jester, la 11 Dec 2007, 09:56, a spus:
macheta de puma 1:32 era singura cea de la revell, acum vad ca nu se mai produce, eu o comandasem acum 4 ani si nu am mai primit-o nici acum, tocmai in acest scop am comandat-o. insa..... vestea buna, sper este urmatoarea...pe un site totdin germania, moduni.de am vazut ca se va scoate o puma 1:33, diferenta de scara e o practic foarte mica, http://www.moduni.de...ucts_id/6130121 si e tot puma bgs...ma gandesc poate ca matrita e aceeasi cu cea de la revell, iar scara e tot 1:32.... pretul este insa inimaginabil pt o maketa la scara asta, nu stiu ce caliutate va avea, ramane de vazut, eu o voi comanda cand apare.
jester,
Macheta "Revell" (de fapt eu ai scos doua, una "Tigermeet" si una "BGS") este de fapt vechea macheta Matchbox, pe care o mai gasesti si pe Ebay. Macheta aceea de pe Moduni este de fapt o macheta din carton scoasa de GPM cu ceva timp in urma.
In timpul week-endului am avut ocazia sa merg si pe la magazinul de modelism radiocomandat din Dublin (de unde imi iau eu piesele si masinile mele radiocomandate) si am stat de vorba pe indelete cu proprietarul despre cum se poate pune o coca de Puma (kit) pe un elicopter. Concluzia lui a fost ca nu este posibil sa o faci cu unul electric, ci trebuie neaparat un elicopter cu motor termic - sunt sasiuri destul de mici de elicoptere cu motor termic care pot fi modificate pentru asa ceva.
Avea cateva elicoptere acolo, si am incercat si eu sa ridic unul electric de la sol - e al naibii de greu! L-am trantit de cateva ori, dar era destul de rezistent.
Un elicopter electric se poate cumpara acum la circa 100 de euro, cu tot ce trebuie in cutie, dar e slab tare de tot. Are o autonomie de vreo 5 minute si nu merge decat in camera, afara chiar si o briza lenesa il poate destabiliza.
HTH
Radu