Forum Machete,Modelism,Hobby: Sugestii pentru imbunatatirea site-ului - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sugestii pentru imbunatatirea site-ului

#101 Useril este offline   eugen 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 02-November 04
  • Interests:Aviatie post WWII

Postat 26 October 2007 - 01:37 PM

Corect! Dupa aia am vazut... Revenind acum... Cea mai clara, limpede si pentru tot prostu' modalitate "Home page" de prezentare a articolelor mi se pare cea de la: Articole>Lista articole urmata de lista care apare dupa selectarea unei categorii. Aici poate (daca se poate) ar merge sa existe o imagine sugestiva din articol, dar nu-i obligatoriu.

In restul optiunilor den meniul "Articole"... nu stiu... se amesteca de-a valma: Ultimele articole, Articole noi, Articole populare, Articolele precedente, Articole din sectiunile..., Articole din categoriile...

Iau o scurta pauza si revin...

"Site-uri Web" de pe Home Page si forumul "Comunitate>WWW" sunt redundante. Eu personal prefer varianta de pe Home Page.
Optiunea Galerie>Albume dinamice (cu tot ce urmeaza dupa) nu cred ca-i prea de folositoare. Poate doar "Ultimele modificari".
La "Walkarounds" poate ar fi indicat sa apara la fiecare album lista sub-albumelor, eliminand meniul din josul paginii (ala cu Gallery>Imagini articole, Imaginile utilizatorilor, Walkarounds). Oricum link-ul catre imaginile din articole mi se pare inutil.
Despre arhiva n-am ce sa zic... poate candva o sa fie utila. Acum... Am vazut acolo (la arhiva) chestia asta "30 September-05 October (1)", dupa click nu se afisaza nimic. Valabil pentru toate linkurile din "Saptamani in ultima luna". Mai mult n-am sapat.

Aceasta postare a fost editata de eugen: 26 October 2007 - 02:13 PM

#102 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 26 October 2007 - 02:02 PM

Vezi postareaeugen, la 26 Oct 2007, 14:37, a spus:

................

si revin...

"Site-uri Web" de pe Home Page si forumul "Comunitate>WWW" sunt redundante. Eu personal prefer varianta de pe Home Page.

De obicei pe Home Page se pun alea cu reciprocitate sau cu "interes" :pint: ;-)

#103 Useril este offline   admin 

• Administrator
  • Grup: Admin
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 14-April 04

Postat 26 October 2007 - 02:13 PM

Referitor la asta cu link-urile, o sa ramana amandoua...
Forumul ca o modalitate de postare, discutie, iar varianta de frontpage va fi cea de prezentare propriu-zisa, unde sa fie chestii care chiar merita (de interes mai larg, ca asa doar un link catre un plan de buburuza subacvatica zburatoare nu prea are ce cauta in frontpage). Sper ca intelegi ce vreau sa zic.
Acum par redundante ca am luat ce a postat ALaur si am mutat acolo. Trebuiesc vazute niste categorisiri eficiente, si o modalitate de prezentare. E "in lucru".

Cateva observatii la toata discutia cu prima pagina. Rolul ei NU este de a regasi usor articolele. Ci de a prezenta grafic o colectie de articole. Pentru regasirea usoara si navigare, exista meniul, listele, arhiva, si search-ul.

In momentul asta sunt afisate asa:
In ordine, ultimele zece articole publicate in orice sectiune/categorie (1 + 3 + 6)
In ordine, ultimele 3 articole din sectiunile active, cu exceptia celor publicate mai sus (adica celor ultime zece)
In ordine, ultimele 3 articolelele din ultimele 4 categorii active, cu exceptia celor publicate mai sus (adica celor ultime zece)
Un total de 10 + 6 + 12 = 28 articole

Repet, asta pentru prezentarea 'grafica'.

Similar, exista pagini cu aceeasi structura pentru sectiuni si categorii.

In plus, in frontpage si sectiuni/categorii vor fi introduse si alte elemente, gen poze din galerii si mai stiu eu ce...

Cam astea sunt ideile pe care se bazeaza.

#104 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4851
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 26 October 2007 - 08:43 PM

Felicitari pentru noul "Turn de fildes" ("maiastra plamadeala" ;-) ). As avea si eu orisce sugestie . Nu doriti sa creem un spatiu pentru o BIBLIOTECA ?. Separat sau la fiecare capitol in parte ( aviatie , blindate ,feroviare , navale ,etc), unde sa putem frunzarii reviste ,sau carti ? Documentele nu vor avea butoane de copiere .Cel ce doreste o anumita revista /carte sau imagini , se intelege cu detinatorul acesteia pe PM ,etc.Propun asta intrucat ar fi o sursa foarte rapida de a gasii o anumita informatie , foarte facil .

#105 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 26 October 2007 - 08:56 PM

Exista site-uri destule 'specializate' in distributia de materiale piratate, site-ul asta insa nu va fi niciodata asa ceva. ;-)

Daca e vorba de ceva corect, e o idee, si e pe punctul de a fi pusa in aplicare. O sa existe si pe site, cum exista acum pe forum, o sectiune de link-uri catre reviste online gratuite, si alte documente cu regim public. Dar doar atat.

#106 Useril este offline   alaur 

• Membru senior

Postat 26 October 2007 - 10:32 PM

Cred ca se refera la a crea o biblioteca cu cartile (afisand doar coperta) pe care le detine fiecare ca sa stii cand cauti ceva, la cine gasesti. ;-) :drinks: Hai ca te-am scos!

Ar fi o chestie dar cred ca se va umfla foarte tare.
Cred ca ar fi mai interesant un hub (DC+, ODC) cu acces restrictionat numai membrilor (parole, alea alea) :pint: :clapping:

#107 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 26 October 2007 - 10:56 PM

Nu ,nu ,am dorit-o ca o sursa de "invarteli/smecherii/mici manarii/romanisme,etc" .Ma gandeam strict la o BIBLIOTECA virtuala , bazata pe regulile bunului simt si al corectitudinii ,intrucat ar fi creata pentru o rapida sursa de documentare si informare si destindere .De aceea am propus sa NU existe butoane de copiere si poate nici facilitatea de-a te intelege cu propietarul documentelor .Nu vor exista link-uri , nici reclama mascata ,si avand in vedere ca unii au investit mult in respectiva documentatie ,sau este unicat ,ceilalti nu vor avea facilitatea de-a si-o insusii (decat in conditiile stabilite de propietar). Am propus asta intrucat sant satul sa umblu dupa documentatie foarte mult timp , ca sa o gasesc dupa ce nu mai am nevoie , dar atunci nu gasesc informatii privitoare la prioritatile din acel moment ,de coperti atractive sau review-uri binevoitoare , si de multe ori nu stiu daca cumparand o anumita publucatie as gasii raspuns la intrebarile mele ,sau le-si gasi trunchiate ,sau as descoperi ca de fapt documentatiea e repetitiva cu foarte putine lucruri in plus si totodata nu as dispune de o sursa de venit pentru a-mi putea cumpara respectivele publicatii(asta e referitor si la mine cat si la membrii mai tineri ,sau la cei cu mai putine mijloace materiale ,sau cei ce investesc in alte produse de gen,cei ce nu stiu cum si ce sa caute ,etc).Totodata mi-as da seama daca pot cumpara o anumita publicatie ,daca ma ajuta .------------Ar mai fi apoi un loc unde te poti destinde pur si simplu citind ,sau cautand (gasind)informatii ,sau uitandu-ma la fotografii ,etc. Daca credeti ca v-ar fi de folos sau necesara acesta propunere ,as zice sa ne "adunam la sfat"( stabilit regulamente ,masuri ,etc).Era vorba de documentatia (revista ,carte ) intreaga , pe care sa o poti rasfoi fila cu fila .Ca si la bibliotea ,dar nu o poti "lua acasa".Eventual cu rezolutia USOR alterata (daca propietarul doreste asta)

#108 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 26 October 2007 - 11:06 PM

Ce spui tu acolo e pura utopie, ca sa o faci OK. In primul rand ca nu exista un sistem care sa impiedice copierea (iar ca sa o faca grea, e complicat si mare consumator de timp), etc. Ce spui tu ca sa fie OK trebuie facut cu permisiunea autorilor, etc, etc... Ca sa nu mai vorbesc ca singura varianta tehnica acceptabila ar insemna OCR, PDF-uri, eBook-uri criptate si alte chestiuni care nu numai ca te indoaie la licentiere, dar necesita si enorm de mult timp la conversie si administrare.

Din cate vad, tot la "hai sa partajam carti scanate moca" ajungem. Nu vreau sa intru intr-o discutie despre e bine sau e rau. Ideea e simpla, NU voi face din schimbul de carti piratate o politica a acestui site. Atat, si nimic mai mult.

In rest, ce sa zic... Problemele de care vorbesti cred ca totusi sunt rezolvate deja altfel.. O intrebare pusa pe forum face minuni de obicei. Sa afli ce contine o carte, poti sa citesti o recenzie (o sectiune de recenzii de carti, putem sa facem) . Sau sa intrebi cine o are si daca are exect ce te intereseaza. Din cate am vazut, oricum se posteaza scan-uri cu pagini din carti cand intreaba cineva ceva.

#109 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 26 October 2007 - 11:12 PM

Ok, ma predau.

#110 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 29 October 2007 - 09:56 AM

La acest articol scrie cum ca
Opel Blitz, Italeri, 1:72        
Articole modelism - Blindate, vehicule militare cu senile sau roti  
Scris de 30     
Saturday, 19 March 2005 
Intrebarea mea ar fii, cine este 30? Sau 175? sau 7? Cumva numarul de ordine al membrilor (asa cum apar ei in lista de membrii ordonata intr-un fel anume?

#111 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 29 October 2007 - 10:55 AM

Uitasem sa le modific, multumesc ca mi-ai atras atentia. Acum sunt ok.

#112 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos
  • Postari: 604
  • Inregistrat: 09-March 07

Postat 29 October 2007 - 04:32 PM

Sunt unele articole unde nu se vad pozele. Exemplu Ford TFC 1/72 si ar mai fi cateva.

#113 Useril este offline   alaur 

• Membru senior

Postat 30 October 2007 - 12:25 AM

Gabi, am vazut ca ai pus la "Unelte si..." topicurile de discutii despre "Dioramaterials", "Future" si "Kit de invatare-Terenul".
Cred ca era mai indicat ca (cel putin) primele doua sa fie la "Materiale" si al 3-lea ar merge -/sau la "Tehnici"
;-)

#114 Useril este offline   AdyAero 

Postat 30 October 2007 - 08:01 PM

Langa data si ora mesajului apare o 'foicica' care la toate posturile este alba. Nu ar trebui sa aiba alta culoare la posturile necitite?

#115 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 30 October 2007 - 08:04 PM

Vezi postareaAdyAero, la 30 Oct 2007, 20:01, a spus:

Langa data si ora mesajului apare o 'foicica' care la toate posturile este alba. Nu ar trebui sa aiba alta culoare la posturile necitite?

Pai daca o vezi, inseamna ca ai citit si postarea, nu :acute: Acum, poate inainte sa deschizi topicul, o fi roz, dar cand il deschizi, deja l-ai citit si e alba. E ca si cu becul din frigider :whistle:

:8P:

#116 Useril este offline   AdyAero 

Postat 30 October 2007 - 08:11 PM

Pai ar trebui sa se decoloreze dupa ce termin de citit topicul respectiv, nu inainte. Asa stiu daca am 3 sau doar 2 posturi necitite de la ultima vizita :8P:

#117 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 30 October 2007 - 08:14 PM

Vezi postareaAdyAero, la 30 Oct 2007, 20:11, a spus:

Pai ar trebui sa se decoloreze dupa ce termin de citit topicul respectiv, nu inainte. Asa stiu daca am 3 sau doar 2 posturi necitite de la ultima vizita :8P:

Inteleg ce spui, si ai dreptate. Insa chiar nu stiu care-i schema cu iconita aia, daca e doar decor sau ar trebui sa faca ceva util.

#118 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos
  • Postari: 604
  • Inregistrat: 09-March 07

Postat 30 October 2007 - 09:36 PM

Se poate ca la prima pagina "ultimile 5 posturi" sa apara mai multe (10-15)?

#119 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 30 October 2007 - 09:50 PM

Vezi postareaBazu, la 30 Oct 2007, 21:36, a spus:

Se poate ca la prima pagina "ultimile 5 posturi" sa apara mai multe (10-15)?

E posibil, dar nu voi face asta.

#120 Useril este offline   alaur 

• Membru senior

Postat 30 October 2007 - 10:26 PM

1. Unde pot sa setez sa-mi salveze automat o copie in "Sent" a mesajelor trimise. E enervant sa stai mereu sa bifezi casuta aia.
Se poate?

2. Se poate pune un link aici in forum catre site ?

Corectie: Scuze ! Acum l-am vazut dar e cam inghesuit in coltul ala. Ar trebui mai vizibil.

Aceasta postare a fost editata de alaur: 30 October 2007 - 10:31 PM

Arata acest topic

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi