Ziceti-mi si mie ...cum pot sa dau niste gauri in fuselajul unei aripi...am un avion , si ma chinui cu un ac si cu scula aia de strivesti snitzelele(nush cum ii zice)... si nu-mi iese de fiecare data gaura centrata pe locasul pe care mi-l da chitul... si ma chinui o groaza...
stiti o alta metoda ?
vreo scula sa-mi iau de undeva ?
Pagina 1 din 1
Gaurirea plasticului
Postat 26 March 2007 - 07:41 PM
Burghiu?
Gasesti seturi de burghie 0.3-1.2 mm,sau burghie la bucata, la magazinele de piese electronice, la magazine de scule (desi sub 1,0mm mai greu)...
Exemplu la Conex Electonic
http://www.conexelectronic.ro/content/cate...pageID_0/0.html
Gasesti seturi de burghie 0.3-1.2 mm,sau burghie la bucata, la magazinele de piese electronice, la magazine de scule (desi sub 1,0mm mai greu)...
Exemplu la Conex Electonic
http://www.conexelectronic.ro/content/cate...pageID_0/0.html
Postat 26 March 2007 - 09:26 PM
Inainte de a intra in functie burghiul, e recomandat sa "punctezi" centrul viitoarei gauri, astfel ca burghiul, sa nu-ti "fuga" in timp ce dai gaura. Si sa-ti iasa gaura un pic sau mai mult deplasata, fata de unde ai vrut s-o dai.
Punctarea eu o fac cu varful bine ascutit de la un compas profi.
Nu recomand sa folosesti mini-masina electrica, pt. a da gauri.
Turatia, e in general prea mare si ca urmare a frecarii dintre plastic si burghiu, acesta din urma se incalzeste si va topi peretii gaurii, care vor iesi mai largi ..
Eu personal dau gaurile NUMAI manual. Prind burghiul in manerul cutterului, in locul lamei. E vorba de acele manere ce au un fel de mandrina, in care prin strangere, se pot prinde diferite lame sau ... burghie.
Sau in cazul burghielor de diam mic, mi-am procutat o mini mandrina, cu care merge perfect. Vezi foto ...
Punctarea eu o fac cu varful bine ascutit de la un compas profi.
Nu recomand sa folosesti mini-masina electrica, pt. a da gauri.
Turatia, e in general prea mare si ca urmare a frecarii dintre plastic si burghiu, acesta din urma se incalzeste si va topi peretii gaurii, care vor iesi mai largi ..
Eu personal dau gaurile NUMAI manual. Prind burghiul in manerul cutterului, in locul lamei. E vorba de acele manere ce au un fel de mandrina, in care prin strangere, se pot prinde diferite lame sau ... burghie.
Sau in cazul burghielor de diam mic, mi-am procutat o mini mandrina, cu care merge perfect. Vezi foto ...
Postat 26 March 2007 - 10:40 PM
Poti folosi si ace de seringa - hipodermice pe care le fixezi cu varful unde vrei sa dai gaura si capatul (al de se prinde pe seringa) il rotesti (dute-vino) intre degetul mare si aratator. Acul fiind ascutit se comporta ca un cutit de freza.
Gaura va avea diametrul aproximativ cu cel al acului.
Gaura va avea diametrul aproximativ cu cel al acului.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1