Forum Machete,Modelism,Hobby: Tot despre IAR-93 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 17 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tot despre IAR-93

#101 Useril este offline   Ali_baba 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 19-February 07

Postat 15 November 2007 - 06:12 PM

Vezi postareaGeorge_nkl, la 15 Nov 2007, 09:28, a spus:

Dupa ceea ce se vede, pot sa spun ca arata foarte bine. Apropo de machete, la ultimul numar al revistei "Cer Senin", apare o poza dintr-o vizita a ministrului apararii T. Melescanu la Comandamentul Operational Aerian Principal (COAP), unde se vede o macheta a IAR-93B, construita la o scara (as deduce) de 1/12 pina la 1/ 15. Macheta pare a fi construita cu acuratete. Daca cineva are mai multe poze sau cunoaste autorul, e rugat sa ajute.

:innocent:
Intr-adevar macheta e bine facuta,am doar o singura observatie:carenajele voletilor instalatiei de PC lucesc cam tare ori din pozele de mai jos se vede altceva...ar fi trebuit sa fie culoarea otelului brunat/ars-mat,nu argintiu-lucios.In rest, toate bune! :innocent:

:gun:

Sorry,poza a treia nu se pune la socoteala in problema in cauza.Bafta!
:rofl:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: fj22_p_01_l.jpg
  • Imagine atasata: 39_jpg.jpg
  • Imagine atasata: fj22_p_04_l.jpg
  • Imagine atasata: fj22_p_05_l.jpg

Aceasta postare a fost editata de Ali_baba: 15 November 2007 - 06:05 PM

#102 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 22-February 05

Postat 16 November 2007 - 12:13 PM

Citeaza

Dupa ceea ce se vede, pot sa spun ca arata foarte bine. Apropo de machete, la ultimul numar al revistei "Cer Senin", apare o poza dintr-o vizita a ministrului apararii T. Melescanu la Comandamentul Operational Aerian Principal (COAP), unde se vede o macheta a IAR-93B, construita la o scara (as deduce) de 1/12 pina la 1/ 15. Macheta pare a fi construita cu acuratete. Daca cineva are mai multe poze sau cunoaste autorul, e rugat sa ajute.

Nu stiu daca este vorba de aceeasi macheta, dar acum vreo cativa ani am reconditionat o macheta la aceesi scara (aprox 1/15) pt muzeul aviatiei ( atunci localizat in Otopeni). Macheta era din lemn masiv asamblat pe sectiuni (posibil taiate pe CNC) si a fost facuta la INCREST (unde a fost proiectat IAR 93).
Eu nu am facut decat sa curat vopseaua veche (scorojita), am refacut de la zero unul din ampenajele orizontale, am termoformat alta cupola de plexiglas si l-am vopsit dupa o schema de camuflaj asemanatoare cu cea din poza postata.
Din pacate numai tin minte ce numar i-am pictat pe fuselaj. Acum intrebarea este daca mai este la muzeul Aviatiei (acum localizat in Pipera) sau a fost dat undeva.

#103 Useril este offline   Ali_baba 

• Membru senior

Postat 16 November 2007 - 04:32 PM

Vezi postareaDragosP, la 15 Nov 2007, 18:02, a spus:

Foarte bune! Multumesc.
Cat despre facutul de la "zero" , cam asa ceva. As vrea sa-l fac intai din carton, pentru ca eu nu stiu sa existe asa ca...

:friends:
Ma bucur ca ti-au placut!! Vezi ca cei de la MODELISM au o macheta de IAR93(vacuforma+rasina) ,la 1/48,pe care cu atentie,ceva"up-grade"-uri si MULTA munca o vei putea "scoate'' bine!!Pretul e de 30 de lei.De asemeni au si IAR99,la aceeasi scara si la acelasi pret;intereseaza-te la magazin sau la redactie!! Spor la modelit si ne mai auzim!! :friends:

Aceasta postare a fost editata de Ali_baba: 16 November 2007 - 04:37 PM

#104 Useril este offline   goposaurus 

• Membru senior
  • Postari: 2091
  • Inregistrat: 22-June 06
  • Interests:Aviatia, in general

Postat 16 November 2007 - 04:59 PM

Cred ca va trebui sa mai ai rabdare cu macheta de 93 de la Modelism. Eu o vanez (pentru un coleg care l-a zburat) de multisor... :friends: si tot n-am reusit sa pun mana pe ea.

#105 Useril este offline   Ali_baba 

• Membru senior

Postat 16 November 2007 - 05:20 PM

Vezi postareagoposaurus, la 16 Nov 2007, 16:59, a spus:

Cred ca va trebui sa mai ai rabdare cu macheta de 93 de la Modelism. Eu o vanez (pentru un coleg care l-a zburat) de multisor... :friends: si tot n-am reusit sa pun mana pe ea.

Am vorbit cu d-l Craciunoiu si mi-a zis ca, intr-adevar, nu mai au "93"-ul la vinzare, dar sa-l sun luni dupa amiaza pt. ca ar putea sa mai incropeasca 1-2 machete,din ce mai are pe la atelier!!Ne mai auzim marti.Bafta!
:dribble:

#106 Useril este offline   George_nkl 

• Membru senior
  • Postari: 257
  • Inregistrat: 07-May 07

Postat 18 November 2007 - 05:21 PM

Uitati-va la urmatorul link. Este vorba probabil de 207; as vrea sa vad in ce fel a fost "cosmetizat". Daca cineva are sau poate face poze, e rugat sa poafteasca..
http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/avi...20071024-051808

#107 Useril este offline   jester 

• Membru senior
  • Postari: 558
  • Inregistrat: 11-January 07

Postat 18 November 2007 - 05:31 PM

e vorba probabil de acel 207 care era in curtea fabricii electrotimis din timisoara. daca ajung pe acolo o sa fac niste poze sa postez. :friends:

#108 Useril este offline   George_nkl 

• Membru senior

Postat 19 November 2007 - 11:20 AM

Vezi postareajester, la 18 Nov 2007, 17:31, a spus:

e vorba probabil de acel 207 care era in curtea fabricii electrotimis din timisoara. daca ajung pe acolo o sa fac niste poze sa postez. :friends:

Ar fi foarte bine jester!

#109 Useril este offline   Ali_baba 

• Membru senior

Postat 19 November 2007 - 04:39 PM

Vezi postareagoposaurus, la 16 Nov 2007, 16:59, a spus:

Am vorbit cu d-l Craciunoiu care mi-a spus ca maine,dupa ora 13,va avea 2 machete complecte!!E posibil sa le scot fara bani,doar cu un schimb de poze...Daca mai sunteti interesati dati-mi un raspuns pe site sau PM!!
In alta ordine de idei mi-ar place sa aflu ce parere are colegul tau despre IAR-ul 93!!...ce varianta a pilotat,cum se prezinta in zbor,etc.,etc...Poate incropim un dialog pe site,CE ZICI??
Pina atunci,toate bune!!
:dribble:

Aceasta postare a fost editata de Ali_baba: 19 November 2007 - 04:41 PM

#110 Useril este offline   goposaurus 

• Membru senior

Postat 19 November 2007 - 05:05 PM

La ce ora sa fiu prezent maine la Cocor?

#111 Useril este offline   Ali_baba 

• Membru senior

Postat 19 November 2007 - 05:21 PM

Vezi postareagoposaurus, la 19 Nov 2007, 17:05, a spus:

La ce ora sa fiu prezent maine la Cocor?

Il voi mai suna maine pe Craciunoiu ,la ora stabilita ,sa vad unde trebuie mers sa le luam(mai bine zis sa le iei, pt. ca eu nu sunt din Bucuresti!)Oricum vei lua numai una ,cealalta e pt.
Band1T!!Pregateste-te cu ceva poze,in caz ca vrea sa le dea la schimb(mi-a sugerat posibilitatea asta!!)Cum ramine cu colegul tau:vrea sa ne "povesteasca" 93-ul???Da-mi un PM cu un nume si un telefon la care te pot gasi!!Cu bine,pe maine,Ali.

#112 Useril este offline   George_nkl 

• Membru senior

Postat 20 November 2007 - 11:07 AM

Am terminat inca un profil, al lui 154 de data asta. Ce parere aveti?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 93154.jpg
  • Imagine atasata: 1541ustE.jpg

#113 Useril este offline   jester 

• Membru senior
  • Postari: 558
  • Inregistrat: 11-January 07

Postat 20 November 2007 - 12:26 PM

wow suuper. superb camuflaj, f bine lucrat. ai cumva si o vedere de sus? tare mi-ar placea sa stiu cum realizezi camuflajele astea pe comp...ca eu in afar de paint si acdsee....sunt cam pe langa cu pozele :friends:

Aceasta postare a fost editata de jester: 20 November 2007 - 12:27 PM

#114 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior
  • Postari: 1970
  • Inregistrat: 13-May 06

Postat 20 November 2007 - 01:09 PM

@George_nkl: Poti sa pui si fara watermark? E cel putin "strange". Gandeste-te sa le semnezi intr-un colt, oricat de vizibil, cred ca e mai ok, pentru ca iti spun ca nu mi-ar lua decat 2 minute sa il scot de pe imagine daca as vrea.
@jester: Paint MS si ACDSee sunt programe pentru copii sau de vizualizare/organizare imagini. Un profil poti sa-l faci in cateva minute in Photoshop. Atentie: multi oameni confunda PS cu Corel Draw; acesta din urma e un program de desen, nu de prelucrare de imagine! Daca vrei sa te apuci de PS, iti recomand PS CS1 nu 2 sau 3, din motive pe care nu are sens sa le detaliem aici.

@George_nkl: Ai mana buna cu plansele astea! Doua observatii am sa fac (daca nu te superi): Dimensiunea sectoarelor cocardei de pe deriva nu e corecta, iar nuanta de rosu e prea aprinsa. In rest e 100%!!! :friends:

#115 Useril este offline   Vali 

• Membru senior
  • Postari: 694
  • Inregistrat: 06-October 05

Postat 20 November 2007 - 02:49 PM

Parerea mea ?? Sa nu indraznesti sa te opresti !! :friends: Cred ca nefiind prea multe (din pacate...),IAR 93 ai putea sa le faci pe toate...! :friends: Deci spor la crearea unei pagini de istorie.

#116 Useril este offline   goposaurus 

• Membru senior

Postat 20 November 2007 - 03:43 PM

Tare de tot!
N-ai si profilul pentru un '93 B (226,...229,...241)? :friends:

#117 Useril este offline   George_nkl 

• Membru senior

Postat 21 November 2007 - 01:48 PM

Ma bucur ca in general v-a placut. Intend sa mai fac citeva, subiectul urmatorului fiind unul dintre 207 si 241. Nu stiu insa cind, ca eu nu le fac asa de repede cum zicea kamob. Imi trebuie citeva ore bune de copy-paste, modificari, adaptari, ajustari, adaugiri, in decursul mai multor zile.
In legatura cu watermark: cum am scris mai sus, inainte de a posta profilul lui 112, m-am hotarit constient sa postez cu watermark, el fiind cit se poate mai discret.
Doar nu cred ca este cazul ca prin aceasta, oricine sa se simta jignit sau suparat. Iar pe de alta parte, un model poti sa-l expui, sa-l lasi sa fie fotografiat de o mie de ori, sa-i postezi 200 de imagini pe web, tot tie iti ramine. Pe cind un profil, din momentul in care l-ai postat sau publicat, nu mai e al tau ; macar sa se vada cine l-a facut.
Kamob, nu cred ca este ceva in neregula cu proportiile cocardei. Am sa postez imaginea ei la rezolutia originala miine. Acuma cu culorile e alt ceva, fiind foarte usor ca astea sa fie modificate daca e cazul.
Jester uite aici:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 062_3227w5.jpg

Aceasta postare a fost editata de George_nkl: 21 November 2007 - 01:49 PM

#118 Useril este offline   goposaurus 

• Membru senior

Postat 21 November 2007 - 02:56 PM

241!241!
Pe asta fa-l primul!

#119 Useril este offline   George_nkl 

• Membru senior

Postat 21 November 2007 - 03:04 PM

Bun gopo, voi incerca.
Am si eu o rugaminte pt tine: daca pina la urma ai facut rost de macheta din Modelism, fa-ne te rog o mica "recenzie", inainte de a incepe construirea. Deci care a situatia, a ajuns kit-ul in miinile tale?

#120 Useril este offline   goposaurus 

• Membru senior

Postat 21 November 2007 - 03:15 PM

Din caza de probleme extrem de obiective :friends: inca nu am reusit sa iau macheta. Am vorbit cu Florin :friends: de la magazinul Modelism sa incerce sa o ia de la redactie si sa o aduca la magazin, iar de acolo...gasesc eu o modalitate.

Arata acest topic

• 17 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul