Forum Machete,Modelism,Hobby: Ajutor pentru incepator - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ajutor pentru incepator

#1 Useril este offline   tyco 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 21-April 07

Postat 21 April 2007 - 03:15 PM

Salut tuturor modelistilor!
Sunt un incepator in domeniul modelismului, desi nu sunt complet strain de machete. Deocamdata cred ca ma pot incadra in categoria colectionarilor, fiindca detin cateva machete de tren. singura mea experienta de modelism este montarea a 2 kituri de tramvai(T4D si T4D+B4D). Insa as dori sa realizez singur cateva machete(diorame). Sper ca ma veti putea ajuta. Singura mea problema este ca imi tremura mana cand sunt emotionat (in general cand lucrez cu machetele, de frica sa nu le stric), insa sper ca voi putea trece peste acest mic inconvenient.
Ce as dori sa fac? Pentru ca realizarea de trenuri este foarte grea, iar machetele sunt scumpe(desi sunt pasionat de domeniul feroviar), m-am gandit sa realizez o mica diorama a unui orasel. Oraselul va fi unul dintr-un joc online(MMORPG pentru cunoscatori), joc denumit Lineage 2. Acest lucru situeaza diorama in categoria fantasy. Sper ca acest lucru nu este o problema, fiindca nu am vazut pe aici modele fantasy, deci nu cred ca ma incadrez prea bine pe aici :lol: . Insa totusi sper ca ma veti ajuta.
Oraselul pe care doresc sa il realizez se numeste Hunter's Village. Iata o harta a lui aici.
cladirile sunt complet din lemn (de aceea am ales acest oras pentru ca ar fi mai usor de construit din tepuse de frigarui si bete de chibrit). atasez un screenshot din oras.
Care sunt dilemele mele?
Sunt mai multe. Prima ar fi alegerea scarii. Pana acuma am numai 1:87. Insa as dori si realizarea de "oameni" in interiorul orasului, iar la o asemenea scara este cam greu realizarea lor in detaliu. Problema mea este insa spatiul. de aceea nu prea stiu ce scara sa aleg astefel incat sa nu ocupe prea mult loc diorama insa sa pot pune figurine in ea.
Apoi ce materiale sa folosesc? Si cam ce ustensile? (am citit pe aici si am o mare parte a materialelor, insa imi lipseste un airbrush iar mie cum imi tremura mana nu prea pot sa le vopsesc modelele cu pensula :lol: ). Acuma ma gandesc sa achizitionez o minifreza proxxon, credeti ca merita achizitia? am deja una mai slaba cumparata de la Metro insa care nu prea e buna. Sau mai bine investesc intr-un airbrush? Ce culori ar trebui sa cumpar pentru realizarea dioramei mele si a figurinelor?
Nu in ultimul rand as intreba daca mai exista amatori de genul fantasy care sa aiba modele(putina inspiratie nu strica). eu fiind un fan al lui tolkien si a warcraft si in general a mitologiei magice(genul fantasy) nu ma prea simt atras de machete de avioane tancuri si altele :lol: .
Multumesc de ajutor si de sfaturi!
Toate cele bune,
TyCO

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Shot00007.JPG

#2 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 21 April 2007 - 05:20 PM

Salutari si la tine!
Fantasy, ne fantasy te alaturi, te integrezi si completezi comunitatea! Asa ca: la treaba!

Citeaza

m-am gandit sa realizez o mica diorama a unui orasel

Daca esti la inceput, s-ar putea sa fie un tel prea sus. Incearca sa faci intai o vigneta= 2-3 personaje intr-un context dat, dupa aia o casuta din lemn care sa o adaugi vignetei = diorama si poate dupa aia un intreg orasel. :lol:

Citeaza

Singura mea problema este ca imi tremura mana cand sunt emotionat (in general cand lucrez cu machetele, de frica sa nu le stric), insa sper ca voi putea trece peste acest mic inconvenient

Vine marele "Z" si iti explica cum vopsesti cand ai o astfel de: " raceala la degete", in rest cu stricatul machetelor e geru pana strici vreo 5-10, dupa care te obisnuiesti cu lucrul si gata. :lol:

Citeaza

Sau mai bine investesc intr-un airbrush?

Ai vazut ca stii si singur! :lol:

Citeaza

daca mai exista amatori de genul fantasy care sa aiba modele(putina inspiratie nu strica). eu fiind un fan al lui tolkien si a warcraft si in general a mitologiei magice(genul fantasy)

Sigur exista. Uitete prin galeriiile foto sau pe la figurine. ;-)

Ps: Poate iti completezi si rubricile de la profil, asa, ca sa fie prezentarea copleta. ;-)

#3 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 21 April 2007 - 07:04 PM

Bine ai venit!
Inteleg ca vrei sa faci o diorama (case, teren, etc.), dar n-am inteles foarte bine daca vrei sa faci tu figurinele adica sa le confectionezi sau cauti figurine la o scara potrivita spatiului pe care il ai.
Bafta!

#4 Useril este offline   tyco 

• Membru deplin

Postat 21 April 2007 - 07:16 PM

Salut
Asta doream sa mai intreb, din ce sa confectionez figurini, sau de unde sa cumpar figurine existente. As dori ca figurinele sa fie cele din screenshot (sa semene cu cele din joc). Din pacate nu prea cred ca pot gasi asa ceva de vanzare :lol: ,deci probabil ca le voi confectiona singur. Am gasit la un magazin de arta (foarte bine aprovizionat cu vopsele, pensule si alte materiale numai bune pentru modelism) ceva "lut(argila) pentru modelat". Oare daca as realiza un schelet din bete de chibrit si as pune peste lut ar iesi ceva? Nu ma astept sa iasa foarte detaliat mai ales pentru ca nu am talent si dexteritate inca. Pentru inceput probabil ca voi realiza o mica scena de lupta, fiind ceva mai simplu, un intreg oras fiind un proiect prea ambitios. Luni voi face o tura de shopping pentru a cumpara o parte din materiale si ustensile. De asemenea voi incepe amenajearea atelierului meu (o camera mica din fata garajului).
Spatiul de diorama este (2,2/1,6m) desi nu as vrea sa fie ocupat totul, el fiind original rezervat pentru o diorama feroviara.

#5 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 21 April 2007 - 07:24 PM

Cofectionarea figurinelor e o problema cam greu de rezolvat. Mai simplu ar fi sa modifici ceva figurine produse pentru jocuri diverse la scara 28mm sau chiar sa le folosesti ca atare. E putin probabil sa ajungi sa le faci prea curand sa realizezi ceva asemanator mai ales ca trebuie sa duci in paralel cu lupta cu figurina si lupta cu emotiile de a nu o strica.

Imagine postata
Imagine postata

Bafta!

#6 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 21 April 2007 - 07:33 PM

Dupa cum vezi draga tyco scara 28mm inseamna ca figurina ta are o inaltime egala cu diametrul unui capac de sticla "Pet" si totusi, ce bine arata! Un exemplu bun de: cum conteaza cat de bine faci poza si unghiul din care privesti figurina. :lol:

#7 Useril este offline   tyco 

• Membru deplin

Postat 21 April 2007 - 08:17 PM

Salutare si multumesc de sfaturi!
Care este mai exact scarea 28mm? 1:28?
Si mai exact de la ce jocuri sagesc figurine? Stiu ca exista jocul dungeons&Dragons (recunosc ca am vrut sa il cumpar insa nu aveam cu cine sa ma joc :( ), joc care este exact ca si un mmorpg insa se joaca fata in fata, cu zaruri si figurine. (mai multe detalii despre joc aici iar despre figurine aici ). Insa aceste figurine sunt foarte scumpe si nici nu mai ai ce modifica la ele. Va referiti la acele "chinezarii" care se gasesc pe piata in diverse magazine de jucarii? Luni voi face o tura sa vad ce pot cumpara :lol:
O seara placuta tuturor!

#8 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 21 April 2007 - 09:50 PM

Din cate mi-am putut da eu seama daca ai dimensiunea in mm procedezi asa:
(Scara reala) = 1800 mm / (scara in mm) unde 1800 mm ar fii inaltimea STAS a unui om.
Deci 28 mm corespunde cam la 1:64, 54 mm corespunde la 1:33, 36 mm corespunde la 1:50.
Rog pe cunoscatori sa confirme/infirme cele de mai sus :-?
Bafta!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi