Forum Machete,Modelism,Hobby: 1/72 “WWII Board Game” Preview - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1/72 “WWII Board Game” Preview Produced by PEGASUS HOBBIES; Created by

#1 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 06 April 2007 - 09:29 AM

Aceste figurine sunt test-shot/uri ale unui nou board game produs de Pegasus Hobbies care va fi lansat pe piata in viitorul mai mult sau mai putin indepartat... :-D

In primele doua fotografii sunt prezentate cele trei pozitii standard incluse in joc, iar restul de cinci pozitii sunt conversii (trei dupa tipul in Waffenrock si doua dupa cel in tunica M43).

Pentru realizarea conversiilor am folosit multe accesorii Preiser precum si doua capete din aceeasi sursa, lucru care de altfel a fost facilitat de faptul ca test-shot/urile acestea au fost turnate in plastic tare.

Au fost pictate cu Humbrol si uleiuri, respectiv Burnt Sienna pentru spalarea mainilor si fetelor si Ivory petru adaugarea umbrelor de pe uniforme.

Pe Rommel l-am pictat ca un ofiter obisnuit din Panzer Grenadier.
De altfele, toti fac parte din unitati Panzer Grenadier, inclusiv cei doi carora le-am detaliat Waffenrock-ul. Acest tip de tunica nu a mai fost produs de prin 1940, unitatile de Panzer Grenadier, usor de recunoscut dupa culoarea specifica (verde deschis) fiind infiintate mai tarziu, insa in ciuda acestui fapt exista numeroase tunici M35 au continuat a fi produse la comanda, inclusiv in ultima parte a razboiului. Din acest motiv, exista numeroase fotografii prezentand tunici M35 avand culorile specifice unitatilor Panzer Grenadier.

Este pentru prima data cand imagini ale acestor soldati apar pe internet, inca nu le-am postat pe site-uri de pe alte meleaguri datorita faptului ca mai astept unele informatii si comentarii ale producatorului cu privire la Preview.

Astfel, orice comentariu sau observatie a voastra atat cu privire la figurine cat si la Preview sunt mai mult decat binevenite si necesare. :-? :roll:
Inca odata, scuze ptr. faptul ca este in engleza, insa chiar nu am timp sa mai traduc.

Multumesc anticipat ptr. sprijin.

Cristian Florescu

Scale 1/72
“WWII Board Game” Preview

Produced by PEGASUS HOBBIES
Created by JEFF STEIN

Preview

A new huge board game produced by Pegasus Hobbies and Jeff Stein as the creator and right holder is going to be launched in the next future. In spite of containing a large series of pieces, the present review is addressed only to the three poses of the figures that are part and parcel of the game, more details related to other included components coming with another occasion.
Still, with reference to the board game, it has to be mentioned that it will incorporate various nations taking part at the WWII, requiring in this regard plenty of resources. The troops will be represented inside the game by the same figures, but in order to differentiate them, the colors will be dissimilar.

Moreover, each nation will benefit by a single leader and for fulfilling this task, it was selected one of the most glorious commanders of WWII, the legendary Erwin Rommel, and this figure really looks like the character.
Unarmed, his pose as well gear is inspired from a famous color picture, respectively he wears M43 tunic, M35 officer trousers, long riding boots, officer cap, scarf, goggles and in his hands he holds binoculars.
Likewise, it is not necessary the figure to be Rommel or other general, it can depict any German officer, in a classical stance, observing his brave soldiers and trying to find a viable solution for his units getting through with an overwhelming, motivated and unbound enemy.

Even dealing with only three poses, Pegasus Hobbies attention to interesting topics remarks again, this time in the field of uniforms. It is about M35 dress tunic (Waffenrock), a pretty rare or almost unique item in the field of 1/72 German soldiers, a more than interesting and useful figure, especially for those who want to portray a military parade taking place in the Third Reich.
The soldier is in a classical parade pose and as it was normal, is lightly equipped, having just the Kar98K and the ammo pouches. His uniform is genuine reproduced, without pockets and all the eight front buttons, as well the braid, French cuff, eagle and other small characteristic features being visible. Nevertheless, this figure is quite difficult to be implied in a combat, but except marching at parades, it may be used to guard Reichstag or other important buildings or monuments of that period.
It should be said that the only missing detail of his Waffonrock is the buttons from the back side of the jacket, where it should be six small buttons. Indeed, one pair of buttons can not be seen, being covered by the belt, while the other two pairs are extremely easy to be represented while painting the figures.

The last soldier of the game, the one who holds the StG44 is also a nice and very useful add, in particular for dioramas involving static poses like guarding an ammo depot or a rolling stock, but for sure its use does not restrict just to these themes. The figure is dressed in the late war uniform, M43 tunic, regular trousers, an evident shirt, ankle boots, gaiters and helmet that look as being covered by camouflage canvas. Contrasting with the first two poses, his gear is almost complete, consisting in “Y” straps, accurate ammo pouches, gas mask container, canteen, mess tin, bread bag and shovel without bayonet attached.
Furthermore, the M43 tunic provides the suitability advantage of being painted in Waffen SS or Wehrmacht camouflage patterns.

Analyzing all the uniforms, it may be stressed that these are authentically reproduced and in spite of being just test shots, the details are fair realized, with buttons, eagles, creases and other small things that make the difference in assessing a figure, more than perceptible. The thickness of the uniforms make them proper to be used in warm periods, but in some extent, all the figures, particularly the one dressed in M43 tunic, are suitable and for colder seasons.
Furthermore, the anatomy is great, with expressively faces and without contrasts between the size of the weapons or gear at different poses.
The present test shots were made in hard plastic, but the final product it is reported to be manufactured in soft plastic, using a material similar with the one used by Airfix, so conversions will be harder.
Obviously, taking into account their main purpose, as board game figures, all have bases, but for those who want to use them in dioramas, their bases are very easy to be removed.

Especially the bodies’ dimensions and thickness of uniforms, but also the size of weapons and gear make them perfectly compatible with almost all the figures included in Preiser sets, in fact at a first glance, the present soldiers look extremely close to those manufactured by the just mentioned company, a small difference being met at the size of the gas mask container. Of course, matching so good with Preiser means that they go in the same way with products from the long list of other manufacturers of 1/72 WWII Germans, but the best fit with figures encountered in Revell, Airfix and Esci sets.

Through choosing such types of uniforms and gear, maybe it was the creator’s intention to highlight the early and late periods of the war inside the game.
Despite being just test shots, the high quality of the present figures exceed not only other soldiers included in various board games, but also troopers incorporated in many classical “figures sets” related to the German Army. A possible explanation for the top quality may rest in Pegasus Hobbies desire to use these sculpts inside future sets, so it would not be a surprise to bump again into these poses and with other occasions.

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

#2 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 06 April 2007 - 10:37 AM

Am urmarit cu interes postarile tale, mai ales perseverenta :-D
Nu sunt familiarizat cu 1:72, am avut o singura tentativa, dar tin sa remarc faptul ca ti-a reusit un 1:35 excelent. Mie casca imi pare cam mare, asa e?
Apropo, nu faci o incercare la 1:35 ?, Hai, una singura?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 5.jpg

Aceasta postare a fost editata de alexie: 06 April 2007 - 10:39 AM

#3 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 06 April 2007 - 10:55 AM

Multumesc mult Alexie, si eu iti urmaresc cu acelasi interes excelentele tale postari, sunt chiar un fan al tau... :pint:

Casca poate parea in poza mai mare, datorita pozitiei, insa este la scara cu capul si restul figurinei. Atat capul cat si casca sunt Preiser, care de altfel sunt printre cei mai tari in materie de nemti 1/72, in opinia mea... :pint:

Cel mai mult m-am chinuit la Waffenrock-ul de Panzer Grenadier, cele doua tunici care au fireturi, vipusca verde deschis de la mansete, guler, spate si marginea hainei (langa nasturi) fiind foarte greu de reprezentat.... :hammer: :hammer:

Poate voi incerca si un 1/35 odata si odata, "de amorul artei".... :-D

Multumesc mult inca odata.

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 06 April 2007 - 10:57 AM

#4 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 06 April 2007 - 12:15 PM

Panzer_Grenadire, la Apr 6 2007, 09:29 AM, a spus:

scuze ptr. faptul ca este in engleza, insa chiar nu am timp sa mai traduc.

Nu trebuia sa te grabesti, noi avem timp si asteptam pana iti faci si tu. :-D

#5 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 07 April 2007 - 12:07 PM

In acest sens cred ca mai aveti mult de asteptat.... :-D

Pana sa ajung la a traduce in romana, mai am de scris cap-coada in engl. cel putin 30 de recenzii si de imbunatatit ince vreo 20. Asa ca mai e mult pana atunci....

Ca sa nu mai spun de cate seturi mai am de pictat sau imbunatatit.... :-? :cry:

O gramada de timp, iar acesta este extrem de limitat..... :-x

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 07 April 2007 - 12:08 PM

#6 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 07 April 2007 - 01:51 PM

Panzer_Grenadire, la Apr 7 2007, 12:07 PM, a spus:

In acest sens cred ca mai aveti mult de asteptat.... :-D

E, nu-i nimic, sunt sigur ca se va gasi cineva care sa-si rupa 10-15 minute ca sa traduca.

#7 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos
  • Postari: 604
  • Inregistrat: 09-March 07

Postat 07 April 2007 - 09:28 PM

Sa stii Ronin ca aici(si nu stiu de ce doar aici) ochii si sprancenele dau chiar foarte bine.
Astea chiar sunt niste figurine simpatice(sunt convins ca nu asta era scopul lor).
:-D

#8 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 07 April 2007 - 09:37 PM

Scuze pentru ca am gresit numele.Ma adresam lui Panzer_Grenadire,dar ma gandeam la Ronin(nu stiu din ce motiv)
Mii de scuze inca o data. :-D

#9 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 08 April 2007 - 10:37 AM

Nici o problema ptr. nume, se mai intampla... :-D

Ochi si sprancenele dau bine la mai toate figurinele, cel putin in viziunea mea, insa depinde de foarte multi factori cum ar fi lumina, asezarea etc...

Trebuie avuta in vedere si dimensiunea f. redusa a figurinelor, dar in imaginile de aici, datorita faptului ca nu are ceva pe cap, ochii si sprancenele sunt mult mai evidentiate.

#10 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 08 April 2007 - 11:05 AM

Salutari din nou!
Am niste nelamuriri privind echipamentul german in general.
Iau ca exemplu poze 4 - cei 2 tipi cu Stg44.
Patura avea mereu camuflaj pe ea?
La tipul din dreapta apare o cutiuta verde(in dreapta lopetii), pe care eu am vazut-o intr-un catalog Dragon facuta metalizat,iar cureaua era facuta cu ceva mai inspre maro.
Cum este de fapt?
Mai este si cutiuta cilindrica de deasupra celei de care vorbeam.Am vazut-o de asemenea metalizata,dar parca am vazut-o si verde.S-au schimbat la un moment dat culorile?
Sincer nu prea stiu ce tineau ei in fiecare cutiuta sau saculet(ma refer la cele din spate) sau care era scopul lor,desi sunt foarte familiarizat cu forma lor si fac figurine de ceva timp - - - un mare paradox.In felul asta ma scuz legat de exprimarea infantila "cutiuta".

#11 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 08 April 2007 - 11:08 AM

Si mai am o nelamurire.
La poza 6 la neamtu din mijloc apar 2 dungi verzi(pe care nu le inteleg) intre centura si pantaloni.
De ce apar?

#12 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 08 April 2007 - 10:53 PM

In primul rand, legat de ultima nelamurire cu dungile verzi de pe spatele uniformei, asa era modelul la tunica de parada (Waffenrock) M35. In Preview poti afla mai multe detalii despre aceasta tunica. Sunt verde deschis intrucat este o tunica de Panzer Grenadier, si aceasta era culoarea vipustii acestui tip de unitate.
In plus, langa dunga verde mai sunt si cate doua puncte argintii, reprezentand nasturii (nu prea se vad clar in poze). In fapt, erau trei nasturi pe fiecare parte, insa prima pereche este acoperita de catre curea.

Legat de patura (Zeltbahn), aceasta nu era o patrura propriu-zisa ci o foaie de cort care avea cel putin doua functiuni, respectiv soldatul putea forma un cort din ea sau o putea folosi ca o pelerina de vreme rea. In plus, mai multe astfel de foi de cort puse laolalta formau un cort mult mai mare.
Referitor la culoare, intr-adevar erau intotdeauna in culori de camuflaj, avand diferite modele, atat tip Wehrmacht cat si Waffen SS. De asemenea, in special cele de Waffen SS erau reversibile, respectiv culor specifice camuflajului primavara/vara sau toamna/iarna. Tot specifice la un Zeltbahn rulat sunt cele soua curele din piele neagra sau maro.

Cutiuta verde este de fapt gamela, aceasta avand culori diferite, fie verde, gri inchis sau ocru. Curelusa era din piele, fie neagra fie in diverse nuante de maro. Eu pentru a o pune in evidenta am vopsit-o neagra datorita faptului ca maro pe verde nu prea iese in evidenta. In plus, aceste "cutiute" apar in majoritatea fotografiilor de referinta avand numeroase zgarieturi, un lucru firesc de altfel avand in vedere rolul lor. Mai mult, exista poze din acea perioada care prezinta gamelele complet curatate de vopsea, asa ca acestea pot fi pictate cu aluminiu. Aceasta ar putea fi o explicatie pentru faptul ca ai vazut-o metalizat in catalog. Daca era vopsita in verde sau gri metalizat, este o greseala a lui Dragon, avand in vedere ca nemtii vopseau aceste accesorii in culori mate, nici un soldat nu ar fi prea incantat sa ii luceasca ceva in lumina soarelui cand este camuflat in linia intai. De asemenea, nemtii mai aveau obiceiul sa isi camufleze tot ce ar fi putut luci, intre care si casca (daca nu o aveau acoperita cu prelata de camuflaj) cu un strat gros de pamant, tocmai in scopul unui cat mai bun camuflaj.

Referitor la "cutiuta cilindrica" aceasta era cutia mastii de gaze. Culoarea ei era fie verde fie gri inchis sau in unele cazuri chiar pictata in culori de camuflaj. Ultima varianta nu a fost o culoare standard, din fabrica, ci era realizata de catre soldatii afalti pe front. De asemenea si ea apare mai mereu avand zgarieturi.
Aceasta cutie mai avea si o curea care a fost realizata din diverse materiale, fie piele fie textil. Culorile pe care le poti folosi sunt negru, maro deschis, maro inchis pentru piele si gri sau verde-gri pentru textil.

Alte accesorii care poti sa le intalnesti pe o figurina foarte des sunt bidonul, sacul de merinde, lopata si baioneta. De asemenea la mitraliori posti gasi cutia in care erau tinute ustensile pentru intretinerea MG-ului, cutie care era din piele neagra sau mai rar, din piele maro.

Sper sa iti fie de folos informatiile de mai sus, si daca mai doresti si altele legate de diverse culori ale echipamentului german, nu ezita sa intrebi.

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 08 April 2007 - 11:01 PM

#13 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 08 April 2007 - 11:24 PM

Multumesc pentru lamuriri.
Am pus eu o intrebare total idioata la un topic cu grenadieri(kiturile identice Italeri - Revell) mai de mult:ce avea o figurina anume in maini?Imediat ce am pus intrebarea mi-am dat seama ca erau manusi.Din intrebare a reiesit faptul ca nu citisem toata povestea.Imediat dupa aia mi-am facut timp sa o si citesc si am aflat o gramada de lucruri noi despre echipamente,dar uite ca astea simple imi erau straine.

Am niste infanteristi de la revell si m-am apucat de lucru la 3 dintre ei.Am de gand sa ii imperechez cu o pantera A (Normandia spre Ardeni) intr-o diorama.
Am facut Zeltbahnul cu 88 de Revell.E gresit?
Pe cutie (banuiesc ca stii ce contine) apar modele de vopsire in tonul Revell.
Acolo apare camuflajul doar pe pantaloni si pe casca.Pe haina nu apare.
Cum trebuie facut?Ce culori sunt necesare?Intrebarea este de fapt daca sunt bune cele indicate-- 45 Nato olive(dupa noile indicative),48 green(lake green dupa vechile...) si inca un de nu mai stiu.

La bocanci nu apare nimic mentionat de banda aia alba.Cum sta treaba cu ea?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: RR2502.jpg

#14 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 10 April 2007 - 09:03 AM

Imi pare bine ca ai citit recenzia de la setul Italeri/Revell si ca ai aflat unele lucruri din aceasta.

Referitor la setul de infanteristi de la Revell de care te-ai apucat, este un set foarte reusit, in special comandantul, mitraliorul si servantul sau precum si soldatul cu RPzB 54 fiind pozitiile mele preferate de acolo.

Tot referitor la acel set, figurinele sunt imbracate in jachete de camuflaj, tunici M43 si binenteles paltoane.

Tunicile M43 le poti picta fie in camuflaj fie in culoarea standard. Jachetele de camuflaj poti sa le faci fie albe, mouse grey sau camuflaj.
De asemenea, vezi ca unele figurine poarta pantaloni de camuflaj pe care poti sa ii faci si albi.

Referitor la camuflaje, depinde ce modele te hotarasti, fie Waffen SS fie Wehrmacht. Schemele de camuflaj erau total diferite, precum si culoarea de baza.

Spune-mi cam ce ai vrea si poate reusesc sa te ajut cu schemele.

Pe Zeltbahn trebuie neaparat sa pictezi o schema de camuflaj.

Benzile acelea albe sunt gaieti si au intrat in dotarea armatei germane dupa 1943. Este un detaliu foarte important si o trasatura caracteristica in uniforma germana in ultima parte a razboiului. Se purtau cu bocanci, si au fost utilizate datorita costului redus, inlocuind cizmele lungi. Binenteles ca ambele tipuri de incaltari au continuat sa fie folosite, asa ca nu trebuie sa te impacientezi cand vezi in acelasi set ambele tipuri de incaltari.

La acesti soldati, gaietii ii poti picta fie gri fie verde sau kaki. Cei destinati Luftwaffe erau albastri.

In legatura cu informatiile date pe cutiile Revell, te sfatuiesc sa nu prea te iei dupa ele.... ;-)
Mai dau si rateuri.... :-(

Imi pare rau, dar nu te pot ajuta cu numantele de la Revell, eu vopsesc cu Humbrol.
Oricum, m-am uitat in tabelul de corespondenta si pot sa iti spun ca 88 si 45 poti sa le folosesti.
De asemenea, iti recomand cu caldura sa foloseti 66, este o culoare pe care am folosit-o si eu. Este excelenta pentru uniforme normale.

#15 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 10 April 2007 - 09:29 AM

Multumesc mult pentru ajutor si multumesc anticipat si pentru raspunsul care va urma.
M-ar interesa camuflajul Wermacht.
Legat de kit(trecand pestre pozitiile interesante ale figurinelor) vroiam sa mai spun ca are si niste chiftelute.
La mine plasticul este crapat in unele locuri si se "franjureste" la pilire.Un alt minus ar fi numarul mare de figurine care sunt in aceeasi pozitie.;-)

M-ar ajuta o schema de camuflaj cu trimitere la figurine gata facute.
Am ales din kit comandantul(cu mana ridicata),tipul cu Stg44 stand in picioare cu arma indreptata in fata si un altul cu Kar98z(cred) stand pe genunchiul din fata.
La cei trei am facut camuflajul pe pantaloni si pe casca,iar hainele au fost mazgalite cu 66.Problema este camuflajul si forma lui.Aici sunt nesigur. :-(

Eu vreau sa ii pun intr-o diorama post-Normandia.Am insa si planuri de viitor cu cei pe care pot sa ii vopsesc si in alb.

#16 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 10 April 2007 - 09:51 AM

Imi pare rau, eu le camuflez Waffen SS, asa ca trimitere la figurine nu pot sa iti dau...

Insa uite niste imagini cu model de camuflaj Wehrmacht (era ptr. toate anotimpurile, nu ca la trupele Waffen SS).

Acelasi model trebuie reprodus pe Zeltbahn, casca si pantaloni.

este model water/tan

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: sumpfwintervor.jpg

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 10 April 2007 - 09:53 AM

#17 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 10 April 2007 - 09:54 AM

Si iata si modelul splinter

Thumbnail atasat