Forum Machete,Modelism,Hobby: Tiger 1/48 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tiger 1/48 sugestii

#21 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 17 April 2007 - 12:24 PM

o sa tin minte cu (...) Z are dreptate desi nu are nici o legatura cu topicul.
in relitate se vede mult mai putin rugina si zonele neruginite de la senile.E de la aparatul foto care are niste culori ciudate cateodata plus ca senilele le vede foarte sclipitoare daca e luminat de o sursa puternica(SOARLE).
Am vazut senile negre ruginite dar pe extremitati lucioase metalic(o sa pun poza dupa ce o gasesc).

#22 Useril este offline   SteelMaster 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2446
  • Inregistrat: 12-April 05

Postat 17 April 2007 - 12:46 PM

Da, da bine ( rugina ) si mai ales este usor de "facaut".
Observ insa ca aceasta rugina tinde sa devina pentru unii marota sau semn de incremenire in proiect. Discutia poate deveni lunga, plictisitoare si lipsita de finalitate. Este insa periculos pentru cei care de-abia incep aceasta activitate sa vada ca "rugina este de baza". Pina acolo mai sint si alte tehnici de imbatrinire.
Cit despre senile, am avut ocazia sa vad, doar odata ce-i drept, pe viu, cam ce inseamna un vehicul stationat o noapte.

Cu limba romana cred ca este mai greu decit incearca sa ne explice Z-mare. Si nu am vazut pina acum pe nimeni care sa faca cea mai mica ob(p)servatie celor care, frecvent, uita de acorduri sau folosesc expresia "i-mi"(!!!).

#23 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 17 April 2007 - 01:47 PM

Imi place cum a iesit,felicitari[probabil ca eu l-as fi "jegosit" mai tare].
In privinta [...],imi cer scuze [folosesc adesea"..."-eu le percep ca un fel de "si asa mai departe"].Stau,probabil mai prost cu ortografia limbii romane,dar am o scuza buna[cred eu]:in timpul liber sunt prof. de mate.Scuze admin.ca sunt off-topic.

#24 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 17 April 2007 - 03:11 PM

tomapaul, la Apr 17 2007, 10:26 AM, a spus:

am vazut kit-ul celalat...e un tiger cu 332....eu am 33(8/7/1/3)...nu prea ma pricep cum e cu numerele astea :))

nu exista la cineva o lista completa cu inmatriculari?

Exista, uite-o aici (citez din site-ul PMMS) :

* A. Tank No.213, sPzAbt 502, Russia , Summer 1944, Overall Dark Yellow
* B. Tank No.332, sPzAbt 503, Russia , Summer 1943, Overall Panzer Grey
* C. Tank No.S33, PzReg 2, Russia , Summer 1943, Olive Green over Dark Yellow scheme
* D. Tank No.214, sPzAbt 505, Russia , Summer 1943, Red Brown over Dark Yellow scheme with spare track on turret sides

Scara 1/48 este frumoasa, compacta, tentanta si in plina dezvoltare. Unde mai pui, ca-i compatibila si cu cea mai "echilibrata" scara pentru avioane... adica tot cea pasoptista.
Pretul nu-i asa mare... daca le cumperi din magazinele on-line chinezesti (din Hong Kong), este doar putin peste kiturile afeviste la 1/72 si la sub jumatate de pret fata de cele mai bengoase, la 1/35.
Scuza "propaganda" pro-pasoptista, sa stii ca vine de la un braillist (1/72-1/76).

Citeaza

Cat despre numere...cred ca alea sunt stand alone.Le pui asa cum sunt,adica 713(sau ce este).Mai ai posibilitate sa le decupezi(daca nu sunt separate) si sa faci alte numere.De ex 317.Depinde ce poze gasesti,ce inmatriculari doresti.Daca era sa iti lase tie libertatea totala,atunci primeai toate cifrele 0,1,...9 in cate 2 exemplare.

Din pacate, nu pot fi de acord cu Bazu. Acele cifre "Tunisiene" din batalionul 501, sunt cu totul aparte...
Sunt sigur ca exista cineva pe acest forum care are kitul 32504 si, poate te va ajuta.
Io, din pacate nu-l am, am tot pe acest "Tunisian" (deh, obsesie veche), altfel ti-as fi cedat cu toata placerea o inmatriculare. Intr-un fel... este mai bine ca nu l-ai facut "Tunisian"... pentru ca atunci numarul de modificari fata de ce-ti da unchiu' Tamiya, ar fi fost mult mai mare. Masinile din batalionul 501, erau majoritatea din PRODUCTIA OCTOMBRIE-NOEMBRIE 1942, aveau anumite chestii diferite fata de ce-ti da kitul.

Citeaza

Trebuie sa atrag atentia ca in ortografia limbii romanii puncte - puncte adica "..." are o anume ...semnificatie!

Tin sa-i multumesc fainut Zetului, pentru lectia de "romaneasca academica"... nici nu voi sa mai zic ceva in acesta chestiune... cum nu pohtesc sa mai combat nici in "marea controversa ruginoasa"...

Pentru lamuriri finale, uite aici decalul oferit de kitul 32504:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: tam32504decal.jpg

#25 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 17 April 2007 - 06:17 PM

mersi Dragos...si mersi celor care le place cum a cam iesit pana acum si celor care au de obiectat...pt o prima macheta sunt multumit :lol:
o sa mai vad ce fac cu decalurile alea.
Cam asta am vrut sa obtin si eu zic ca a iesit bine.Senilele sunt interesante zic eu.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: tiger_col1.jpg

Aceasta postare a fost editata de tomapaul: 17 April 2007 - 06:20 PM

#26 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 17 April 2007 - 07:24 PM

Citeaza

Iar in aceeasi limba romana, Z, nu exista cuvintele apatut sau seila sau asfat sau facaut. Ce sa intelegem, ca grupul mancatorilor de litere saluta grupul amatorilor de ... ?
:lol: :lol: :lol: Corect Cartula, cam asa ceva! Recunosc, cu mincatul literelor stau rau (ma, rog bine)! Nu reusesc sa apas niciodata pe tastele care trebuie! (o fi graba de vina??? ;-) ) Din pacate, nu cred sa fii scris "i-mi" sau sa fac dezacorduri. Poate la scrierea verbului 'a fi" sa le mai incurc.. ;-) .
Partea interesanta este ca: SteelMaster, in privinta ruginii pe senile, ai si nu prea, dreptate. O seila uda, mergind pe asfat sau caldarim rugineste .. se citeste si intelege mai usor, chiar cu cite o litera lipsa, pe cind: SteelMaster.... in privinta ruginii ...pe senile... ai si nu prea....dreptate. O senila uda... mergind pe asflat... sau caldarim ...rugineste....

Citeaza

cum nu pohtesc sa mai combat nici in "marea controversa ruginoasa"...
Dragos, ba ar trebui combatut nitel, eu zic ca de aici nu sunt decit lucruri de invatat! Pentru ca, sincer, mie mi-ar place sa scot o senila cam asa (e drept, m-am si straduit, dar ...mai e):

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: king_tiger.4.jpg

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 17 April 2007 - 07:25 PM

#27 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 17 April 2007 - 07:42 PM

senila z e facuta de tine(daca da la ce scara, sper 1:35 sa ma linistesc)?din ce vad la ea parca am exagerat putin cu luciul metalic.
Deci e bine cu senila ca in ultima mea poza

#28 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 17 April 2007 - 08:28 PM

Citeaza

Pentru ca, sincer, mie mi-ar place sa scot o senila cam asa (e drept, m-am si straduit, dar ...mai e):
. Imi pare rau ca s-a inteles gresit! Nu, macheta nu este facuta de mine! Ziceam ca m-am straduit sa fac si eu ceva la fel dar nu am reusit, poate data viitoare! :lol: Mai studiez!

#29 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 17 April 2007 - 10:38 PM

Citeaza

m-am straduit sa fac si eu ceva la fel dar nu am reusit

Pai daca la avioane n-au pus senile!!! :lol:

Ps: Poza e de la senila de 1/72. Cand ai avut timp Z-ule sa faci poze la King Tiger-ul meu. :lol:

#30 Useril este offline   LDH 

• Membru senior
  • Postari: 1430
  • Inregistrat: 20-September 06

Postat 17 April 2007 - 11:07 PM

tomapaul, la Apr 17 2007, 06:17 PM, a spus:

mersi Dragos...si mersi celor care le place cum a cam iesit pana acum si celor care au de obiectat...pt o prima macheta sunt multumit :lol:
o sa mai vad ce fac cu decalurile alea.
Cam asta am vrut sa obtin si eu zic ca a iesit bine.Senilele sunt interesante zic eu.

salut si scuze daca ma bag si eu dar daca asta ai vrut sa obtii

Imagine postata

nu ai obtinut

acolo senilele sunt incarcate cu pamant

toate cele bune

#31 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'

Postat 17 April 2007 - 11:36 PM

Poate ca mai important decat cat noroi sa puna ar trebuii sa spunem ca aceasta gaura nu exista. Placa frontala era dintr-o bucata si sudura era unde e adncitura din placa superioara de bilndaj. :lol:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Tigru_fata.JPG

#32 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 17 April 2007 - 11:42 PM

ma refeream la uzura senilelor in care se vede luciul metalic(unii sustineau ca nu are cum la balotaj cu rugina)
senila de rezerva e ruginita (nu are pamant pana acolo pt ca ar trebui sa fie pamant peste tot aprox pana la nivelul ala)

Aceasta postare a fost editata de tomapaul: 17 April 2007 - 11:44 PM

#33 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'

Postat 17 April 2007 - 11:42 PM

Si inca ceva :idea: : daca ai vrut sa obtii tigrul din poza pusa de tine, taie-i tuburile de la aruncatoarele de pe turela, pune-i cablurile, fa-i prinderile pentru lopata ( oricum lopata nu ai de unde), pune apa in ghiveciul de flori si baga-i noroi in senile si ai obtinut chiar tigrul din foto cu inmatriculare cu tot :lol: (caci dupa cum vad eu nu are nici una) . :lol:

#34 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 17 April 2007 - 11:46 PM

ma refeream la culoare si putin pe la senile (pe care vreau sa le vad nu sa fie pline de noroi) nu vreau copie exacta...vreau sa-mi placa si atat
nu e terminat deloc deci mai vad eu

Aceasta postare a fost editata de tomapaul: 17 April 2007 - 11:48 PM

#35 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'

Postat 17 April 2007 - 11:59 PM

Aaaa, acum am inteles!
Daca vrei sa-l vinzi, nu te mai chinuii, poti sa-l vinzi si cu cutia invers si cu gaura in bot si poti sa-i pui si cifrele alea rosii!
Iti spun si de ce: cat ai dat tu pe kit + vopsele + munca= pret > decat iti va oferii orice modelist, asa ca il vei vinde probabil unuia care nu se pricepe, prin urmare defectele constructiei mai sus mentionate nu conteaza! Bafta! :lol:

#36 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 18 April 2007 - 12:01 AM

mersi...exact...vreau un 1/35 bun(asta a fost practice)

Aceasta postare a fost editata de tomapaul: 18 April 2007 - 12:01 AM

#37 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'

Postat 18 April 2007 - 12:06 AM

Citeaza

mersi...exact...vreau un 1/35 bun
Tine minte ca " 1/35 " nu e sinonim cu " lipsit de erori"! Va trebuii sa-ti dau singur masura cuvantului " bun ". :lol:

#38 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 18 April 2007 - 12:13 AM

ti-am dat un pm Cata raspunde-mi si mie te rog dc poti.Nu vreau sa respecte orice nit la exactitate.Vreau sa se asambleze cat mai usor nu ca alea de la italeri si sa fie ... bun chiar nu stiu ce sa zic 1/48 asta de la tamiya chiar m-a impresionat...numai ca nu era 1/35(adica nu era 24.1 cm ci doar 17.5 firar sa fie)

#39 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 18 April 2007 - 05:26 AM

Cata, la Apr 17 2007, 11:42 PM, a spus:

...fa-i prinderile pentru lopata ( oricum lopata nu ai de unde)...

De fapt, lopata EXISTA, oferita cu generozitate de unchiu'Tamiya, asa cum o sa poti observa in fotografia de mai jos...

Cat despre eroarea de montaj subliniata de tine... ea provine de la incapatanarea cretina a unchiului Tamiya, de a dota aceste afevismo-pasoptisme cu acel "frumos sasiu de metal", cum zicea Paul. Este o AIUREALA TOTALA (in umila-mi parere), nu numai ca genereaza probleme de montaj, dar sunt si penibil subdetaliate, mult sub nivelul kiturilor 1/72 "serioase" !

Io-te si lopata:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: tam32504e.jpg

#40 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 18 April 2007 - 09:41 AM

da da exact lopata o am trebuie doar sa dau gauri

Arata acest topic

• 3 Pagini +