, dar daca tii tu neaparat, site-ul nou suporta partea de abonamente pentru acces pe forum, asa ca pot sa-ti fac tie in mod special hatarul sa platesti 10 lei pentru fiecare postare. Sa vad atunci cum te mai distrezi vineri seara, cand o sa trebuiasca sa alegi
Banii astfel obtinuti ii impartim la restul
Postat 23 October 2007 - 06:32 AM
Postat 23 October 2007 - 07:02 AM
eugen, la 23 Oct 2007, 07:32 AM, a spus:
Eu zic ca ultimile 20 topicuri. Chiar si astea sunt insuficiente uneori, dar mai multe deja ar fi ... prea multe ...
Si nu stiu, poate sunt eu mai tantalau, dar nu gasesc drumul spre ... articole, galerii, walkaround-uri, etc. Probabil se mai lucreaza, daca-i asa, scuzati intrebarea !
Si inca o intrebare: vad acum cand postez, in stanga niste optiuni numite "Quick Access". Pe primele parca le-as intelege, dar ultimile ma baga in ceata. "Insert SPOILER", "Insert CODEBOX", (asta apare de 2 ori ?!), etc.
Postat 23 October 2007 - 08:47 AM
Mutarea forumului si aducerea la ultima versiune de software e doar primul pas, pregatitor, de care depind restul pasilor si restul componentelor site-ului.
In primul rand, vad ca inca se foloseste limba engleza in meniurile forumului, desi ar trebui sa fie in romana. Exista solutia comutarii manuale (exista un selector in stanga jos pe paginile forumului), insa ar fi trebuit sa NU foloseasca sub nici o forma engleza.
Optiunile in cauza (codebox/spoiler) sun varii optiuni utile in diverse situatii, soft-ul de forum fiind general valabil. Codebox e pentru a insera portiuni lungi de cod-sursa, iar spoiler este pentru a insera o portiune de text in postare care va fi vizibila doar la apasarea expresa a unui buton. Amandoua inutile pentru un site de modelism
Referitor la ultimele "X" postari, exista. In dreapta sus, "Vizualizati ultimele postari noi"
http://www.cartula.ro/forum/index.php?act=...amp;CODE=getnew
Postat 23 October 2007 - 09:01 AM
Accesand "butonul" se vad toate posturile noi ce nu au fost accesate de la ultima vizita.
Este doar o parere.
p.s.Bun gasit (regasit) in casa noua!
Aceasta postare a fost editata de LDH: 23 October 2007 - 09:02 AM
Postat 23 October 2007 - 05:31 PM
La cartula.ro/forum jos de tot dreapta se pot schimba skinul si limba
Postat 23 October 2007 - 05:35 PM