Forum Machete,Modelism,Hobby: JagdPanzer IV L/48 Late Version - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

JagdPanzer IV L/48 Late Version JagdPanzer IV L/48 Late Version

#41 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 11 May 2007 - 12:08 AM

Salut,fratioare,ceva n-ai facut bine...Nu-i nici o smecherie cu camo-urile de iarna,dar trebuie sa respecti niste etape[cel putin la vopsitul la pensula].1.Prima data il vopsesti in culoarea de baza[sau camo-dupa caz] si astepti sa se usuce bine vopseaua.2.Iei o pensula cu perii mai scurti si mai tari,o inmoi putin in alb si incepi sa dai finut pe toata suprafata machetei.3.Unde vrei sa se vada portiuni din cul.de baza[camo],inmoi pensula in alcool izopropilic si indepartezi finut numai vopseaua alba de pe portiunea respectiva.4.La final,dupa ce s-a uscat bine voseaua si esti multumit de rezultat,mai "speli" odata toata macheta cu un negru[ruginiu inchis]bine diluat[sa curga].Vei vedea ca rezultatul va fi altul si dupa cum vezi e destul de simplu.
SAU,mai simplu,lasa-l asa cum e,dar "baga-i" pe la toate imbinarile un negru[ruginiu inchis],lasa-l sa se usuce bine,apoi da-l cu alb,cum ti-am explicat mai sus.Sper sa fi fost destul de explicit,nu ma prea pricep la indicatii :pint: .
Numai bine si succes in continuare!

#42 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 11 May 2007 - 07:32 AM

Dani, intre cele doau straturi de vopsea trebuie un lac email de separare, altfel izopropilicul "dizolva" atit albul cit si camuflajul clasic, daca ambele sunt acrilice.

#43 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 11 May 2007 - 10:08 AM

Z-Mare,crede-ma ca merge asa cum am zis.Vopselele de la Agama sunt foarte rezistente,suporta chiar si diluantul mai slab.Ultimele camo-uri de iarna[KT Porsche,Jagdpanzer]au fost facute dupa metoda care am explicat-o mai sus.Subliniez:se da FINUT cu izopropilic,si numai dupa ce vopseaua e bine uscata.
Cel mai bine se vede metoda asta de vopsire pe Jagdpanzer.Priviti atenti aripa stanga,se vede clar dif. de "nivel"intre alb si cul. de baza.

Imagine postata

Dupa ce am sa termin Tiger-ul Porsche,am sa ma apuc de Nashorn-ul de la Revell[camo de iarna] si am sa incerc sa exemplific pas cu pas,cat mai detaliat,realizarea camo-ului de iarna.Numai bine si spor!

#44 Useril este offline   viorel 

• Membru deplin
  • Postari: 45
  • Inregistrat: 20-December 06

Postat 11 May 2007 - 11:01 AM

Multumesc mult pentru sfaturi, fratilor :lol: .

Ma gandesc sa merg pe primul sfat al lui dani...si sa fac mai intai un camuflaj clasic, dupa care sa vin cu alb peste (sau poate fara alb...daca cel clasic iese chiar foarte bine :-D ).

Intrebari noi : :pint:

1. trebuie neaparat sa dau jos vopseaua de pana acum (daca da, tot cu alcool izopropilic ?) ?

2 . schema de camuflaj de aici ar merge si la mine ?

Imagine postata

Poza este a unui Jagdpanzer IV L/70 (nu este exact modelul meu ) facut de Jean Baptiste Verlhac http://www.missing-l...man/jbvlang.htm

#45 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 11 May 2007 - 03:55 PM

Te sfatuiesc sa dai jos primul strat de vopsea, prea multa vosea, mai ales data cu pensula, iti imbicseste detaliile. :pint:

#46 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 12 May 2007 - 06:23 PM

1.Da da-i vopseaua jos,cu alcool izopropilic si o carpa fina.
2.Da merge si camo-ul ala.
Mult succes!

#47 Useril este offline   viorel 

• Membru deplin

Postat 12 May 2007 - 10:57 PM

Multumesc pentru sfaturi tuturor :-D .

Am incercat turela, fara camulflaj de iarna...nu sunt foarte convins de rezultat, vopseaua mi se pare mult prea stralucitoare, oricate spalari i-am aplicat...

Cum a reusit oare tipu asta, Jean Baptiste Verlhac (http://www.missing-l...man/jbvlang.htm), sa-i arate asa totul asa de sters ?

Pe de alta parte, evident ca abia din poze am observat niste probleme cu cateva zone de pe care am luat vopseaua pana la plastic :pint:

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Numai bine,
Viorel

Aceasta postare a fost editata de viorel: 12 May 2007 - 11:23 PM

#48 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 13 May 2007 - 10:15 AM

Vioreleee, Vioreleee... vorba celor din Queen, daca nu-ti place ce-a iesit, baga-l in lichid de frina (vezi undeva pe forum s-a vorbit despre asta) si poti da jos toata vopseaua de pe el si sa o iei de la capat. Alta chestie pe care ti-o recomand este sa folosesti "prafurile" pigmenti sau creta pastel. O sa-ti placa. Spor la treaba.

#49 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 13 May 2007 - 04:20 PM

Dupa finalizare, macheta lui Jean Baptiste, a fost data cu lac mat. Pe linga asta, probabil, vopseaua era deja mata si a folosit pigmenti.

Citeaza

oricate spalari i-am aplicat...
Ce intelegi prin "splare"?
inainte.....

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: post_4_1167918641.jpg

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 13 May 2007 - 04:27 PM

#50 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 13 May 2007 - 04:28 PM

...si dupa "spalre"

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: post_4_1167918538.jpg

#51 Useril este offline   viorel 

• Membru deplin

Postat 13 May 2007 - 10:21 PM

Z-mare, la May 13 2007, 04:20 PM, a spus:

Citeaza

oricate spalari i-am aplicat...
Ce intelegi prin "splare"?

Ma refer la aplicarea unei solutii foarte diluate de vopsea inchisa (umbra arsa si negru) in apa, peste intreg modelul. Stiu ca scopul spalarilor este ca vopseaua sa patrunda si sa reliefeze detaliile...dar speram ca se mai duce si din luciu...

Nu s-a dus 8-)

Merci pentru poze, Z.
Fac maine o incercare pe la Hanul cu Tei dupa lac mat...sper sa stie tanti de acolo ce sa-mi dea, ca eu nu stiu cum tre' sa arate :pint:

Numai bine,
Viorel

Aceasta postare a fost editata de viorel: 13 May 2007 - 10:23 PM

#52 Useril este offline   viorel 

• Membru deplin

Postat 06 June 2007 - 11:33 AM

Si stadiul in care a ajuns acum. Sunt chestii care nu-mi plac nici mie...dar asta e...la urmatorul o sa stiu ;-)

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de viorel: 06 June 2007 - 11:36 AM

#53 Useril este offline   viorel 

• Membru deplin

Postat 06 June 2007 - 11:36 AM

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#54 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 06 June 2007 - 02:54 PM

Fratioare,se vad multe incretituri pe el...S-a-ntamplat ceva la curatarea vopselei?

#55 Useril este offline   viorel 

• Membru deplin

Postat 06 June 2007 - 03:01 PM

Nu la curatarea vopselei, la primul strat de lac s-a intampla pocinogu. M-a pacalit aerografu (ne cunoastem de putin timp, noi doi ;-) )...si stratu de lac a ajuns suficient de gros ca sa se increteasca la uscare.

#56 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 06 June 2007 - 03:23 PM

Pa mine m-ai pacalit!
Seamana asa bine cu porozitatile naturale ale otelului, ca am crezut ca le-ai facut intentionat

#57 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 06 June 2007 - 03:31 PM

Deh ,fratioare,mai bine nu-l lacuiai[eu nu le lacuiesc]...acrilicele nu prea suporta lacurile mai "tari".Eu sunt patit,asa ca incearca cumva sa faci toate acele zbarcituri sa para urme de lupte[zgarieturi,urme arme usoare,arme at,aa] poate reusesti sa mai remediezi ceva,si baga-i o diorama,pe masura.Bafta si spor in continuare!

#58 Useril este offline   viorel 

• Membru deplin

Postat 06 June 2007 - 03:56 PM

@AlexPl

Nu, nu sunt intentionat facute, mi-ar fi placut sa pot spune asta ;-)

@dani,

Da, ideea e buna, asta am facut pe aripa dreapta spate...unde zbarcitura era chiar mare si urata...

Partea neplacuta este ca fara sa-l lacuiesc, era mult prea lucios. Am folosit vopsele acrilice de la Agama, dar...mi s-ar parut prea lucioase la final.

Pe langa asta, mi-a fost frica si sa nu se ia prafurile pe care le-am pus...in timp, daca il manipulezi cu mainile transpirate, se iau, am avut experienta asta cu vagoane..

Aceasta postare a fost editata de viorel: 06 June 2007 - 04:15 PM

#59 Useril este offline   panzerseba 

• Membru senior
  • Postari: 446
  • Inregistrat: 24-December 04
  • Interests:Figurine, AFV si diorame, in special Germania WW2

Postat 06 June 2007 - 04:48 PM

Exista o solutie pt fixarea prafurilor (pigmenti) pe care o foloseseam pt fixarea desenelor in carbune si care functioneaza si la machete cu succes: lac fixativ pt par. Este mat, nu face incretituri, usor de aplicat si ieftin.

#60 Useril este offline   panzerseba 

• Membru senior
  • Postari: 446
  • Inregistrat: 24-December 04
  • Interests:Figurine, AFV si diorame, in special Germania WW2

Postat 06 June 2007 - 04:53 PM

Citeaza

Salut,fratioare,ceva n-ai facut bine...Nu-i nici o smecherie cu camo-urile de iarna,dar trebuie sa respecti niste etape[cel putin la vopsitul la pensula].1.Prima data il vopsesti in culoarea de baza[sau camo-dupa caz] si astepti sa se usuce bine vopseaua.2.Iei o pensula cu perii mai scurti si mai tari,o inmoi putin in alb si incepi sa dai finut pe toata suprafata machetei.3.Unde vrei sa se vada portiuni din cul.de baza[camo],inmoi pensula in alcool izopropilic si indepartezi finut numai vopseaua alba de pe portiunea respectiva.4.La final,dupa ce s-a uscat bine voseaua si esti multumit de rezultat,mai "speli" odata toata macheta cu un negru[ruginiu inchis]bine diluat[sa curga].Vei vedea ca rezultatul va fi altul si dupa cum vezi e destul de simplu.

Exista si o alta solutie pt camuflaj de iarna, merita incercata:
Peste stratul de baza se poate aplica o suspensie de praf de creta cu apa, folosind o pensula cu perii scurti si tari. Dupa uscare va ramane ca si cand ar fi fost camuflat cu var aplicat cu bidineaua.
Dc doresti sa se vada portiunile expuse se indeparteaza creta cu o pensula uscata.
Dupa ce esti multumit de rezultat aplici un strat de lac fixativ.

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi