Pagina 1 din 1
Lacul mat de la Revell
Postat 20 April 2007 - 04:56 PM
Citeaza
Adica s-ar mai curata vreodata de pe stiloul meu
In mod cert lacul mat nu tine pe obiecte din plastic supuse frecarilor repetate. Am vopsit un mic breloc din plastic pentru ai proteja desenele si lacul 2 de la Revell s-a luat dupa o saptamana max. Problema nu e ca s-a curata ci in locurile unde nu s-a curatat s-a innegrit, ceea ce a facut micul breoc inutilizabil.
Daca vrei sa-l cureti sa ia cu diluant.
Postat 23 April 2007 - 10:41 AM
Cata, la Apr 20 2007, 04:56 PM, a spus:
Citeaza
Adica s-ar mai curata vreodata de pe stiloul meu
In mod cert lacul mat nu tine pe obiecte din plastic supuse frecarilor repetate. Am vopsit un mic breloc din plastic pentru ai proteja desenele si lacul 2 de la Revell s-a luat dupa o saptamana max. Problema nu e ca s-a curata ci in locurile unde nu s-a curatat s-a innegrit, ceea ce a facut micul breoc inutilizabil.
Daca vrei sa-l cureti sa ia cu diluant.
O macheta este considerata a fi "supusa frecarilor repetate" ? Deoarece, din vitrina, o mutam, o mai scoatem sa ne uitam la ea... dar o macheta ne tine cel putin 50 de ani... . Asa ca lacul (mat) de pe tancuri ar trebui sa reziste tot atat cat rezista si machetele... .
Iar lacul dat pe macheta patrunde in vopsea? Sau formeaza doar un strat la suprafata?
Postat 23 April 2007 - 11:47 AM
Citeaza
O macheta este considerata a fi "supusa frecarilor repetate" ?
Doar daca vrei sa o faci breloc!
Citeaza
Iar lacul dat pe macheta patrunde in vopsea? Sau formeaza doar un strat la suprafata?
Daca lacul are in compozitie acelasi diluant ca si vopseaua iar macheta nu a foast vopsita cu 50 ani inainte, teoretic patrunde in vopsea superficial. E ca treaba cu uleiul si apa sau vinul si apa minerala!
Postat 23 April 2007 - 06:51 PM
Cata, la Apr 23 2007, 11:47 AM, a spus:
Citeaza
O macheta este considerata a fi "supusa frecarilor repetate" ?
Doar daca vrei sa o faci breloc!
Eu ma gandeam ca, intr-o saptamana, macheta este atinsa cam de 4-5 ori. Dar in 50 de ani ? ... tot cred ca ar rezista lacul.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1