Vopsele Model Master cerere
Postat 02 April 2007 - 03:54 PM
Astept parerile voastre si daca sunt mai multi care vor sa incercam sa aducem prin comenzi si Model Master in Romania
Cristi
Postat 02 April 2007 - 06:49 PM
MM are in schimb vopsele "metalice", cele cu seria 14xx, de calitate foarte buna.
Daca chiar vei vopsele MM gasesti la magazinul Modelism.
Te-as sfatui, daca te impaci cu acrilicele, sa incerci vopselele Agama, se gasesc pe caprarii( englezi, nemti, japonezi, francezi, rusi, etc.)
Parerea mea, nu am dat cu parul!
Postat 03 April 2007 - 09:48 AM
Cu acrilice nu am lucrat, nu stiu cum se impaca cu plasticul la uzura, daca rezista sau se i-a pe mana...
Postat 03 April 2007 - 12:21 PM
Am si acum o vopsea MM care e luata de la magazinul lui Vali din Unirii pentru cine-l mai tine minte, diluata direct in sticluta cu N-spe diluanti, ca deh, incepator... Si exemple, am destule.
Nu zic ca-s 'za best of' MM, doar ca o suma de afirmatii s-ar putea sa fie exceptii sau 'user error', si nu niste reguli sau macar cazuri reprezentative.
Postat 03 April 2007 - 08:08 PM
Este adevarat, si eu am vopsele MM de pe vremea lui Vali, unele bune si acum, dar tot de pe vremea aia ( sau cele mai noi), la o juma de an dupa ce am deschis cutia, vopsit o data sau de doua ori, fara sa torn diluant in sticluta, s-au paradit: 1728 (citeva sticlute), 1514, 1720, 1730, 1735 (asta s-a comportat rau de tot!) 1747, 1775 (cu asta nici nu am apucat sa vopsesc!) 1785 (am aruncat pina acum 5 sticlute, pe sfert consumate!, am renuntat la ea, am luat echivalent Revell), 1795, RLM 76, RLM 74, 75 si 81. Sindromul general: se sedimenteaza si nu le mai poti amesteca sau fac un "dop" ca de guma gros de 2, 3 mm sau incercind sa le diluezi se comporta ca ...maioneza! Mai ales noile RLM-uri si cele pentru tancuri (seria 20XX)!Da, albul mat e ...alb, nu ca la Revell si acopera bine, dar cel lucios.....
Cartula, mai e o problema, uita-te in lumina razanta pe aripile Bf 109 E, ce vezi acolo nu face Revell!
Ma rog, cum ziceam, asta e parerea mea, rezultata din lucru cu acele vopsele!
Postat 03 April 2007 - 08:48 PM
Postat 03 April 2007 - 09:27 PM
Si acum incep sa inteleg, vorbesti de 109E-ul din Legiunea Condor, care l-am adus la intalnire, cumva?
Postat 03 April 2007 - 11:09 PM
Am avut aceleasi vopsele ca Z-Mare si ca 109. doi dintre noi pateau intr-un fel altu esact invers.
Mie mi se uscau cu toate precautiile, 109 nu intelege termenul de precautie.
Z- aplica fel de fel de reguli deduse logic sau venite din anume experienta si se trezeste cu ele maioneza sau gimifreza si un Cartula nu intelege despre ce vb.
Cred ca miserul SUNT o serie de factori care contribuie la alterarea sau pastrarea vopselelor. Mai ales Temp-umiditate.
Pe de alta parte unii nu mai vor sa auda de emailuri si altii spun ceva de genul (vezi mai sus) "foarte bune pacat ca-s acrilice" (nici eu nu ma impac cu acrilicel;e in aerograf)
Cam asta e - zic eu - Miserul ramane in picioare... :-?
Postat 04 April 2007 - 08:10 AM
Am lucrat si cu acrilice (Aeromaster, Tamiya), se astern foarte bine, doar ca lucrezi greu cu ele cind trebuie sa faci pete mici din cauza ca se usuca repede si infunda aerograful [stiu, incetinitor (retarder) ]. Si atentie, nu fac acele pete de vopsea (nu vorbesc de granulatie, e greu de explicat, mai usor de aratat) se astern si se intind uniform chiar daca faci "balta", cea ce MM nu face.
Cartula, cum spuneam, lucrez cu vopsele de la Revell, Aeromaster, Tamiya, Humbrol, MM, duco si mai nou Agama (cu astea inca nu am lucrat ) si ma pling numai de MM si Humbrol, seria superenamel. Nu ti se pare curios??? Crezi ca pe unele le tratez intr-un fel, pe altele in alt fel??? Pentru MM am diluant "de fabrica", pentru celelalte merg cu D551, D509, D506 sau Nitrosolv.
Nu vreau sa se para ca ma incapatinez sa sustin un oarece anume, arat doar lucrurile de care m-am izbit. Mie, statistic, MM mi-au creat mai multe probleme decit celelalte vopsele.
Postat 04 April 2007 - 08:18 AM
Postat 04 April 2007 - 10:20 AM
Cu se zicea si mai sus, exista anumite combinatii necastigatoare intre o vopsea si un utilizator. Asta neinsemnand ca vopseaua e proasta.
Asadar, ramane cum am stabilit:
Citeaza
PS: Pai vad ca le tratezi diferit, daca zici asta :
Citeaza
Postat 04 April 2007 - 01:12 PM
Citeaza
Serios acum, e singurul diluant "de fabrica" pe care il am Pina s-o termina si el, ca l-am mai folosit si la humbroale. Ca veni vorba, nu am mai cumparat Humbrol din asta nou, aparut dupa seria de Superenamel, decit citeva cutii. Pina acum nu am avut probleme, da...nu se stie!
Postat 03 May 2007 - 11:59 AM
Inca ceva, eu am folosit cu mare succes si nu am probleme de nici o culoare diluant auto 506, dar si acesta depinde de ce firma e produs, dar cel mai bine sa folositi Nitrodiluant, ca dilueaza foarte bine vopselele mate.
Succes