Forum Machete,Modelism,Hobby: un alt fel de "compresor" - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

un alt fel de "compresor"

#1 Useril este offline   bogota 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 08-July 05

Postat 17 April 2007 - 05:45 PM

salutare
de ceva vreme vreau sa imi achizitionez un aerograf, dar... nu am un compresor, iar chiar daca as avea nu as putea sa-l folosesc in apartament. Asac ca m-am gandit sa atasez o butelie sau un recipient sub presiune ceva de genul buteliilor de oxigen de prin spitale de alea mai mici nu torpile de alea cu oxiacetilena.....
Ce parere aveti? a mai incercat cineva o astfel de sursa de aer sub presiune? Cam cu ce presiuni se lucreaza, cred ca trebuie sa tin cont si de specificatiile tehnice ale aerografului viitor...

ps: in cazul in care subiectul este o aberatie rog moderatorii sa il stearga ...

<<<<<<<<<HAVE NICE DAY>>>>>>>>>>>

#2 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 17 April 2007 - 06:07 PM

mai adaug si eu o intrebare...o fi bun un compresor care umfla rotile la masina ?(are aprox 4 atm)

#3 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 17 April 2007 - 06:13 PM

Acele butelii sunt foarte bune. Insa sunt cateva probleme:
1. Daca este butelie de oxigen de la spital, trebuie sa fii foarte atent cu ea. Daca iti scapa ulei in oxigen pur, vor fi "probleme". Mai bine o butelie de CO2 sau de Azot.
2. Trebuie sa montezi pe iesire un regulator de presiune cu capcana de apa sau ulei, pentru a regla presiunea de iesire in functie de ce ai nevoie, si pentru a retine eventualele urme de condens sau ulei
3. Din cand in cand, acest gen de butelii trebuie verificate la ISCIR, pentru a preintampina accidentele
4. Iti trebuie totusi o sursa de aer comprimat de la care sa umpli butelia la intervale regulate.

#4 Useril este offline   bogota 

• Membru deplin

Postat 17 April 2007 - 06:24 PM

am uitat sa precizez ca butelia nu va fi incarcata cu oxigen O2, ca nu vreau sa stau cu bomba in casa, ci pur si simplu cu aer. incarcarea se va face la un compresor industrial folosit in intreprinderi( gen pt actionari pneumatice). varianta cu compresor auto e buna dar.... vecinii nu stiu cat de fericiti vor fi :)))

ps: sau un recipient de la un estinctor ar merge? binteles cu un robinet si manometru...

Aceasta postare a fost editata de bogota: 17 April 2007 - 06:27 PM

#5 Useril este offline   bogota 

• Membru deplin

Postat 17 April 2007 - 06:44 PM

aerograful ce caracteristici tehnice trebuie sa indeplineasca pentru a putea fi folosit cu o astfel de butelie? Am vazut cateva aerografe care ma strang in spate cand vine vorba de bani, puteti recomanda vreun model mai accesibil max 100ron?

Aceasta postare a fost editata de bogota: 17 April 2007 - 06:45 PM

#6 Useril este offline   bogota 

• Membru deplin

Postat 17 April 2007 - 07:19 PM

am uitat.. ce presiune ar trebui sa am in butelie? citeam ceva mai devreme intr-un alt subiect dar nu sunt inca lamurit. Ma gandeam ca singurul dezavantaj ar fi cel ca trebuie reincarcat.

#7 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Postari: 12676
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 17 April 2007 - 08:08 PM

Mai fartilor, puneti intrebari dar nu va straduiti sa cititi sectiunea articole.
Iata raspunsul la unele din intrebari: http://cartula.net/smartsection.item.234/c...i-comprese.html
http://cartula.net/m...?showtopic=2022

Citeaza

aerograful ce caracteristici tehnice trebuie sa indeplineasca pentru a putea fi folosit cu o astfel de butelie?
Caracteristicile aerografului nu nici o legatura cu sursa de aer! Daca sursa de aer poate furniza o presiune constanta, cuprinsa intre 0,5 si 2 bar, e buna, fie ca este compresor, butelie sau "aer" la butelcuta!!
Aerograful se alege functie de buget, ce gasesti pe piata si ceea ce vrei sa faci cu el!

Citeaza

am uitat.. ce presiune ar trebui sa am in butelie?
Nu numai presiunea din butelie e importanta ci si cantitatea de aer pe care o poate furniza. Intr-un sifon intra 10 bar, dar litrul ala de aer se duce repede de tot, asa ca nu apuci sa vopsesti o aripa si ramii fara aer!
O butelie industriala de aer are in ea in jur de 200-300 bari. Ai nevoie de un reductor capabil sa-ti aduca acesta presiune la cea de lucru, adica 0,5 - 2 bar. Cea cu codoi are nitel mai putin, dar si aici ai nevoie de un reductor.

Citeaza

o fi bun un compresor care umfla rotile la masina ?.......... varianta cu compresor auto e buna dar....
da, buna de aruncat! Daca citesti cele de mai sus ai sa vezi de ce!
Cit dai pe umplerea buteliilor cu aer sau codoi, iti cumperi un compresor sau un motor de frigider!

#8 Useril este offline   bogota 

• Membru deplin

Postat 17 April 2007 - 09:10 PM

ca o concluzie tot motorul de frigider e la putere (dintre variantele alternative). Eu m-am gandit la acea varianta cu butelia pentru ca pot gasi o "butelie" si de reincarcat nu e problema.

M sa sap putin pe forum sa vad cum se face o instalatie cu motorul de la frigider.

mii de multumiri si la cat mai multe capodopere miniaturale

#9 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 17 April 2007 - 10:11 PM

Citeaza

ca o concluzie tot motorul de frigider e la putere

La putere si adevarate au fost, vor ramane si vor fii, tot masinariile dedicate pentru aceasa munca: COMPRESOARELE PRODUSE DE DIVERSE FIRME SPECIAL PENTRU VOPSIT CU AEROGRAFUL. PUNCT!

#10 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 18 April 2007 - 06:30 AM

Cata, la Apr 17 2007, 10:11 PM, a spus:

La putere si adevarate au fost, vor ramane si vor fii, tot masinariile dedicate pentru aceasa munca: COMPRESOARELE PRODUSE DE DIVERSE FIRME SPECIAL PENTRU VOPSIT CU AEROGRAFUL. PUNCT!

Exact de asta vrea Eugen unu industrial dupa ce a luat unul pt modelism de la Modelism.

#11 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1372
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 18 April 2007 - 06:54 AM

De fapt compresoarele aduse de Craciunoiu la modelism in runda a doua sunt foarte slabe, au probleme. Eugen nu este singurul care a avut probleme cu aceste compresoare. Si Bozo a schimbat doua nu unu si pana la urma a renuntat. Al doilea l-am probat si eu. Pur si simplu nu baga presiune, regulatorul e de ochii lumii, nu ai control asupra regulatorului fara un manometru, ma rog, intr-un cuvant, e varza.
Eu am reusit sa iau setul de la ROWI si tin sa fatuiesc pe toata lumea care nu are, sa-si ia unul. e ok si ca pret, e ok si aerograful cu duza de 0,3 (permite reglarea cantitatii de vopsea si se poate utiliza super bine, chiar daca nu are cupa gravitationala). Iar compresorul este mai mult decat ok (ai posibilitatea sa-i reglezi presiunea, merge constant, are si manometru si regulator de presiune si filtru ) si la 3.800.000 lei cu tot cu aerograf, e chiar bine.

Drept pentru care sfatuiesc pe toata lumea sa incerce sa achizitioneze asa ceva. E mult mai sigur, ca bani e destul de bine si permite si lucratul fineturilor.

Aceasta postare a fost editata de bogy: 18 April 2007 - 06:57 AM

#12 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 18 April 2007 - 08:17 AM

Citeaza

Exact de asta vrea Eugen unu industrial dupa ce a luat unul pt modelism de la Modelism.

Pai ti-ai raspuns singur! Era da la Modelism ! :lol: Aducem ieftin, vindem ieftin, ce se poate intampla mai rau, decat sa fie nasoale? :lol:

#13 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 18 April 2007 - 08:35 AM

Citeaza

Pur si simplu nu baga presiune, regulatorul e de ochii lumii, nu ai control asupra regulatorului fara un manometru, ma rog, intr-un cuvant, e varza.
Bogy, problema la compresoarele fara manometru e faptul ca presostatul a fost pus unde nu trebuie, adica pe iesirea de dupa regulator! Asta duce la o exploatare incorceta si de aici toate necazurile!
Vazi si http://cartula.net/m...?showtopic=2022. Regulatorul e bun, e acelasi ca la compresorul cu manometru.
Oricum ai dreptate, cea mai buna investitie este cea in setul compresor+aerograf!

#14 Useril este offline   highg29 

• Nou venit
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 30-January 09

Postat 17 February 2009 - 10:22 PM

Vezi postareabogota, la 17 Apr 2007, 18:44, a spus:

aerograful ce caracteristici tehnice trebuie sa indeplineasca pentru a putea fi folosit cu o astfel de butelie? Am vazut cateva aerografe care ma strang in spate cand vine vorba de bani, puteti recomanda vreun model mai accesibil max 100ron?

se gaseste un aerograf care costa atata in bricostore pe la raionu de compresoare hidrofoare. accesorii pentru compresoare.. are aerografu ,doua borcane ,doua furtune . da , la 100 de ron , cat 100 de roni face:) sper ca ti-am fost de ajutor

Vezi postareabogy, la 18 Apr 2007, 06:54, a spus:

De fapt compresoarele aduse de Craciunoiu la modelism in runda a doua sunt foarte slabe, au probleme. Eugen nu este singurul care a avut probleme cu aceste compresoare. Si Bozo a schimbat doua nu unu si pana la urma a renuntat. Al doilea l-am probat si eu. Pur si simplu nu baga presiune, regulatorul e de ochii lumii, nu ai control asupra regulatorului fara un manometru, ma rog, intr-un cuvant, e varza.
Eu am reusit sa iau setul de la ROWI si tin sa fatuiesc pe toata lumea care nu are, sa-si ia unul. e ok si ca pret, e ok si aerograful cu duza de 0,3 (permite reglarea cantitatii de vopsea si se poate utiliza super bine, chiar daca nu are cupa gravitationala). Iar compresorul este mai mult decat ok (ai posibilitatea sa-i reglezi presiunea, merge constant, are si manometru si regulator de presiune si filtru ) si la 3.800.000 lei cu tot cu aerograf, e chiar bine.

Drept pentru care sfatuiesc pe toata lumea sa incerce sa achizitioneze asa ceva. E mult mai sigur, ca bani e destul de bine si permite si lucratul fineturilor.

trimite si mie te rog un link cu setul ala de la rowi de care zici cai 3800 si ca are compresor aerograf... pe mail ;high_g_29@yahoo.com

#15 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 17 February 2009 - 10:50 PM

:whistle: Au trecut aprope 2 ani de la ce ai dat tu reply.
La aproximativ 100ron exista aerografe mult mai bune fata de ce ofera bricostore.
Vezi pe www.hobbyx.ro

Aceasta postare a fost editata de tgr: 17 February 2009 - 10:51 PM

#16 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 18 February 2009 - 08:53 AM

Citeaza

Au trecut aprope 2 ani de la ce ai dat tu reply.
Pe alte forumuri asat se numeste necro si se mai a si avertisment! :whistle:

Citeaza

se gaseste un aerograf care costa atata in bricostore pe la raionu de compresoare hidrofoare. accesorii pentru compresoare.. are aerografu ,doua borcane ,doua furtune . da , la 100 de ron , cat 100 de roni face
Hai sa lamurim omul: ce ai vazut la bricostore este un suflai putin mai perfectionat, adica un aerograf simpla actiune. Nu-l recomand. Cum zicea si Tgr, la cam acelasi pret gasesti aerografe foarte bune la www.hobbyx.ro
Ce avea Craciunoiu era prin anii 2007, nu cred ca acum mai are asa ceva!!!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi