Coca de modelaj vedeti aici cum se face
Postat 26 March 2007 - 03:18 AM
http://www.instructa...3OUMSUEUN32O14/
am inteles din explicatii ca trebuie stocata intr-un recipient etans dar faptul ca se intareste poate fi folositor daca nu mai vreti sa modificati peisajul dioramei - m-am gandit ca se pot face o multime de chestii din aceasta "plastilina", de la ziduri pana la munti si vai, bolovani si cate altele.
mai zice acolo ca e si kid-safe, e doar putin sarata dar in rest poate fi mancata in sigurantza. Desigur, aveti grija ce coloranti folositi!
Aceasta postare a fost editata de Alex_Baccilu: 26 March 2007 - 03:27 AM
Postat 26 March 2007 - 07:54 AM
Alex_Baccilu, la Mar 26 2007, 03:18 AM, a spus:
http://www.instructa...3OUMSUEUN32O14/
am inteles din explicatii ca trebuie stocata intr-un recipient etans dar faptul ca se intareste poate fi folositor daca nu mai vreti sa modificati peisajul dioramei - m-am gandit ca se pot face o multime de chestii din aceasta "plastilina", de la ziduri pana la munti si vai, bolovani si cate altele.
mai zice acolo ca e si kid-safe, e doar putin sarata dar in rest poate fi mancata in sigurantza. Desigur, aveti grija ce coloranti folositi!
Ce sa spun? Faina initiativa!
Cat despre coloranti,cei mai usor de gasit sunt cei de vopsit oole de pasti .
Postat 26 March 2007 - 10:40 AM
procedura:
am dramuit portiile cu un suport de lumanare, cel din poza, in stanga
am pus asa: doua portii apa pe acre am incalzit-o pana aproape de fierbere
am pus apoi o portie de ulei alimentar, doua de faina alba si una de sare
n-am avut sos tartar asa ca nu am pus
in mai putin de 1 minut, prin amestecare, plastilina era gata
am amestecat-o bine prin presare cu linguritza de peretii ceainicului
lasat la racit cateva minute
morfolita bine in maini pentru amestec desi nu mai era nevoie
facut repede monstruletzul din poze
scris aici mesaj
total timp: maxim 10 min
super-incantat!
l-am lasat la soare sa se usuce sa vad cat de tare se face si in cat timp
Postat 26 March 2007 - 02:38 PM
Problema este ca fiind de fapt un produs alimentar, are sanse mari sa se strice dupa o anumita perioada. Foarte posibil sa mucegaiasca dupa un anumit timp. Cel putin teoretic, dupa ce il modelezi, ar trebui bagat la microunde, pentru sterilizare, si dupa aia ar trebui sigilat cu lac. Nici atunci nu sunt sigur ca nu o sa mucegaiasca. :hammer:
Postat 26 March 2007 - 02:49 PM
Alex_Baccilu, la Mar 26 2007, 12:51 PM, a spus:
Nu-s eu mare bucatar dar ma gandesc ca avand ulei (chiar si putin) n-o sa se intareasca (de la sine) prea curand, poate chiar deloc!
Si pe urma... la ce bun o diorama comestibila? Cu astea se ocupa mama, nevasta, soacra, sora, prietena, amanta (dupa caz)!
Postat 26 March 2007 - 04:19 PM
AlexPl, la Mar 26 2007, 02:38 PM, a spus:
chiar la inceputul topicului e link catre inregistrare
utilitatea o sa o vedem dupa ce punem materia prima la treaba
am vopsit o bucata in albastru, am folosit vopsea pentru ouale de Paste, cateva picaturi de apa pe un fund de pahar apoi pus din plic. Am framantat bine si dupa un timp coca se coloreaza si nu mai lasa culoare pe maini.
Postat 26 March 2007 - 05:25 PM
AdyAero, la Mar 26 2007, 02:49 PM, a spus:
Poate ar merge in loc de noroi?
Aceasta postare a fost editata de Messerschmitt: 26 March 2007 - 05:26 PM