Pantera verde ...
Postat 26 March 2007 - 05:47 PM
Salut!
Avand un kit ICM 1/35 ,PzKpfw V Panther Ausf D si satul cumva de tricolorul nemtesc, m-am hotarat sa-l fac putin altfel... Si mi-a ramas inima la tancul din imaginea de mai jos, fotografiat la parada de Ziua Regelui la 10 Mai 1946. Adica pentru cei ce n-au inteles inca (si spre necazul prietenului UHU ) ,bineinteles ...romanesc !
Avand un kit ICM 1/35 ,PzKpfw V Panther Ausf D si satul cumva de tricolorul nemtesc, m-am hotarat sa-l fac putin altfel... Si mi-a ramas inima la tancul din imaginea de mai jos, fotografiat la parada de Ziua Regelui la 10 Mai 1946. Adica pentru cei ce n-au inteles inca (si spre necazul prietenului UHU ) ,bineinteles ...romanesc !
Postat 26 March 2007 - 06:03 PM
Nu vreau sa discut performantele tancului,este arhicunoscut tuturor,cat despre kit cred ca se mai gaseste la parcmodels.ro.
ICM e un kit bun cu cateva hibe(imbinarea trapelor, ce presupun ca au fost proiectate sa ramana deschise) dar si cu multe calitati (asamblare usoara,precizie,o senila excelenta,patina cu patina,etc). Cert este ca e mai bun si mai corect ca Italeri dar probabil tot nu la nivelul unui Dragon. Zic probabil fiindca nu am inca un Dragon...
ICM e un kit bun cu cateva hibe(imbinarea trapelor, ce presupun ca au fost proiectate sa ramana deschise) dar si cu multe calitati (asamblare usoara,precizie,o senila excelenta,patina cu patina,etc). Cert este ca e mai bun si mai corect ca Italeri dar probabil tot nu la nivelul unui Dragon. Zic probabil fiindca nu am inca un Dragon...
Postat 26 March 2007 - 06:09 PM
Buba mare au reprezentat-o chiar emblemele, neavand decal a trebuit sa le muncesc de la zero. Coroana regala am facut-o la baza din bucati de decal si apoi cu pensula. Cat despre cruce,probabil cel mai complicat model existent,am facut-o din bucati de decal taiate si potrivite pana la un rezultat acceptabil... Cu numarul ,nu am avut probleme am gasit donator un camion american!
Postat 26 March 2007 - 06:15 PM
Panther-ul l-am vopsit intr-o nuanta de verde inspirata de o casca romaneasca originala din razboi,l-am spalat putin cu un verde mai inchis, am aplicat un strat de future ,emblemele si un strat de lac mat.
Ei, ca de obicei se va gasi cineva sa ma traga de urechi ca nu-i destul noroi, rugina ,etc, dar as vrea sa-l vad pe cel ce se prezinta in fata Majestati sale ca porcu...
Ei, ca de obicei se va gasi cineva sa ma traga de urechi ca nu-i destul noroi, rugina ,etc, dar as vrea sa-l vad pe cel ce se prezinta in fata Majestati sale ca porcu...
Postat 26 March 2007 - 06:38 PM
Vali, la Mar 26 2007, 06:15 PM, a spus:
Nu-i destul noroi, rugina, etc ?!
Nu-i DELOC !!!
Poti sa-l bagi in sala de operatie mai, asa curat e tancu' asta !
Ada-l numa' la nea Ronin, ca-l rezolvam cat ai zice mintenas
In rest frumos, n-am ce comenta. Au iesit bine insemnele!
Postat 26 March 2007 - 07:02 PM
Multumesc!
Frate Max, live ,o sa vezi ca sunt ceva umbriri datorate spalarii cu verde mai inchis,iar de rugina ,uita-te putin mai atent la senila! Stii tu, eu sunt adeptul realitatii, arta nu e pentru mine...
Stiu ca nu-i perfect,nici nu am pretentia,deja cochetez cu schimbarea antenei(prea groase) si ar mai fi si altele de facut!
Dar pentru azi ajunge!
Vali.
Frate Max, live ,o sa vezi ca sunt ceva umbriri datorate spalarii cu verde mai inchis,iar de rugina ,uita-te putin mai atent la senila! Stii tu, eu sunt adeptul realitatii, arta nu e pentru mine...
Stiu ca nu-i perfect,nici nu am pretentia,deja cochetez cu schimbarea antenei(prea groase) si ar mai fi si altele de facut!
Dar pentru azi ajunge!
Vali.
Postat 26 March 2007 - 09:13 PM
Felicitari ,fain de tot !!! Pe mine unul culoarea m-a dat gata !------------------------------------- Poti sa ne spui cum ai obtinut nuanta ? -------------------------------------------Ma duce gindul sa realizez in viitor un Pz 4 j ( cel "defilatoriu" cu aceeasi ocazie ) si chiar ma gindeam pt ce nuanta sa optez ( ma gindeam la o combinatie dintre un verde cehesc cu ceva frantuzesc in raport de 3/1 ).
Postat 27 March 2007 - 06:51 AM
Multumesc!
Verdele l-am obtinut prin amestecul succesiv de enamel-uri verde,galben si rosu pana la nuanta dorita,bineinteles ochiometric!
Dragos,e cam bai de facut crucea in braille scale...
Poate se va gasi odata un producator sa scoata si aceste embleme la 1/72,1/35 etc...
Vali.
Verdele l-am obtinut prin amestecul succesiv de enamel-uri verde,galben si rosu pana la nuanta dorita,bineinteles ochiometric!
Dragos,e cam bai de facut crucea in braille scale...
Poate se va gasi odata un producator sa scoata si aceste embleme la 1/72,1/35 etc...
Vali.