Forum Machete,Modelism,Hobby: Vopsele Model Master - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vopsele Model Master cerere

#1 Useril este offline   scristi 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 03-March 05

Postat 02 April 2007 - 03:54 PM

Salutare, eu am tot cautat acest tip de vopsele si nu am gasit pe nicaieri, ideea e ca am corespondat prin mail cu cei de la hobbyx.ro si ar fi dispusi sa aduca acest tip se vopsea dar numai daca ar fi cerere. De aceea am deschis acest topic si as vrea sa stiu cate persoane ar vrea aceste vopsele, eu unul vreau deoarece au pigment mare de acoperire, acum cine a mai folosit acest tip de vopsea poate sa confirme.
Astept parerile voastre si daca sunt mai multi care vor sa incercam sa aducem prin comenzi si Model Master in Romania
Cristi

#2 Useril este offline   caligula 

• Membru deplin
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 16-August 06

Postat 02 April 2007 - 06:28 PM

Iti este greu sa-ti comanzi singur vopsele Model Master de pe moduni.de ? :-x

#3 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12674
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 02 April 2007 - 06:49 PM

Scristi, ia-o ca pe o parere personala, dar lucrez de mult timp cu MM si nu sunt deloc multumit. Au putere de acoperire de slaba, daca incerci sa dai, cu pensula, doua straturi unul peste altul, ai probleme, unele din vopsele nu rezista mult timp, chiar in sticluta ermetic inchisa, prezinta efectul "de maioneza" (nu este expresia mea!) la dilutie, chiar cu diluantul furnizat de firma! Prin comparatie, mai folosesc, Revell, vopsele bune, Tamiya, foarte bune, pacat ca sunt acrilice, Humbrol, cele Enamel sunt bune, insa seria Superenamel au fost destul de slabe calitativ.
MM are in schimb vopsele "metalice", cele cu seria 14xx, de calitate foarte buna.
Daca chiar vei vopsele MM gasesti la magazinul Modelism.
Te-as sfatui, daca te impaci cu acrilicele, sa incerci vopselele Agama, se gasesc pe caprarii( englezi, nemti, japonezi, francezi, rusi, etc.)
Parerea mea, nu am dat cu parul!

#4 Useril este offline   scristi 

• Membru deplin

Postat 03 April 2007 - 09:48 AM

eu am folosit MM si nu am avut aceste probleme, si le-am diluat cu diluant auto 506, dar nu le-am folosit cu pensula, ci cu aerograful, iar facand o comparatie albul de la MM nu se compara nici cu Revell nici cu Humbrol deoarece aceste firme fac albul mai mult crem, nu stiu de ce, poate din cauza uleiului, deoarece dupa aplicare numai alb nu e, iar putere de aoperire.... trebuie sa insist foarte mult si se pierd mult din detalii, si ma refer la vopseaua mata.
Cu acrilice nu am lucrat, nu stiu cum se impaca cu plasticul la uzura, daca rezista sau se i-a pe mana...

#5 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 03 April 2007 - 12:21 PM

Z-ule, tot ca parere personala, MM bate Revell-ul si Humbrolul :pint: Toate problemele de care amintesti, le-am avut DOAR cu Revell si Humbrol, niciodata cu MM. Cred ca e dupa cum te intelegi cu ele, ca caracter. :pint: :-D
Am si acum o vopsea MM care e luata de la magazinul lui Vali din Unirii pentru cine-l mai tine minte, diluata direct in sticluta cu N-spe diluanti, ca deh, incepator... Si exemple, am destule.

Nu zic ca-s 'za best of' MM, doar ca o suma de afirmatii s-ar putea sa fie exceptii sau 'user error', si nu niste reguli sau macar cazuri reprezentative.

#6 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 03 April 2007 - 08:08 PM

Cartula, poate ai dreptate, dar la prima intilnire o sa-ti arat ce si cum, poate vedem unde am gresit...daca am gresit :-D .
Este adevarat, si eu am vopsele MM de pe vremea lui Vali, unele bune si acum, dar tot de pe vremea aia ( sau cele mai noi), la o juma de an dupa ce am deschis cutia, vopsit o data sau de doua ori, fara sa torn diluant in sticluta, s-au paradit: 1728 (citeva sticlute), 1514, 1720, 1730, 1735 (asta s-a comportat rau de tot!) 1747, 1775 (cu asta nici nu am apucat sa vopsesc!) 1785 (am aruncat pina acum 5 sticlute, pe sfert consumate!, am renuntat la ea, am luat echivalent Revell), 1795, RLM 76, RLM 74, 75 si 81. Sindromul general: se sedimenteaza si nu le mai poti amesteca sau fac un "dop" ca de guma gros de 2, 3 mm sau incercind sa le diluezi se comporta ca ...maioneza! Mai ales noile RLM-uri si cele pentru tancuri (seria 20XX)!Da, albul mat e ...alb, nu ca la Revell si acopera bine, dar cel lucios.....
Cartula, mai e o problema, uita-te in lumina razanta pe aripile Bf 109 E, ce vezi acolo nu face Revell!
Ma rog, cum ziceam, asta e parerea mea, rezultata din lucru cu acele vopsele!

#7 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 03 April 2007 - 08:10 PM

Z-mare, la Apr 3 2007, 08:08 PM, a spus:

Cartula, mai e o problema, uita-te in lumina razanta pe aripile Bf 109 E, ce vezi acolo nu face Revell!

Explica, ca nu ma prind ce vrei sa zici?

#8 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 03 April 2007 - 08:28 PM

E greu de explicat. Apar unele pete. Incearca sa le vezi, si eu am patit de multe ori asa, pare un defect de pulverizare, dar nu e vorba de asta! Fenomenul apare, chiar cu vopsea diluata, sau mai ales cu vopsea diluata, din cauza efectului de "maioneza".

#9 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 03 April 2007 - 08:34 PM

Repet, nu stiu despre ce vorbesti, si la ce sa ma uit.

#10 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 03 April 2007 - 08:45 PM

Sunt niste pete pe vosea, vizibile numai in lumina oblica. Normal nu sunt vizibile!!!
Acum nu stiu exact pe unde....Daca ai dat cu lac, nu cred ca se mai vad!

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 03 April 2007 - 08:46 PM

#11 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 03 April 2007 - 08:48 PM

Nu stiu, ma plictiseste ghicitoarea asta. Daca ai ceva clar de spus, spune, nu mai bate apa in piua degeaba. Pe cuvant ca ma uit crucis la postarile astea, si sa dea naiba daca am habar ce vrei sa spui. Tu stii? Daca da, spune clar. Nici macar nu stiu despre ce vorbim

#12 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 03 April 2007 - 09:18 PM

Catrula, ti-am spus mai sus, e vorba de niste pete de vopsea, mai excact denivelari care se vad numai in lumina razanta si apar din cauza vopselii.

#13 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 03 April 2007 - 09:27 PM

Apar din cauza dilutiei, metodei de aplicare, uscarii prea rapide, filtrarii lipsa a vopselei, etc... Remarci ca n-am mentionat marca vopselei, nu? Pot sa fac pariu cu tine ca iti fac pana si cele mai fine acrilice sa iasa usor granulate. Ce treaba are asta cu MM, in afara de faptul ca n-are nici o treaba? Imi pare ca aduci argumente fara legatura, doar pentru a sustine un punct de vedere bazat pe prejudecati si nu pe realitati.

Si acum incep sa inteleg, vorbesti de 109E-ul din Legiunea Condor, care l-am adus la intalnire, cumva?

#14 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 03 April 2007 - 11:09 PM

Eu va spui:
Am avut aceleasi vopsele ca Z-Mare si ca 109. doi dintre noi pateau intr-un fel altu esact invers.
Mie mi se uscau cu toate precautiile, 109 nu intelege termenul de precautie.
Z- aplica fel de fel de reguli deduse logic sau venite din anume experienta si se trezeste cu ele maioneza sau gimifreza si un Cartula nu intelege despre ce vb.

Cred ca miserul SUNT o serie de factori care contribuie la alterarea sau pastrarea vopselelor. Mai ales Temp-umiditate.

Pe de alta parte unii nu mai vor sa auda de emailuri si altii spun ceva de genul (vezi mai sus) "foarte bune pacat ca-s acrilice" (nici eu nu ma impac cu acrilicel;e in aerograf)

Cam asta e - zic eu - Miserul ramane in picioare... :-?

#15 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 04 April 2007 - 08:10 AM

Cartula, ma intelegi gresit, nu am nimic, nici cu MM, nici cu Revell, nici cu Humbrol! Ce spun, nu spun din carti sau de la altii, ci de la mine. Am, cred, o suta de sticlute si borcanele cu vopsea de la astia trei. Am lucrat ani de zile cu pensula. Numai la MM se "dizolva" primul strat de vopsea cind veneam cu al doilea, chiar si dupa trei zile de uscare! 90% din vopselele aruncate din cauza brinzirii (inchise bine, filet curat, fara diluant in ele, garnitura suplimentara de etansare) dupa trei, patru vopsiri. Am insirat vopselele MM cu care am avut probleme. Mai am si altele de la MM, dar nu am avut probleme cu ele. Mai am si alte vopsele cu care m-am impacat foarte bine (exceptie Humbrol, serie Superenamel). Prima serie de la Revell (anii '94, '96) a fost mult mai prosata decit cea de acum. Cele mai bune de vopsit cu penula mi s-au parut Humbrol, seria Enamel (cea de dinainte de Superenamel) si Revell seria noua. Am trecut la aerograf, Revell mi s-au parut cele mai bune, apoi Humbrol (numai seriile Enamel).
Am lucrat si cu acrilice (Aeromaster, Tamiya), se astern foarte bine, doar ca lucrezi greu cu ele cind trebuie sa faci pete mici din cauza ca se usuca repede si infunda aerograful [stiu, incetinitor (retarder) :-D ]. Si atentie, nu fac acele pete de vopsea (nu vorbesc de granulatie, e greu de explicat, mai usor de aratat) se astern si se intind uniform chiar daca faci "balta", cea ce MM nu face.
Cartula, cum spuneam, lucrez cu vopsele de la Revell, Aeromaster, Tamiya, Humbrol, MM, duco si mai nou Agama (cu astea inca nu am lucrat :pint: ) si ma pling numai de MM si Humbrol, seria superenamel. Nu ti se pare curios??? Crezi ca pe unele le tratez intr-un fel, pe altele in alt fel??? Pentru MM am diluant "de fabrica", pentru celelalte merg cu D551, D509, D506 sau Nitrosolv.
Nu vreau sa se para ca ma incapatinez sa sustin un oarece anume, arat doar lucrurile de care m-am izbit. Mie, statistic, MM mi-au creat mai multe probleme decit celelalte vopsele.

#16 Useril este offline   paul 

• Membru senior
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 06-April 05

Postat 04 April 2007 - 08:18 AM

Pot sa spun si eu ca e un mister cu vopselele in general, de exemplu am avut o vopsea galbena de la Revell care s-a pastrat vreo 2 ani si am folosit-o pana la ultima picatura dupa care am cumparat aceeasi vopsea de la Revell, am folosit-o de 2 ori (nu am pus diluant in cutie sau alte chestii) si s-a intarit, nu am mai putut-o folosi.

#17 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 04 April 2007 - 09:18 AM

Misterul ar putea fi inchiderea incorecta a cutiei. Am avut si eu citeva cutiute care nu se inchideau perfect. Am transferat vopseaua un aticlute goale de la MM si treaba s-a rezolvat.

#18 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 04 April 2007 - 10:20 AM

E, iar eu iti spun ca statistic vorbind, esti in zona 'exceptiilor', o sa gasesti mult mai multa lume plangandu-se de Humbrol (seria noua, ca de-alea vechi nu mai gasesti de ani de zile, nu stiu de ce mai vorbim de ele), si de Revell.
Cu se zicea si mai sus, exista anumite combinatii necastigatoare intre o vopsea si un utilizator. Asta neinsemnand ca vopseaua e proasta.
Asadar, ramane cum am stabilit:

Citeaza

Nu zic ca-s 'za best of' MM, doar ca o suma de afirmatii s-ar putea sa fie exceptii sau 'user error', si nu niste reguli sau macar cazuri reprezentative.

PS: Pai vad ca le tratezi diferit, daca zici asta :-D :

Citeaza

Crezi ca pe unele le tratez intr-un fel, pe altele in alt fel??? Pentru MM am diluant "de fabrica", pentru celelalte merg cu D551, D509, D506 sau Nitrosolv.

#19 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 04 April 2007 - 01:12 PM

:-D :pint: :pint:

Citeaza

PS: Pai vad ca le tratezi diferit, daca zici asta
Da, pe cele de la MM le-am tratat mai cu grija :lol: .
Serios acum, e singurul diluant "de fabrica" pe care il am :lol: Pina s-o termina si el, ca l-am mai folosit si la humbroale. Ca veni vorba, nu am mai cumparat Humbrol din asta nou, aparut dupa seria de Superenamel, decit citeva cutii. Pina acum nu am avut probleme, da...nu se stie!

#20 Useril este offline   scristi 

• Membru deplin

Postat 03 May 2007 - 11:59 AM

Din fericire cei de la Hobbyx au adus vopsele Model Master si acum astept coletul.
Inca ceva, eu am folosit cu mare succes si nu am probleme de nici o culoare diluant auto 506, dar si acesta depinde de ce firma e produs, dar cel mai bine sa folositi Nitrodiluant, ca dilueaza foarte bine vopselele mate.
Succes

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi