JagdPanzer IV L/48 Late Version JagdPanzer IV L/48 Late Version
Postat 11 May 2007 - 12:08 AM
SAU,mai simplu,lasa-l asa cum e,dar "baga-i" pe la toate imbinarile un negru[ruginiu inchis],lasa-l sa se usuce bine,apoi da-l cu alb,cum ti-am explicat mai sus.Sper sa fi fost destul de explicit,nu ma prea pricep la indicatii .
Numai bine si succes in continuare!
Postat 11 May 2007 - 10:08 AM
Cel mai bine se vede metoda asta de vopsire pe Jagdpanzer.Priviti atenti aripa stanga,se vede clar dif. de "nivel"intre alb si cul. de baza.
Dupa ce am sa termin Tiger-ul Porsche,am sa ma apuc de Nashorn-ul de la Revell[camo de iarna] si am sa incerc sa exemplific pas cu pas,cat mai detaliat,realizarea camo-ului de iarna.Numai bine si spor!
Postat 11 May 2007 - 11:01 AM
Ma gandesc sa merg pe primul sfat al lui dani...si sa fac mai intai un camuflaj clasic, dupa care sa vin cu alb peste (sau poate fara alb...daca cel clasic iese chiar foarte bine ).
Intrebari noi :
1. trebuie neaparat sa dau jos vopseaua de pana acum (daca da, tot cu alcool izopropilic ?) ?
2 . schema de camuflaj de aici ar merge si la mine ?
Poza este a unui Jagdpanzer IV L/70 (nu este exact modelul meu ) facut de Jean Baptiste Verlhac http://www.missing-l...man/jbvlang.htm
Postat 12 May 2007 - 10:57 PM
Am incercat turela, fara camulflaj de iarna...nu sunt foarte convins de rezultat, vopseaua mi se pare mult prea stralucitoare, oricate spalari i-am aplicat...
Cum a reusit oare tipu asta, Jean Baptiste Verlhac (http://www.missing-l...man/jbvlang.htm), sa-i arate asa totul asa de sters ?
Pe de alta parte, evident ca abia din poze am observat niste probleme cu cateva zone de pe care am luat vopseaua pana la plastic
Numai bine,
Viorel
Aceasta postare a fost editata de viorel: 12 May 2007 - 11:23 PM
Postat 13 May 2007 - 10:15 AM
Postat 13 May 2007 - 04:20 PM
Postat 13 May 2007 - 10:21 PM
Z-mare, la May 13 2007, 04:20 PM, a spus:
Citeaza
Ma refer la aplicarea unei solutii foarte diluate de vopsea inchisa (umbra arsa si negru) in apa, peste intreg modelul. Stiu ca scopul spalarilor este ca vopseaua sa patrunda si sa reliefeze detaliile...dar speram ca se mai duce si din luciu...
Nu s-a dus 8-)
Merci pentru poze, Z.
Fac maine o incercare pe la Hanul cu Tei dupa lac mat...sper sa stie tanti de acolo ce sa-mi dea, ca eu nu stiu cum tre' sa arate
Numai bine,
Viorel
Aceasta postare a fost editata de viorel: 13 May 2007 - 10:23 PM
Postat 06 June 2007 - 03:31 PM
Postat 06 June 2007 - 03:56 PM
Nu, nu sunt intentionat facute, mi-ar fi placut sa pot spune asta
@dani,
Da, ideea e buna, asta am facut pe aripa dreapta spate...unde zbarcitura era chiar mare si urata...
Partea neplacuta este ca fara sa-l lacuiesc, era mult prea lucios. Am folosit vopsele acrilice de la Agama, dar...mi s-ar parut prea lucioase la final.
Pe langa asta, mi-a fost frica si sa nu se ia prafurile pe care le-am pus...in timp, daca il manipulezi cu mainile transpirate, se iau, am avut experienta asta cu vagoane..
Aceasta postare a fost editata de viorel: 06 June 2007 - 04:15 PM
Postat 06 June 2007 - 04:53 PM
Citeaza
Exista si o alta solutie pt camuflaj de iarna, merita incercata:
Peste stratul de baza se poate aplica o suspensie de praf de creta cu apa, folosind o pensula cu perii scurti si tari. Dupa uscare va ramane ca si cand ar fi fost camuflat cu var aplicat cu bidineaua.
Dc doresti sa se vada portiunile expuse se indeparteaza creta cu o pensula uscata.
Dupa ce esti multumit de rezultat aplici un strat de lac fixativ.