Forum Machete,Modelism,Hobby: Aerograf - Anatomy of ...... - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Aerograf - Anatomy of ...... Sfaturi tehnice

#41 Useril este offline   cristi 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 62
  • Inregistrat: 02-September 07

Postat 11 September 2007 - 02:54 PM

aha , bun , multumesc mult :bang: :bang:

si daca imi iau un pistol de vopsit , il pot folosi la compresorul actual sau o sa-mi trebuiasca unul mare?

Aceasta postare a fost editata de cristi: 11 September 2007 - 03:09 PM

#42 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 11 September 2007 - 03:51 PM

cristi, la Sep 11 2007, 03:54 PM, a spus:

si daca imi iau un pistol de vopsit , il pot folosi la compresorul actual sau o sa-mi trebuiasca unul mare?

Compresorul tau este pentru aerograf. Pentru pistol de vopsit ai nevoie de un compresor mai sanatos, mai viril, mai ... mai.

Bafta!

#43 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12676
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 11 September 2007 - 04:15 PM

Citeaza

in care intra acul cum il cureti ca de exemplu dupa ce ai curatat acul, il bagi la loc si apoi il scoti din nou vei vedea urme de vopsea pe el

Cind scoti acul, il scoti prin parea din fata, dupa ce in prealabil ai desfacut duza si capacul duzei. In acest fel stratul superficial de vopsea ramas pe ac nu se mai acumuleaza pe garnituira din spate. De aceea acul tau apare murdar de vopsea. La acea garnitura, fiind mult in spate, este greu de ajuns. Pune putina vata pe un bat de chibrit sau o scobitoare, umezeste vata cu diluant, apoi strege usor zona garniturii. Atentie, acea garnitura nu se schimba decit in fabrica, cu alte cuvinte primesti, normal, contra cost, un alt corp de aerograf!

#44 Useril este offline   cristi 

• Membru deplin

Postat 11 September 2007 - 05:49 PM

o la naiba, eu pana acuma il scoteam pe la spate , desfaceam manerul, apoi piulita aia si scoteam acul, si apoi trigger-ul...
deci nu-i bine cum am facut pana acuma , nu? :bang: :bang:
mama lui de youtube :bang: :bang:

Aceasta postare a fost editata de cristi: 11 September 2007 - 05:59 PM

#45 Useril este offline   cristi 

• Membru deplin

Postat 11 September 2007 - 06:57 PM

dar vad ca mai la toate filmulete astea de pe youtube, acul se scoate pe la spate
dupa ce ai dat jos manerul acela si piulita aia care tine acul.... :bang: :bang: :bang:

#46 Useril este offline   Alecu 

• Membru senior
  • Postari: 216
  • Inregistrat: 31-August 06

Postat 11 September 2007 - 07:23 PM

Mda si eu tot prin spate am scos acul .. asta e :D .. Nu s-a stricat :bang: .. In legatura cu compresoru .. ia-ti frate unu mai sanatos :bang: eu am un compresor Einhell, nu f. mare, rezervorul are doar 24 litri, presiune maxima 8 atm. arhisuficient atat pentru machete cat si pentru masini, moto, casti etc. (cam asta lucrez eu) .. insa eu n-am putut sa-l fac sa mearga, cum am scris intr-un alt topic n-am gasit un stut din acela :bang: :bang: , multumesc lui Crios pentru explicatii insa n-am gasit :)) .. deci tot cu ala din frigider am facut :bang: ..
Daca aveti pe acasa un stut din acela v-as fi recunoscator - contra-cost evident !
Bafta

#47 Useril este offline   cristi 

• Membru deplin

Postat 11 September 2007 - 07:43 PM

eh deocamdata o sa ma multumesc cu asta , in schimb am vazut unul Mecafer destul de mare la vreo 3,5 milioane...cred nu mai tin minte , al meu e micut, e bun pentru machete , desi eu ma axez mai mult pe carcase de calculator(acum la inceput), casti, motociclete, si de ce nu masini....deci trebuie sa-mi iau si unul mare...

Aceasta postare a fost editata de cristi: 11 September 2007 - 07:57 PM

#48 Useril este offline   cristi 

• Membru deplin

Postat 11 September 2007 - 08:14 PM

...stiu ca nu prea are legatura cu modelismul, dar stie cine de unde pot cumpara din Romania stencil-uri de ale lui Craig Fraser ???

#49 Useril este offline   Alecu 

• Membru senior

Postat 11 September 2007 - 08:20 PM

Cauta pe net la noi nu prea ai unde sa gasesti. Da' stencilurile ti le faci singur, nu e mare branza :bang: . Eu nu am stenciluri decat pentru foc/fum si colturi, curbe chestii dastea. Probabil ca o sa-mi fac si eu niste stenciluri cand o sa am lucrari mai ample.
Sorry de off-topic :bang: :bang: :bang: :bang:

#50 Useril este offline   jester 

• Membru senior
  • Postari: 558
  • Inregistrat: 11-January 07

Postat 11 September 2007 - 08:28 PM

salutare !
m-am hotarat sa iau aerograf. am tot vazut discutiile astea, pana la urma ce sa iau? sparmax sau luky model? face cineva comanda? pe vreunu din siteurile alea?
va multumesc :)

#51 Useril este offline   cristi 

• Membru deplin

Postat 11 September 2007 - 08:35 PM

eu am stencil-uri in calculator, dintre care mi-am mai facut si singur, dar sunt foarte complicate, si cand le scot pe foaie nu se mai vad detaliile prea bine, mai deloc :bang:

daca vrei apeleaza la mine ca-ti dau eu stencil-uri, de toate si flacari, si cranii, si lanturi, si multe alte chestii, tribale etc. , dar problema e cand le scoti la imprimanta e posibil sa fie si imprimanta mea de vina ... :-? :bang: :bang:

eh in fine, pai daca poti intra acuma pe messenger, iti dau stencil-urile

da mai intai si un ADD :bang:

Aceasta postare a fost editata de cristi: 11 September 2007 - 08:50 PM

#52 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 12 September 2007 - 11:15 PM

in ce masura as putea comada aerograful asta asta sau echivalentul lui cel de la hobbyx? face cineva comanda? scuze, ca va tot bazai, as vrea sa-mi iau rapid un aerograf sa ma pot apuca de lucru.
va multumesc :bang:

#53 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 13 September 2007 - 08:54 AM

jester, la Sep 13 2007, 12:15 AM, a spus:

in ce masura as putea comada aerograful asta asta sau echivalentul lui cel de la hobbyx? face cineva comanda? scuze, ca va tot bazai, as vrea sa-mi iau rapid un aerograf sa ma pot apuca de lucru.
va multumesc :bang:

Imagine postata

Citeaza

Aerograf de tip "GRAVITY FEED" capacitatea cupei de 2cc,doza de 0,2 si 0,3 mm,trigger double-action,presiune de lucru intre 15-50psi.Testat de noi cu cele mai bune rezultate.Poate fi folosit ca unealta pentru pictura si desne,Body art si bineinteles modelism.GARANTIE 1 AN.

Citeaza

127 RON

Asta zice Hobbyx si cred ca-l poti comanda pe siteul lor fara probleme.

A! Si vezi ca luky model nu face aerografe ci doar le vinde ... printre alte multe alte lucruri dedicate modelismului :bang: .

Bafta!

#54 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 13 September 2007 - 11:52 AM

imi poti da te rog linkul de la aerograful de mai sus ca acum nu mai gasesc decat un singur model si nu e ala :bang:
multumesc

#55 Useril este offline   cristi 

• Membru deplin

Postat 13 September 2007 - 11:54 AM

uite Jester , nu e asta?
http://www.luckymode...em_no=SPA%20DH2

#56 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 13 September 2007 - 12:05 PM

Oameni buni, asa cum am mai mentionat, Sparmaxu' cu pricina il are si mandezu si merge brici, dar nu il recomand decat pentru job-uri cu cantitate mica de vopsea - aka makete 1/72 - deja la 48 ai nevoie de incarcari repetate, sau merge la camo.
Exista un echivalent la HOBBYX, pe care l-am vazut si ca care este la fel de bun, va sugerez sa il cumparati. :bang:

Citeaza

Iti zic cum procedez eu:
1 -dupa ce termin de vopsit clatesc cupa cu diluantul vopselei cu care tocmai am dat si o sterg cu un betisor de urechi. Tot cu un betisor de urechi inmuiat in respectivul diluant sterg bine si duza in partea frontala.
Bag diluant curat in cupa si il trec prin aerograf le presiunea de lucru.
2 -Scot acul si il sterg, sterg in interior cu un bat de urechi, mai bag putin diluant pe care il las sa sescurga liber prin duza dupa care reintroduc acul.
La final mai dau un sprit cu diluant curat.
Asta in cazul cand nu mai vopsesc cu el in urmatoarea ora.
In cazul in care dau vopsea una dupa alta, ma marginesc doar la punctul 1.

Mama, ce simplu :bang: , eu dau cu spray-u cu Decarbusolv (ma rog LiquiMoli) si scoate tot...tot...tot, Z-mare si Crios stiu ce zic eu, dar e riscu de a-mi topi o-ring-urile :bang:

Citeaza

Poti sa vopsesti linistit ca nu ti se face aerograful trombon de la nici o vopsea. In afara de trei garnituri de cauciuc, restul este tot metal. Ideea e sa diluezi vopseaua corespunzator si sa cureti aerograful cand ai terminat de vopsit.

Imbadubitabil....ce sa zic, poti vopsi si cu lavabil, si cu tempera si cu guase...depinde ce ai de facut :bang:

Citeaza

1. De unde pot face rost de ace si duze pentru aerograful meu?
2. Dar de garnituri?
3. Compresorul , dupa cum ai vazut si tu e micut, si la folosiri prelungite incepe sa se incalzeasca, daca ii fac un sistem de racire, si sa-l folosesc mai mult, e posibil sa-l stric?
sau e mai bine sa-mi cumpar un compresor mai mare?

1. A zis Mihai ca o sa aduca si alte ace si duze, momentan are numai de 0,3 sau 0,35
2. Si de alea o sa aduca, la sugestia unora :bang:
3. Ia-ti unul de 24l Einhell sau alte alea din Brico/Praktiker/METRO/SELGROS/Hornbach cu mentiunea ca trebuie sa nu il pui in camera in care doarme cineva 99db e cam mult totusi :hammer:

Citeaza

Cind scoti acul, il scoti prin parea din fata, dupa ce in prealabil ai desfacut duza si capacul duzei. In acest fel stratul superficial de vopsea ramas pe ac nu se mai acumuleaza pe garnituira din spate. De aceea acul tau apare murdar de vopsea. La acea garnitura, fiind mult in spate, este greu de ajuns. Pune putina vata pe un bat de chibrit sau o scobitoare, umezeste vata cu diluant, apoi strege usor zona garniturii. Atentie, acea garnitura nu se schimba decit in fabrica, cu alte cuvinte primesti, normal, contra cost, un alt corp de aerograf! 

Interesanta abordare, ca in bancul cu Ginecologul care da concurs pe post de mecanic auto :bang:. Sugerez in continuare utilizarea unor solutii mai tari, si asta sa o pastrezi pentru revizii periodice (una la 2 l de vopsea trecuti prin aerograf :bang:

Citeaza

dar vad ca mai la toate filmulete astea de pe youtube, acul se scoate pe la spate
dupa ce ai dat jos manerul acela si piulita aia care tine acul....   

Pentru curatari de rutina da, e foarte OK, pentru revizii generale e buna metoda lui Zet, dupa cum spuneam

Asa ca acestea ziind fise, va doresc airbrashit vesel!!! :bang:

Citeaza

(Asa prietene FlyBoy, sa iau si eu comision nu numai tu  )

P.S. o sa ii cer lui Mihai mult mai multi bani de reclama cu care o sa imi iau alte machete si aerografe :bang: :hammer:

Aceasta postare a fost editata de Flyboy: 13 September 2007 - 12:20 PM

#57 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12676
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 13 September 2007 - 12:24 PM

Nea Alecule, fara nici o suparare, oi fi batut in cap, dar io tot nu pricep ce vrei. :bang: Tie nu-ti iti trebuie un racord intre aerograf si comtresor? Daca e asa, treaba e simpla, ai nevoie de un stutz cu filet care sa se potriveasca la filetul aerografului, intr-un cap al furtunului, si un stuz cu filet care sa se potriveasca la compresor, in celalat capat. Asta gasesti in Obor, in tirg, eventual vorbesti cu un mester care vinde fitingri deastea si-ti face unul la strung.
Pentru lucrari mari (casti, calculatoare, masini si alte nazbitii :bang: din astea) recomand un aerograf cu alimentarea prin absorbtie, la acesta se pot atasa rezervoare cu capacitate mare, altfel faci scurta la mina tot alimentind cu 2 ml le vopsea din cinci in cinci minute. :bang:

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 13 September 2007 - 12:28 PM

#58 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 13 September 2007 - 12:32 PM

jester, la Sep 13 2007, 12:52 PM, a spus:

imi poti da te rog linkul de la aerograful de mai sus ca acum nu mai gasesc decat un singur model si nu e ala :bang:
multumesc

Fireste ca pot ca doar vreau sa-i diminuez "procentul" lui FlyBoy :bang:
http://hobbyx.ro/pro...bcat=210&page=2
Link-ul e de la "Diverse" (ultimul de jos - stanga)
Mai uitate si pe la celelatle modele ca, vorba baietilor, poate gasesti altceva care sa ti se potriveasca mai bine la lucrarile tale.

Bafta!

#59 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 13 September 2007 - 12:42 PM

ala, dar de la hobbyx. nu il gaseam, l-am vazut acum. :bang:

#60 Useril este offline   Alecu 

• Membru senior

Postat 13 September 2007 - 01:32 PM

Avand in vedere ca nici eu nu stiu cum sa ma exprim corect in legatura cu racoardele/stuturile etc. pun o poza ca sa fie clar ce incerc sa fac.
Trebuie sa conectez chestia din stanga cu cea din dreapta :D:D:D ..
Cea din dreapta intra la compresor (se impinge intr-o gaura si face tzak :))))

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Resize_of_alecu_o_______o007.jpg

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic