Pagina 1 din 1
F1, F1, F1,
Postat 17 March 2005 - 11:39 AM
Nepriceputeanu s-a apucat de o treaba cu ...roti! Si are o multine, unele cu "rizurile" asa "V", alte asa "^"(roata privita din fata). E, cum la pun?
P.S. Pentru Nepriceputeanu masina e o chetie cu patru roti care se invirt si duc masina inainte sau unapoi :roll:
P.S. Pentru Nepriceputeanu masina e o chetie cu patru roti care se invirt si duc masina inainte sau unapoi :roll:
Postat 17 March 2005 - 12:36 PM
Tu care ziceai ca modelistu' e musai' sa se specializeze intr-un singur domeniu, cum ai ajut curaju' sa te aventurezi in afara teritoriului Aero 1/72?.....
Acuma depinde de vehicol (sau marog, chestie cu 4 roti). Am vazut care merg si cu "v" urile inainte dar si cu ele spre inapoi. Cel mai bine e sa cauti poze pe net. S-ar putea sa nici nu conteze, sensul cauciucului e usor de schimbat la o masina (accidental sau intentionat), nu e ca la tancuri...
Parerea mea, vorba unuia.
Acuma depinde de vehicol (sau marog, chestie cu 4 roti). Am vazut care merg si cu "v" urile inainte dar si cu ele spre inapoi. Cel mai bine e sa cauti poze pe net. S-ar putea sa nici nu conteze, sensul cauciucului e usor de schimbat la o masina (accidental sau intentionat), nu e ca la tancuri...
Parerea mea, vorba unuia.
Postat 21 March 2005 - 05:51 PM
Acum ca asta cu V-urile am lamurit-o [cei care au fost la (nu... de :idea: )] ...caruta, au vazut ce si cum pe viu, ceilalti pe net ), mai am una!
Nu am deschis alt topic deoarece am crezut ca nu e nevoie.
Deci:
Am un Macchi 205 si un set de fotoincizii. Problem:
- cu ce culoare evopsit cocpitul?
- cu ce culoare e vopsita baia trenului, jambele si jentile?
- cu ce culoare e vopsit interiorul flapsurilor?
E pacat sa stric treaba din cauza unor ..."vaci baltate"!. Am cautat pe net si prin vre-o 10 CD, dar mare lamurire nu am aflat.
Asadar, rogu-va , cine e mai priceput la informatii......
Alexandru
Nu am deschis alt topic deoarece am crezut ca nu e nevoie.
Deci:
Am un Macchi 205 si un set de fotoincizii. Problem:
- cu ce culoare evopsit cocpitul?
- cu ce culoare e vopsita baia trenului, jambele si jentile?
- cu ce culoare e vopsit interiorul flapsurilor?
E pacat sa stric treaba din cauza unor ..."vaci baltate"!. Am cautat pe net si prin vre-o 10 CD, dar mare lamurire nu am aflat.
Asadar, rogu-va , cine e mai priceput la informatii......
Alexandru
Postat 21 March 2005 - 09:12 PM
Postat 23 March 2005 - 07:38 PM
M-am mai documentat si am constatat urmatoarele:
1. interiorul cocpitului era vopsit in "verde-anticorosivo". Deci o vopsea verde ce contine probabil mult cromat de zinc ( de culoare galbena). Probabil este o culoare asemanatoare cu MM 1734, Green zinc cromate. Scaunul, cutia manetei de gaze, cele de actionare a trenului si flapsurilor, mansa si palonierele sint din aluminiu. Regulatorul de oxigen si butelia sint metal nevopsit.
Plansa de bord este vopsita in verde-negu (un fel de RLM 71 foarte inchis) iar suparafata nu este lucioasa, ci ca o tabla batuta cu ciocanul (nu-mi vine un alt termen!)
2. interiorul flapsurilor este tot in "verde-anticorosivo"
3. Pentru interiorul baii trenului, jambe si interiorul voletilor baii, treaba inca nu e lamurita. Unele surse sint de parere ca interiorul baii era in aceeasi culoare ca si intradosul, deci o nuanta de gri deschis. Alte surse indica culoarea light sea grey sau tot verde-anticorosivo. In fotografiile puse de 1-0-9 pare a fi un fel de RLM 02 foarte deschis sau aluminiu.
1. interiorul cocpitului era vopsit in "verde-anticorosivo". Deci o vopsea verde ce contine probabil mult cromat de zinc ( de culoare galbena). Probabil este o culoare asemanatoare cu MM 1734, Green zinc cromate. Scaunul, cutia manetei de gaze, cele de actionare a trenului si flapsurilor, mansa si palonierele sint din aluminiu. Regulatorul de oxigen si butelia sint metal nevopsit.
Plansa de bord este vopsita in verde-negu (un fel de RLM 71 foarte inchis) iar suparafata nu este lucioasa, ci ca o tabla batuta cu ciocanul (nu-mi vine un alt termen!)
2. interiorul flapsurilor este tot in "verde-anticorosivo"
3. Pentru interiorul baii trenului, jambe si interiorul voletilor baii, treaba inca nu e lamurita. Unele surse sint de parere ca interiorul baii era in aceeasi culoare ca si intradosul, deci o nuanta de gri deschis. Alte surse indica culoarea light sea grey sau tot verde-anticorosivo. In fotografiile puse de 1-0-9 pare a fi un fel de RLM 02 foarte deschis sau aluminiu.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1