Forum Machete,Modelism,Hobby: Panther A in constructie - sfaturi - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Panther A in constructie - sfaturi

#21 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Grup: Members
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 26 March 2007 - 06:45 PM

Citeaza

Acum problema ar fi unde gasesc eu blindate Italeri,pentru ca la ce magazine am colindat eu nu prea am mai vazut tancuri clasice

La magazinul lui Cristi=Modelfan.. SIGUR, SIGUR... :-D

#22 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12663
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 26 March 2007 - 08:47 PM

http://www.network54.com/Forum/47751/messa...1/Panther+D+WIP

#23 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos
  • Postari: 604
  • Inregistrat: 09-March 07

Postat 04 April 2007 - 02:41 PM

Salutari!Nu am mai venit cu intrebari pentru ca nu am mai avut timp,dar acum am mai lucrat la pantera si am mai dat de o chestie.
Toate A-urile aveau aruncatoare pe turela?Mi se pare ca nu.De fapt cum aveau?
Toate A-urile erau vopsite cu alb pe dinauntru?Macar capacele cum erau?

Stiu site-ul ala cu "tanxheaven...",l-am parcurs de mult cap coada,dar tot nu m-am lamurit.Ala a fost primul loc unde am cautat.Acolo sunt G-uri si D-uri si parca un A A cu poze de ansamblu.Am vazut si anomalii,plus ca unele sunt reconditionate,revopsite...tot tacamul si am mai remarcat ca lipsesc unele piese(marunte ce-i drept).Nu prea ma ajuta pe mine acum...

O sa revin peste 3 zile si cu o poza detaliata cu zimmeritul meu amarat(facut manual din kit de lemn) si cu manerele alea afurisite ca sa aud si pareri.
Nu am mai luat kitul Italeri si m-am multumit din pacate cu putin.Singurul mare defect fiind cele 6 periscoape(restul am mai mascat).

Acum am realizat cum era treaba cu vopselele.Kitul era vechi si ele aveau denumirile vechi(schimbate de ceva timp) si eu le cautam numai dupa denumiri,nu dupa cifra.Acum le am.
Sper ca nu ati uitat ca un tovaras e in agonie si are nevoie de ajutor... :-D

#24 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 04 April 2007 - 04:58 PM

Salut,numai D-urile aveau aruncatoare pe turela,iar in general ,interioarele erau vopsite alb-ivoriu.Pune pozele,de-abia astept[nu pt carcoteala],ma intereseaza zimm-ul in mod deosebit.Succes in continuare! :hammer:

#25 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 04 April 2007 - 09:11 PM

Citeaza

Acum am realizat cum era treaba cu vopselele.Kitul era vechi si ele aveau denumirile vechi(schimbate de ceva timp) si eu le cautam numai dupa denumiri,nu dupa cifra.Acum le am.

Si o sa-l vopsesti dupa schema din kit sau dupa unul care a si existat? :-D

#26 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 07 April 2007 - 05:35 PM

Sunt tentat sa ma iau dupa artwork-ul de pe coperta(dani spune ca merge,plus ca am impresia ca am vazut ceva asemanator o data)
Mai am varianta cu 231-profilul pe care l-a postat Dragos si care este sin in kit(planurile de vopsire difera enorm).
Nu am poze cu 221-ul pe care vreau sa-l fac,deci e probabil sa iasa prost treaba cu realitatea.

Voi posta in seara asta niste poze si mai vedem.

#27 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 07 April 2007 - 08:44 PM

Am reusit pana la urma sa fac niste poze clare(am imprumutat un aparat cu rezolutie buna--asta era problema) si imi fac debutul in sfarsit pe acest forum...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN1812.JPG

#28 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 07 April 2007 - 08:50 PM

Astea erau manerele aplicate de mine si erau in faza anterioara aplicarii zimmerit-ului(tentativa de zimm).

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN1879.JPG

#29 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 07 April 2007 - 08:56 PM

Stiu ca nu a iesit chiar asa bine,dar sper "sa mearga"(ca asa e pe la noi).
Pe turela este mai bine facut zimm,dar pe punte e facut putin mai neglijent pentru ca va fi mascat in mare parte de destule utilitati.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN1883.JPG

#30 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 07 April 2007 - 09:23 PM

nu ma supar pe nicio(dupa noua ortografie...cred) carcoteala asa ca discutia e deschisa.
Zimm. arata mult mai bine pe viu decat in poze. :-?

Acum i-am dat deja vopsirea cu 88-ul de la revell si arata infinit mai bine decat ce se vede in poza asta.Zimmul lateral e cam varza,in schimb a iesit bine dupa vopsire cel frontal.Nu l-am facut pe la galeti pentru ca oricum nu se vedea de sorturi.

Si am uitat sa-mi cer scuze pentru incalcarea promisiunii(ca iau si Italeri si completez lipsurile),asa aveam cu pretentii,dar la ce zimm are,cred ca degeaba mai remediam eu "chiftelutele" kitului Revell(apropo dani- de o luna am si eu Pz IV H de la Revell la 1/72 si am vazut topicul tau,dar asta e alt subiect)

:-D

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN1881.JPG

#31 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 08 April 2007 - 12:42 AM

Scuze dani!"dany" avea topicul cu Pz IV H.Am facut o confuzie :-D

#32 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 08 April 2007 - 06:57 AM

Hai salut,fratioare...ai uitat o "ureche" de remorcare[stanga fata pe turela] si banuiesc ca i-ai facut zimm-ul si pe aparatoarea de la tun.Mult succes in continuare si grija mare la PIV H[e un kit superb] :hammer:

#33 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 08 April 2007 - 09:53 AM

Salutari!Inainte sa pun carligele si restul m-am informat dupa niste poze ale unui G reconditionat si nu avea carligul ala.Acum m-am uitat mai bine si iti dau dreptate.In mare parte G-urile seamana cu A-urile la turela si am zis ca nu e gresit daca mai iua dupa ala.
Vreau sa aud parereri si despre zimm(asa modest cum e el).

#34 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 08 April 2007 - 12:56 PM

Arata aproximativ bine,iar daca e pt prima data cand faci asa ceva[zimm],rezultatul e mai mult decat satisfacator... Keep working!

#35 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 08 April 2007 - 01:48 PM

Este prima oara cand fac zimm din kit de l-am modelat manual

#36 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 08 April 2007 - 06:47 PM

Nu stiu daca ai citit articolul lui Alguhan: ZIMMERIT.
Daca nu l-ai citit, citestel. Daca l-ai citit continua sa te antrnezi. Sunt convins ca vei putea si mai bine pe viitor.
Ca un sfat pe care il tot dau si de care destul de multi nu tin cont: fa teste si perfectioneaza-ti tehnicile pe alte materiale decat macheta pana cand tu personal vei fi multumit sau aproape multumit si abia pe urma treci "pe curat".
In felul asta eviti ca pe macheta sa se vada doua maini din care firesc, una stanga ca asa e de fiecare data cand incerci o tehnica noua.
Oricum, te afli pe drumul cel bun.
Iti doreasc sa-ti iasa o macheta frumoasa si, fireste, nelipsita ...
Bafta!

#37 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 08 April 2007 - 06:58 PM

Am incercat bineinteles si pe alt material.Tehnica a fost inversa.Nu am facut santuri ci am ridicat acele randuri.
Datorita tensiunii superficiale ale kitului(ca de altfel in toate lichidele sau kiturile pe baza de lichid), kitul se lipea de varful surubelnitei si se ridica cand o luam.Am folosit o surubelnita foarte mica,de aia de pe vremuri.
Finetea randurilor tine de gradul de uscare al kitului.Problema este ca nu se pot produce randuri mai fine decat cele de pe turela pentru ca datorita aceleiasi presiuni suparficiale se unesc randurile intre ele si din 2 ramane un singur rand.
Nu am perfectionat tehnica,dar cred ca are potential.Ar putea fi o solutie.
Gradul de uscare al kitului depinde si de grosimea stratului.Uneori se usca prea repede si se faramita cand incercam sa le fac,alteori cand era prea umed se faceau niste randuri grosolane.
La inceput am fost multumit(ca alftel nu l-as fi lasat) de zimm de pe turela.A iesit din 6 incercari(dupa care a trebuit sa curat zimmul ratat).

#38 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 09 April 2007 - 09:43 AM

Exista sansa sa pot sa fac camuflajul cu patinatori peste tentativa mea de zimmerit?
Nu am incercat asa ca ma gandesc daca sa imi iau cele 2 culori.

#39 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12663
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 09 April 2007 - 01:16 PM

Citeaza

Exista sansa sa pot sa fac camuflajul cu patinatori
Patinatorii sunt pulberi folosite, nu la vopsitul in sine, ci la simularea ruginii, prafului, noroiului, etc. De ce nu incerci cu vopsele? Se gasesc nuantele de care ai nevoie, se dilueaza cu apa, se pot aplica cu pensula (si peste zimmerit) foarte bine.

#40 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 09 April 2007 - 02:17 PM

Da,cunosc.
Am gasit pe site la Agama cum poti cu ajutorul patinatorilor sa obtii efecte asemanatoare cu cele ale aerografului,dar pentru un camuflaj subtire(cazul meu).
Deja am aplicat vopsea peste zimm.deci mi-am dat seama ca merge peste zimm
(vezi ultima poza).
Cu pensula este cea mai la indemana metoda.M-am gandit la altceva.

Deci chestia cu camuflajul facut cu patinatori nu este o perla de a mea ci o chestie vazuta(recomandat--"tip") pe site

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi