Forum Machete,Modelism,Hobby: RLM - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

RLM

#21 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 01 April 2007 - 04:07 PM

Razvancs2006,
Faci mishto sau esti serios? Eu zic ca faci mishto...
F4-ul lui Boremski avea in mod absolut sigur cale rotunde. Numai F0 si F1 aveau cale dreptunghiulare. La F2 trebuie sa gasesti poze cu avionul, ca pot fi dubii. F4 au avut cale rotunde.
Radu

#22 Useril este offline   Razvan 

• Membru senior
  • Postari: 499
  • Inregistrat: 10-July 06

Postat 01 April 2007 - 04:47 PM

Radub nu-mi permit sa fac misto doar ca fiind incepator poate pun intrebari care pentru un cunoscator sunt hilare. In prima schema de camuflaj pusa de 1-0-9 (caruia-i multumesc) calele rotilor nu par a fi rotunde.

#23 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 4971
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 01 April 2007 - 05:23 PM

Razvan,

In general profilele din cartile axate pe inmatriculari se concentreaza pe schema de vopsire, mai putin pe mici detalii/diferente tehnice intre subvariante, fiind in multe cazuti facute "la norma". Nici asta, din "Messerschmitt Bf-109 Warpaint Special 2" nu face exceptie. Daca-l faci pe 4 galben, calele rotunde sint ok.
In lumina pozelor puse de Radub se poate "rezolva" suficient de rezonabil camuflajul de pe aripi si partea dreapta, dar ramine dilema cu culorile folosite.
Daca sa zicem stabilim ca era initial cu 78/79, culorile de deasupra ar putea inca fii orice combinatie : 70/02, 71/02, 74/75, 71/75, 70/75 etc etc.... :-D

Intre timp am mai gasit un profil in "Deutsche Jagdflugzeuge in Farbprofilen"

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 37.JPG

#24 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior

Postat 01 April 2007 - 05:29 PM

..si inca un profil de pe net

PS. Dupa cum vezi, nu sint doua la fel :-D

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: untitled.JPG

Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 01 April 2007 - 05:30 PM

#25 Useril este offline   Razvan 

• Membru senior

Postat 01 April 2007 - 05:40 PM

Multumesc mult.Pe parcurs o sa incerc sa fac si eu rost de mai multa documentatie.Sunt dator de :-D :pint:

#26 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 01 April 2007 - 08:01 PM

Razvancs2006, la Apr 1 2007, 03:47 PM, a spus:

Radub nu-mi permit sa fac misto doar ca fiind incepator poate pun intrebari care pentru un cunoscator sunt hilare. In prima schema de camuflaj pusa de 1-0-9 (caruia-i multumesc) calele rotilor nu par a fi rotunde.

Razvancs2006,
Acum cateva luni a fost o mare cearta aici (cumva lipsita de fair-play): 1-0-9 zicea ca baile rotilor de pe F2 erau doar de un fel (angulare), iar eu ziceam ca erau de doua feluri (si angulare si rotunde, in functie de o multime de motive)... De aia am crezut ca faci mishto...
Apropos 1-0-9, citeste si raspunsul lui Eric Whipple aici, te va ajuta sa intelegi http://www.network54...ead/1173649411/

Cred ca Razvan e destul de confuz la acest moment. Consider ca a asosit momentul sa punem un sfarsit bombardamentului cu date divergente si sa spunem care din multele versiuni descrise mai sus, care se bat cap in cap, sunt relevante si care sunt fantezii. Calitate contra cantitate, asta departajeaza un "sfat bun" de "batut apa in piua".

Nu cred ca 02 a fost folosit la schema asta de vopsire. Am mentionat poza color pe care o am la dispozitie, si griul este in mod clar un gri albastrui nu verzui. Eu as merge pe datele puse in cartea "Jagdwaffe" (care par sa coincida si cu unele date puse de 1-0-9). Parerea mea: RLM79 + RLM 75 + RLM 71 (sau poate RLM 70) cu intrados RLM 80.

Radu

Aceasta postare a fost editata de radub: 01 April 2007 - 08:08 PM

#27 Useril este offline   Razvan 

• Membru senior

Postat 01 April 2007 - 08:21 PM

Si discutia in contradictoriu a fost tot din cauza unui Bf 109 F de la ICM :-D

#28 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior

Postat 01 April 2007 - 08:30 PM

Citeaza

Parerea mea: RLM79 + RLM 75 + RLM 71 (sau poate RLM 70) cu intrados RLM 80.

RLM 80?!?!
78 mai degraba...

#29 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 01 April 2007 - 08:40 PM

1-0-9, la Apr 1 2007, 07:30 PM, a spus:

Citeaza

Parerea mea: RLM79 + RLM 75 + RLM 71 (sau poate RLM 70) cu intrados RLM 80.

RLM 80?!?!
78 mai degraba...

Da, a fost o greseala, am vrut sa spun RLM78.
Radu

#30 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior

Postat 01 April 2007 - 08:52 PM

Citeaza

Acum cateva luni a fost o mare cearta aici (cumva lipsita de fair-play): 1-0-9 zicea ca baile rotilor de pe F2 erau doar de un fel (angulare), iar eu ziceam ca erau de doua feluri (si angulare si rotunde, in functie de o multime de motive)... De aia am crezut ca faci mishto...
Apropos 1-0-9, citeste si raspunsul lui Eric Whipple aici, te va ajuta sa intelegi http://www.network54...ead/1173649411/

Impresionanta memorie....selectiva

#31 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 01 April 2007 - 09:27 PM

1-0-9, la Apr 1 2007, 07:52 PM, a spus:

Impresionanta memorie....selectiva

1-0-9,
Pana la urma inca nu stiu ce voiai sa spui in acel post. In toiul eforturilor tale sa demonstrezi tuturor ca eu gresesc, ai uitat sa explici si ce este corect.
Lumineaza-ne si pe noi: cum au fost calele de pe F2? Angulare sau circulare?
Radu

Aceasta postare a fost editata de radub: 01 April 2007 - 09:28 PM

#32 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior

Postat 01 April 2007 - 09:37 PM

:-D

Vroiam sa spun ca ai o memorie foarte selectiva...
Sa iti amintesc cum a inceput totul?
Radub :
"Singura critica este cala rotilor. La "F"uri, deschiderile trebuie sa fie circulare"

Cum ramine cu "eu ziceam ca erau de doua feluri " ???

Nu te astepta sa continui treaba asta, o sa devina din nou off topic :hammer:

#33 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 01 April 2007 - 10:50 PM

1-0-9, la Apr 1 2007, 08:37 PM, a spus:

:-D

Vroiam sa spun ca ai o memorie foarte selectiva...
Sa iti amintesc cum a inceput totul?
Radub :
"Singura critica este cala rotilor. La "F"uri, deschiderile trebuie sa fie circulare"

Cum ramine cu "eu ziceam ca erau de doua feluri " ???

Nu te astepta sa continui treaba asta, o sa devina din nou off topic :hammer:

1-0-9,

Cum ramine cu "eu ziceam ca erau de doua feluri " ??? Ramane asa:

Am spus exat acest lucru (e clar, explicit, indibitabil, si nu este deschis nici unei interpretari aletrantive) in urmatoarele raspunsuri:

Oct 14 2006, 11:10 AM http://cartula.net/modules/ipboard/index.p...pic=1529&st=15# am spus ca erau de amandoua felurile si am dat si un citat care explica asta.

Oct 14 2006, 09:43 PM http://cartula.net/modules/ipboard/index.p...pic=1529&st=30#

Oct 15 2006, 09:40 AM http://cartula.net/modules/ipboard/index.p...pic=1529&st=45#

Eventual, Oct 15 2006, 10:55 AM, am explicat aca am folorit cuvantul "trebuie" in mod eronat, mi-am cerut scuze chiar (un gest pe care evident nu l-ai meritat). In mod clar, inca nu ai inteles acest lucru. Apoi am repetat acelasi lucru, ca erau de amandoua felurile http://cartula.net/modules/ipboard/index.p...pic=1529&st=45#

Am repetat acelasi lucru Oct 15 2006, 10:41 PM http://cartula.net/modules/ipboard/index.p...pic=1529&st=60#

Inca nu e clar cand am spus asta?

Pentru cei care inca nu au inteles esenta celor de mai sus, in acel topic eu am dat un raspuns, acelasi raspuns, de cateva ori, pe care l-am sprijinit cu scanuri si citate din carti. 1-0-9 nu a dat un raspuns coerent, nici macar o data. Printr-o manipulare de cel mau bun calibru, 1-0-9 a iesit "expertul" iar eu "cel care bate campii" in acea discutie. A se citi raspunsul lui Z-Mare! E de o malitie rar intalnita. Atentie, raspunsul lui 1-0-9 inca nu a fost dat pana in ziua de azi. Nici chiar in acest thread cand a fost cerut inca o data.

1-0-9, deci, nu te mai fofila, nu te mai ascunde dupa deget? Cum au fost calele pe F2? Au fost angulare, rotunde sau de amandoua felurile? Hai sa te ajut, alege un numar de mai jos:
1. Rotunde
2. Angulare
3. de amandoua felurile

Macar o data, ca de cand te stiu nu am vazut asta, accepta ca ai facut o greseala si cere-ti scuzele de rigoare (desi e prea tarziu pentru relatia dintre noi, dupa cum prea bine stii). Si expertii fac greseli.

Radu

#34 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 01 April 2007 - 11:09 PM

Ma acreste discutia asta, n-aveti decat sa o reluati, daca va racaie asa de rau. E vorba exclusiv de orgolii, altfel ar fi ramas inchisa, si lamurita. Insa de dragul argumentului, aici 1-0-9 are dreptate cu memoria selectiva. Radu, de ce nu incepi sa citezi de la mesajul ASTA al tau? :-D

Citeaza

Singura critica este cala rotilor. La "F"uri, deschiderile trebuie sa fie circulare.
Radu

http://cartula.net/modules/ipboard/index.p...indpost&p=23268

Q.E.D ca sa zic asa...

#35 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 01 April 2007 - 11:47 PM

cartula, la Apr 1 2007, 10:09 PM, a spus:

Ma acreste discutia asta, n-aveti decat sa o reluati, daca va racaie asa de rau. E vorba exclusiv de orgolii, altfel ar fi ramas inchisa, si lamurita. Insa de dragul argumentului, aici 1-0-9 are dreptate cu memoria selectiva. Radu, de ce nu incepi sa citezi de la mesajul ASTA al tau? :-D

Citeaza

Singura critica este cala rotilor. La "F"uri, deschiderile trebuie sa fie circulare.
Radu

http://cartula.net/modules/ipboard/index.p...indpost&p=23268

Q.E.D ca sa zic asa...

Cartula,
Eventual, Oct 15 2006, 10:55 AM, http://cartula.net/m...pic=1529&st=45# am explicat aca am folosit cuvantul "trebuie" in mod eronat, si mi-am cerut scuze. Apoi am repetat ca acele cale erau de amandoua felurile

Scuze din nou ca am folosit cuvantul "trebuie".
Dar ce folos... :pint:
Radu

#36 Useril este offline   paul 

• Membru senior
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 06-April 05

Postat 02 April 2007 - 08:11 AM

Pentru ca pana acum cele doua scheme de vopsire ale Bf ului F4 de la ICM au fost destul de controversate as vrea sa va intreb si eu ce parere aveti de a treia inmatriculare propusa de ICM si anume cea a lui Hermann Graf, 1 galben. (ICM spun ca pe fuselaj ar fi pete de RLM 74, 75 si 02). Ce parere aveti, sunt pete de RLM 02 pe fuselaj?

#37 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior

Postat 02 April 2007 - 08:37 AM

Nu cred ca ar fi o greseala ca la o schema clasica de 74/75/76 sa-i dai citeva pete de 02 pe fuselaj...uite si o poza (sursa- net) :

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: BF109_2.JPG

#38 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 02 April 2007 - 09:24 AM

radub, la Apr 1 2007, 11:47 PM, a spus:

Cartula,
Eventual, Oct 15 2006, 10:55 AM, http://cartula.net/m...pic=1529&st=45# am explicat aca am folosit cuvantul "trebuie" in mod eronat, si mi-am cerut scuze. Apoi am repetat ca acele cale erau de amandoua felurile

Scuze din nou ca am folosit cuvantul "trebuie".
Dar ce folos... :-D
Radu

Perfect de acord cu tine, dar de ce adusesi vorba? Lucrurile erau lamurite din toate partile, nu cred ca avea rost sa readuci pe tapet discutia, mai ales in mod eronat.
Amandoi ati spus acelasi lucru, in cuvinte diferite. Daca ai citi din nou discutia originala, cu calm si fara patima, ai vedea lucrul asta.

#39 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Postari: 12674
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 02 April 2007 - 09:31 AM

Radub, pentru ca m-ai bagat si pe mine in discutie, da-mi voie sa spun ca deja aici e voba de orgolii si nu la 1-0-9 ma gindesc cind spun asta.
Zice Radub

Citeaza

La "F"uri, deschiderile trebuie sa fie circulare.

Citeaza

Radu, gresit...la primele serii de F-uri (care corspund si cu ranforsarile externe de pe fuselaj) deschiderile erau exact ca in kit (adica rectangulare)
A spus 1-0-9. Cuvintul subliniat este cel ce te-a deranjat. 1-0-9, a spus la primele serii, nu a precizat F0, F1, F2 cu nu stiu ce NrW.
Deci s-a inteles calar ca unele, repet unele aveau cale rotunde, altele, repet, altele aveau cale rectangulare. Care? Cred ce cea mai sigura sursa este fotografia. Si 1-0-9 vine cu una.
Din pacate nu te lasi si spui: Adevarul e ca "F"urile aveau cala rotilor rotunda
Ca imediat sa-ti dai singur peste degete

Citeaza

: "O mare parte dintre avioanele serie F-2 au pastrat deschiderile angulare ale avioanelor din seria E. Altele au fost echipate cu calele circulare care au devenit o trasatura caracteristica a avioanelor din seria F"
Apoi confirmi, e drept, cu alte cuvinte, exact ce a spus 1-0-9:

Citeaza

Inseamana ca nu era o regula care spunea ca F-2urile aveau cale angulare ci doar o parte dintre ele au avut asa ceva
si respectiv 1-0-9

Citeaza

Radu, gresit...la primele serii de F-uri

Parerea mea: 1-0-9 si-a spus clar pozitia si nu mai trebuia sa reiei tot circul pentru a dovedi ca tu ai dreptate.
Inca o data, te respect pentru bagajul de cunostinte pe care il ai, pentru felul cum lucrezi, toata stima, dar pentru felul in care arati acest lucru, sorry....
P.S. Daca nu-mi pomeneai numele in discutie crede-ma, nu ziceam nimic. Sa zicem ca si in cazul meu e vorba tot de orgoliu.

#40 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 02 April 2007 - 09:49 AM

Z-mare, la Apr 2 2007, 08:31 AM, a spus:

Parerea mea: 1-0-9 si-a spus clar pozitia si nu mai trebuia sa reiei tot circul pentru a dovedi ca tu ai dreptate.

Iata distilata esenta problemei Z-mare!
Care ar fi problema sa spui cam dreptate? Si stii ca am.
Radu

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi