Expozitie de machete, Cluj Napoca 2007
Postat 23 April 2007 - 12:08 AM
FELICITARI !
Am vrut sa particip si eu dar , eu vroiam conditii optime (paza 24 din 24 etc.) sotia le vroia expuse pe mese la intrarea in muzeu....sunt convins, gaseati, voi, o solutie de compromis dar n-am vrut sa va incarc cu problemele mele .
Imi doresc sa ajung sa-mi pun scrisul indescifrabil pe Jurnalul Muzeului
Am vrut sa particip si eu dar , eu vroiam conditii optime (paza 24 din 24 etc.) sotia le vroia expuse pe mese la intrarea in muzeu....sunt convins, gaseati, voi, o solutie de compromis dar n-am vrut sa va incarc cu problemele mele .
Imi doresc sa ajung sa-mi pun scrisul indescifrabil pe Jurnalul Muzeului
Postat 23 April 2007 - 06:45 AM
cartula, la Apr 23 2007, 12:19 AM, a spus:
Locomotive HO
Cateva informatii interesante.
Locomotiva din plan apropiat este o BR-42 Kriegslokomotive special folosita in WW2. Celelalte 2 sunt BR-44 (model civil) cu camuflaj asortat de razboi, unul de iarna, probabil frontul de est si cealalta camuflata normal.
Toate 3 modelele sunt relativ rare si s-au produs in serii limitate ( Roco si Lilliput). Informatiile prin amabilitatea lui Zoli.
Postat 23 April 2007 - 08:25 AM
Cuvintul de ordine: BUCURIE. Ca ne-am vazut in sfirsit, ca ne-am revazut cu unii, ca am admirat o gramada de machete (450-500 plus feroviarele). Marti de la ora 13 - vernisajul, cu multa media, cu invitati de la Armata a IV-a, cu conferinta de presa, ce mai , o intreaga tarasenie.
Expozitia va tine nu mai putin de 3 (trei!) luni si desigur intentionam sa o transformam intr-o manifestare anuala. Avind in vedere ca de la 1 Decembrie avem expozitia anuala de la Alba Iulia, invit fratii capitalisti (adica din capitala) sa cugete , sa ia masuri si sa puna de o expozitie si in Bucale.
Expozitia va tine nu mai putin de 3 (trei!) luni si desigur intentionam sa o transformam intr-o manifestare anuala. Avind in vedere ca de la 1 Decembrie avem expozitia anuala de la Alba Iulia, invit fratii capitalisti (adica din capitala) sa cugete , sa ia masuri si sa puna de o expozitie si in Bucale.
Postat 23 April 2007 - 11:53 AM
marhaba, la Apr 23 2007, 08:25 AM, a spus:
Cuvintul de ordine: BUCURIE. Ca ne-am vazut in sfirsit, ca ne-am revazut cu unii, ca am admirat o gramada de machete (450-500 plus feroviarele). Marti de la ora 13 - vernisajul, cu multa media, cu invitati de la Armata a IV-a, cu conferinta de presa, ce mai , o intreaga tarasenie.
Excelent baieti!
Superb si de inalta clasa.
Felicitari organizatorilor si tuturor participantilor.
Ar fi minunat ca manifestarea sa devina anuala ca sa avem si noi "capitalistii" unde sa expunem pentru ca la Bucuresti ... interesele sunt altele si n-au nici cea mai mica legatura cu hobbyul nostru .
In baza expozitiilor viitoare la Bucuresti nu pot sa spun decat ca ma bucur ca exista un Cluj si o Alba Iulia.
Mult succes marti la deschiderea oficiala a actualei capitale a modelismului romanesc si desigur ...
Bafta!
Postat 23 April 2007 - 08:13 PM
Daca nu patesti cum au patit altii, care au stat mai multe ore pe valea oltului din cauza unui accident, nu ai de ce sa faci mai mult de 6 ore pe drum pina la cluj. Chiar daca te opresti sa faci pauze
Sunt 400 km, iar odata trecut de Sibiu, drumul este foarte bune si relativ liber.
Deci daca pleci Vineri la 17, pina la ora 23, hai maxim 24 poti sa fii la Cluj.
In felul asta ai toata sambata si jumatate din Duminica la dispozitie.
Duminica, daca pleci in jur de prinz, pina seara esti la Bucuresti
Sunt 400 km, iar odata trecut de Sibiu, drumul este foarte bune si relativ liber.
Deci daca pleci Vineri la 17, pina la ora 23, hai maxim 24 poti sa fii la Cluj.
In felul asta ai toata sambata si jumatate din Duminica la dispozitie.
Duminica, daca pleci in jur de prinz, pina seara esti la Bucuresti
Postat 23 April 2007 - 09:10 PM
Salut,
Din experienta pe care o am cu drumurile de Bucuresti vreau sa va spun ca ar trebui sa luati in calcul ca pina la Cluj pe Valea Oltului,cu o masina meseriasa nu poti face mai putin de 6 ore si 20 min ziua.Pe Valea Prahovei faci cu exact o ora in plus.Poti sa ai Porsche si nu faci mai putin de atit pentru ca,fizic,nu poti sa te strecori prin adunatura de Rabe,Saviemuri,carute,biciclisti,Dacii de acu 30 de ani,betivi,tiruri turcesti,TV-uri s.a.m.d.In schimb,noaptea daca pleci pe la 4 si ai vederea strasnica,e posibil sa ajungi la Cluj pe la 8.30,hai 9.
Spor,
sandy
Din experienta pe care o am cu drumurile de Bucuresti vreau sa va spun ca ar trebui sa luati in calcul ca pina la Cluj pe Valea Oltului,cu o masina meseriasa nu poti face mai putin de 6 ore si 20 min ziua.Pe Valea Prahovei faci cu exact o ora in plus.Poti sa ai Porsche si nu faci mai putin de atit pentru ca,fizic,nu poti sa te strecori prin adunatura de Rabe,Saviemuri,carute,biciclisti,Dacii de acu 30 de ani,betivi,tiruri turcesti,TV-uri s.a.m.d.In schimb,noaptea daca pleci pe la 4 si ai vederea strasnica,e posibil sa ajungi la Cluj pe la 8.30,hai 9.
Spor,
sandy
Postat 23 April 2007 - 10:42 PM
Cand am dus machetele acum trei zile la Cluj, traseul a fost urmatorul
Plecare de la Ploiesti Sambata la 5.40 Dimineata
Sosire la Cluj la 12
Pauza de o ora si jumatate la Sighisoara pentru a vizita orasul.
Traseul a fost:
Ploiesti - Brasov - Sighisoara - Targu Mures - Turda - Cluj (440 km)
Recunosc ca asta este un traseu mult mai avantajos, pentru ca este mai putin populat de tiruri, iar drumul este perfect pe toata lungimea. In plus, nu am intrat in Targu Mures, ci am ocolit orasul pe o scurtatura.
Din punctul meu de vedere, daca as pleca din Bucuresti, mai bine faci 60 de kilometri in plus pina la Ploiesti si folosesti traseul asta. In plus eviti zonele fierbinti gen Valea Oltului si Dealul Negru. Traversezi mai repede Valea Prahovei.
Din cauza ca a fost Sambata, DN1 este interzis pentru tiruri, deci ajungi la Brasov foarte repede. Cred ca acelasi lucru se aplica si restului de drum pina la Cluj.
Pe Valea Oltului, in schimb circula tirurile non stop.
Daca vreti sa faceti aceasta excursie, eu va sfatuiesc sa plecati Sambata foarte de dimineata, 4 sau 5 dimineata si sa o luati pe Valea Prahovei. La ora asta, deja este lumina cand ajungi la Comarnic, si in rest, drumul este ca in palma. Pina la prainz nu aveti de ce sa nu ajungeti la Cluj.
Sandy are si el dreptate. Totul depinde de conditiile de trafic. Daca dai de carute si dacii, mai ales in zona de munte, unde nu prea poti face depasiri, atunci trebuie sa te tarai dupa ei.
Acum, depinde si de stilul de condus. Eu merg in localitate la limita maxima, adica la 100km/ ora. Reduc la 50-60 doar daca sunt avertizat ca sunt radare puse. In afara localitatii merg cu 130 - 140, in functie de conditiile de drum.
In concluzie:
Fiecare isi face calculele lui...
Plecare de la Ploiesti Sambata la 5.40 Dimineata
Sosire la Cluj la 12
Pauza de o ora si jumatate la Sighisoara pentru a vizita orasul.
Traseul a fost:
Ploiesti - Brasov - Sighisoara - Targu Mures - Turda - Cluj (440 km)
Recunosc ca asta este un traseu mult mai avantajos, pentru ca este mai putin populat de tiruri, iar drumul este perfect pe toata lungimea. In plus, nu am intrat in Targu Mures, ci am ocolit orasul pe o scurtatura.
Din punctul meu de vedere, daca as pleca din Bucuresti, mai bine faci 60 de kilometri in plus pina la Ploiesti si folosesti traseul asta. In plus eviti zonele fierbinti gen Valea Oltului si Dealul Negru. Traversezi mai repede Valea Prahovei.
Din cauza ca a fost Sambata, DN1 este interzis pentru tiruri, deci ajungi la Brasov foarte repede. Cred ca acelasi lucru se aplica si restului de drum pina la Cluj.
Pe Valea Oltului, in schimb circula tirurile non stop.
Daca vreti sa faceti aceasta excursie, eu va sfatuiesc sa plecati Sambata foarte de dimineata, 4 sau 5 dimineata si sa o luati pe Valea Prahovei. La ora asta, deja este lumina cand ajungi la Comarnic, si in rest, drumul este ca in palma. Pina la prainz nu aveti de ce sa nu ajungeti la Cluj.
Sandy are si el dreptate. Totul depinde de conditiile de trafic. Daca dai de carute si dacii, mai ales in zona de munte, unde nu prea poti face depasiri, atunci trebuie sa te tarai dupa ei.
Acum, depinde si de stilul de condus. Eu merg in localitate la limita maxima, adica la 100km/ ora. Reduc la 50-60 doar daca sunt avertizat ca sunt radare puse. In afara localitatii merg cu 130 - 140, in functie de conditiile de drum.
In concluzie:
Fiecare isi face calculele lui...