Forum Machete,Modelism,Hobby: PREISER 1/72 - GERMAN PAK 40 CREW - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

PREISER 1/72 - GERMAN PAK 40 CREW Imagini si link recenzie in engleza

#1 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 04 May 2007 - 12:22 AM

Acesta este mini-setul Preiser intitulat Pak40 Crew, insa am folosit figurinele pentru a servi un Pak 43/41 de la Ace. Pentru aceasta am inlocuit proiectilele de Pak 40 cu cele de Pak 43/41, dar am respectat pozitiile standard. Jachetele si prelatele castilor sunt pictate in schema de camuflaj Waffen SS blurred edge (primavara/vara) iar pantalonii de camuflaj in pea dot.

In plus fata de figurine, am postat si cateva imagini cu ei la Pak43/41 pentru a fi cat mai evident modul excelent in care se potrivesc la tun.

De asemenea, am mai postat aici o recenzie a acestui set in romana, insa imaginile sunt noi iar pentru doritori, aici este link-ul cu recenzia in engleza. Varainta in engleza a fost completata si cu alte chestii noi, fiind mai detaliata. In plus, si soldatii au fost imbunatatiti, adaugandu-le mai multe detalii.

http://www.network54.com/Forum/47210/threa...27s+Pak41-43%29

Sper sa va faca placere imaginile si orice comentariu legat de acestea sau recenzie sunt mai mult decat binevenite si utile.

Cristian Florescu

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 04 May 2007 - 12:30 AM

#2 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12672
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 04 May 2007 - 09:10 AM

offf Panzer_Grenadire, graba strica treaba! Tu nu ai auzit de debavurare?
Iti ruinezi singur toata munca, si zau, e pacat! :lol:

#3 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 04 May 2007 - 09:18 AM

Daca te referi la tun, acesta nu m-a interesat prea mult.... :lol:
Momentan figurinele sunt pe primul plan..... :lol:

#4 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 04 May 2007 - 09:28 AM

Nu neaparat la tun!
Si eu zic ca totul trebuie sa fie pe primul plan daca vrei sa faci o treaba serioasa!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 9.jpg

#5 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 04 May 2007 - 09:35 AM

Nu zic ca nu mai ratez unele bavuri, mai ales tinand cont de faptul ca nu fac 2-3 soldati, ci cateva mii si alte sute isi asteapta randul... :lol:

In plus, trebuie sa ai in vedere scara destul de redusa, sunt totusi 1/72 iar doua dintre sublinerile tale, pot fi luate ca si cute ale hainelor.... :pint: De altfel, una dintre ele chiar este o cuta insa depinde foarte mult de cum pica lumina pe ei cand ii trag in pozne... :pint:

Oricum, mai sunt si alte bavuri pe care nu le-ai subliniat, insa multe cu ochiul liber nu sunt vizibile... :lol:

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 04 May 2007 - 09:38 AM

#6 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 05 May 2007 - 12:23 PM

Fig. merg super -fain la "Scheunentor",probabil ca si la "Neuntoter" se "pasuiesc" perfect...Imi place cum i-ai vopsit,dar pacat de tun ...Apropo,cate fig. sunt in setul acesta?

#7 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 05 May 2007 - 12:25 PM

Doar cinci figurine, cele prezentate sunt toate si se potrivesc la o multime de tunuri.
Daca vrei mai multe info despre set, poti sa citesti review-ul, ai link/ul un pic mai sus.

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 05 May 2007 - 12:33 PM

#8 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos
  • Postari: 604
  • Inregistrat: 09-March 07

Postat 09 May 2007 - 01:44 PM

Asa mare era camuflajul pe Zeltbahn?
Debavurarea e o reala problema(zic eu) la fete in general.Un ex aici ar fi viteazul cu cizme.
Am kitul ala de la Revell de care iti tot vorbeam si de la care au venit intrebarile Cristi si la care plasticul este jalnic.E mai mult cauciuc.Cum debavurezi asa un material,mai ales pe suprafete pretentioase?
O debavurare la sange ar putea distruge unele figurine si spun asta pentru ca mi s-a intamplat nu o data. :pint:
Nu mi se pare problema bavurilor(in cazul de fata) o problema asa mare.
Stiu Z,ca ,daca tot faci ceva, macar sa-l faci bine.
Daca materialul nu se inscrie in lunga lista a celor neindragite de noi,atunci cred ca nu se suparau vitejii tai daca le taiai materialul tumorile.

#9 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 09 May 2007 - 01:51 PM

Bazu, la May 9 2007, 01:44 PM, a spus:

Cum debavurezi asa un material,mai ales pe suprafete pretentioase?

Un varf de andrea sau de ac (dupa necesitati) bine incalzite rezolva orice "mustacioara" ramasa de pe urma lamei cu care se face de regula o asa debavurare. Daca scapa mai mult in haina aceasta va avea o cuta in plus, o strambatura pe o cutie metalica, daca se intampla acolo, etc.
Incearca cu curaj si vei ajunge la rezultate mai mult decat multumitoare.
Bafta!

#10 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 09 May 2007 - 02:09 PM

Si daca scapa in obraz?Cred ca atunci voi spune ca i-a mai crescut un ochi. :pint:
E prea riscant.Cele mai nasoale situatii sunt cand razboinicul ocheste si are pe nas un neg inexplicabil de mare.
La haine nici nu se pune problema sa nu se procedeze asa(in situatia de fata),dar la fata chiar nu ma aventurez la asa operatii estetice.O pata de culoare asa evidenta, cum este figura la un soldat, nu iarta nici o greseala.Asa procedez eu.Nu trebuie sa fie descurajati cei care inca nu au incercat metoda cu incalzirea. :-D

#11 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior
  • Postari: 989
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 09 May 2007 - 02:11 PM

Citeaza

Debavurarea e o reala problema(zic eu) la fete in general.

Se pot debavura fete?...Va trebui sa le intreb. :pint:

Tunul se poate rezlva relativ usor. Problema lui e contrastul mare de culori. un filtru cu solutie diluata de maro deschis pamantiu spre gri ar uniformiza culorile. De aplicat -cu aerograful.

Aceasta postare a fost editata de Ahmed: 09 May 2007 - 02:13 PM

#12 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 09 May 2007 - 02:25 PM

Nu am fost explicit.Cand am spus "in general" ma refeream si la altceva decat figurinele de fata,dar nu la tot ce exista.Aici m-am exprimat eu gresit.Acum ca am avut ocazia sa ma explic,mai spun ca ma refeream la materialul prost "in general".
Ramane valabila intrebare:Asa "mare" era camuflajul pe Zeltbahn?Nu era mai "marunt"?

#13 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 09 May 2007 - 02:48 PM

Camuflajul pe Zeltbahn era identic cu cel de pe uniforme si era diferit pentru Waffen SS si Wehrmacht, in functie de care arma apartineau trupele.

Bineinteles ca exista fotografii in care trupe din Wehrmacht au folosit Zeltbahn-uri SS si invers, avand in vedere dotarile precare, in special in ultima parte a razboiului.

De asemenea, la Zeltbahn poti sa te chinui mai putin la marimea petelor, tinand cont de faptul ca acestea erau impaturite si aceleasi culori se puteau suprapune.

Singurul model de camuflaj pe Zeltbahn de care sa te feresti este pea dot, in rest oricare e posibil.

#14 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 09 May 2007 - 06:58 PM

Citeaza

Debavurarea e o reala problema(zic eu) la fete in general.
Bazu, nu am vazut inca matrita care sa se inchida pe mijlocul fetei! Deci acolo este exclusa bavura. Pe laterala fetei nu e nici o problema cu debavurarea dupa metoda aratata de Crios.

#15 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 09 May 2007 - 10:53 PM

Zmare, iti arat eu sute de figurine 1/72 la care matrita se inchide exact pe mijlocul fetei... :pint:
Eu ii inteleg f. bine problema lui Bazu, dar se rezolva cu foarte mare atentie, folosind lama de ras taiata in forma de varf de cutit cat mai ascutit pentru a ajunge in cat mai multe locuri... :-D

#16 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 10 May 2007 - 07:36 AM

Citeaza

Zmare, iti arat eu sute de figurine 1/72 la care matrita se inchide exact pe mijlocul fetei...
Asa o fi, ca prea le zici cu foc!

Citeaza

folosind lama de ras taiata in forma de varf de cutit
De ce nu folosesti o lama de bisturiu nr 11??

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 10 May 2007 - 07:38 AM

#17 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 10 May 2007 - 08:10 AM

Imi place mai mult cu lama deoarece este flexibila si poate sa se muleze pe diverse parti, ajungand si mai bine in acest fel in locuri greu accesibile.

De asemenea, m-am si obisnuit cu ea in moment ce folosesc lama la debavuat figurine de vreo 15 ani... :-D
Sunt super saturat de aceasta operatiune care ne mananca sute de ore si a fost o reala placere pentru mine setul de la Caesar "German Infantry with Winter Gear" in care cu una doua mici exceptii, nu este nevoie de nici o astfel de operatiune.
La polul opus, un exemplu rapid, care din nefericire nu-i unic, este reprezentat de setul de la Revell "German Panzer Grenadiers" (realizat in colaborare cu Preiser) in care bavurile si excesul de plastic sunt la ele acasa. :hammer: :cry: :evil: :pint:

Totodata, lama are marele dezavantaj ca iti cam buleste degetele, dar asta este, trebuie si putin sacrificiu... :lol:

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 10 May 2007 - 08:11 AM

#18 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 10 May 2007 - 05:11 PM

Pai daca nu curge sange si sudoare de unde sa se nasca micii nazisti?

Z,eu am nimerit numai kituri la care matrita se inchidea pe mijlocul fetei.Credeam ca nici nu exista pe altfel.glumeam.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi