Expozitie de machete, Cluj Napoca 2007
Postat 24 April 2007 - 06:46 PM
A fost si vernisajul si a decurs excelent (evident). Meritul a fost al tuturor expozantilor dar si al Muzeului de Istorie Cluj prin reprezentantii sai d-na Viorica Crisan si dl. Ovidiu Muntean alaturi de colegii dinsilor, de asemenea al d-lui general Gheorgheoiu si a colaboratorilor dinsului .
In viitorul apropiat vom posta si fotografii in detaliu cu multe din machetele expuse. In acest sens am decis sa nu incarcam spatiul dragului nostru forum , asa ca fotografiile le puteti vedea AICI
Postat 24 April 2007 - 08:36 PM
Astazi a fost o zi fasta pentru modelismul romanesc deoarece asa cum spune si presa ,a fost un real succes.Muzeul de Istorie a Transilvaniei a fost cu mult peste astepaterile noastre si,fara sa para gratuit,aceasta atmosfera mi se pare ca ne indreptateste sa ne consideram europeni si din acest punct de vedere.Multumim fratilor care au contribuit cu exponate si promitem ca nu o sa dezamagim pe viitor.
Numai bine,
s
Postat 25 April 2007 - 08:44 AM
Acum dupa vernisaj doresc sa multumesc tuturor pentru efortul facut. Ovidiu, Cristi, Adi, Marius, Dany, Sandy, Viorel si celorlalti....pentru organizare si expunere, prietenilor si fratilor din tara pentru eforturile facute sa aduca kituri si sa fie prezenti la montarea expozitiei.
Ma bucur ca miscarea stringe rindurile si mai ales ca se face auzita(inclusiv pe TVR international unde va fi un reportaj despre Machet-IST 2007). E succesul nostru al tuturor nu numai al celulei Cluj si al celorlati expozanti
Inca o data subliniez sprijinul deosebit al Muzeului de Istorie a Transilvaniei care actionat profesionist si cu multa daruire dar si al Armatei a IV-a Transilvania
Multumim tuturor fratilor forumisti pentru aprecierile facute despre expozitie si speram sa se organizeze cit mai multe evenimente de acest gen.
Nu in ultimul rind ii multumim lui Ovidiu Socaciu pentru inspiratie si sfaturile extrem de utile
Va asteptam sa o vizitati oricind
Spor,
Bill
Din revista presei:
Gardianul Articol
Postat 29 April 2007 - 05:12 PM
Citeaza
Sa-mi fie cu iertare si fara sa supar pe nimeni, dar....e o mica inexactitate !
Prima expozitie de acest fel, dupa '89, din cite stiu eu, a fost organizata la Muzeul Militar de catre Herrrr Docktor prin anii '93 sau '94, cind s-a lasat si cu ceva premii. Pe cele de la Alexie si Olaf, hai sa nu le punem la socoteala, dar nu putem trece cu vederea expozitiile de la Muzeul Militar 16.03 2006, cea de la Vaslui (nu mai retin data) si cea mai recenta, la Muzeul Aviatiei, 24.10 2006! E drept, mass-media nu s-a prea inghesuit (data viitoare aranjam sa cada o bucata din plafon si careva din noi sa-si dea cu caterul in deste! ), dar cred ca trebuiau amintite si aceste evenimente.
Avind in vedere ca sunt ardelean, pensionar in Bucuresti, sper sa nu fiu acuzat partizanat!
Postat 29 April 2007 - 05:36 PM
Ai dreptate Alexandru. Asta a fost una dintre inexactitatile aparute in articolele din presa. E o adaugire personala a ziarului noi am fost intrebati cu totul altceva.
Sa nu mai vorbim de unele articole timpe unde vorbeau de jucarii si altele unde dadeau eronat perioada de desfasurare. Pe unde am putut am scris, cerind rectificare.
Spor,
Bill
Postat 29 April 2007 - 08:43 PM
Oameni buni, oameni rai si ...ziaristi! (e vreun ziarist machetist??? :-? :-? )
Postat 29 April 2007 - 11:35 PM
Un sincer bravo si sper si eu ca toti ceilalti ca asemenea evenimente vor mai avea loc si mai ales ca cei ce se ocupa de modelism sa stranga randurile si sa faca expozitii impreuna ca poate e mai bine asa
@Z-mare
Legat de presa promit sa punem umarul si sa aducem, cel putin la Bucuresti, la asemenea manifestari oameni care au habar si stiu ce inseamna modelism
Nu vorbesc ca sa vorbesc, proaspatul infiintat club bucurestean de modelism feroviar, am sa va comunic numele dupa ce primim hotararea judecatoreasca, are ca membru fondator si un ziarist (in timpul liber pasionat de trenuletele electrice si sah)
Postat 01 May 2007 - 11:21 AM
Bill, la Apr 25 2007, 08:44 AM, a spus:
Gardianul Articol
Foarte tare, frate!!
Oare cum arata "dimensiuni la scara 1:1 a unor piese de tehnica militara si echipamente"?
Citind si recitind articolul cu pricina am senzatia ca cei doi care au scris articolul sunt fosti colegi de clasa cu un anume ziarist din Vaslui care a scris si el un articol pe teme de expozitie de modelism.
Se pare ca nu reusesc sa inteleaga mai mult din ceea ce facem noi, sau nu sunt interesati sa inteleaga mai mult.
Oricum e bine ca inca le mai scapa cate o scriere din asta desi pe mine personal nu ma multumeste. Din pacate mai multa "reclama" inca nu ne putem face.
Ce s-ar putea spune despre noi? Ca suntem niste tipi care dupa ce venim de la munca acasa, avem un hobby care presupune tot munca? Asta suna prea comun! Munca!? Iah!!
In seara zilei deschiderii, la un mare post de televiziune care s-ar fi permis fara efort prea mare sa faca un mini reportaj, se dadea la "stiri" (a durat cam cat se putea face un mic reportaj despre...) niste unii care alergau un raton prin casa unei tipe, ce a facut ratonul si o intreaga poveste ... penibila ... insirata pe 5 minute de emisiune .
Norocul meu ca sunt un caz fericit. Eu unul stiu cata frumusete se afla intr-o asa splendida expozitie.
Bafta!
Postat 01 May 2007 - 11:50 AM
Am mai spus-o si cu alte ocazii,relatia cu presa e ca si cum ai avea o nevasta frumosa dar ai emotii in public fiindca e imprevizibil ce scoate pe gura.Cu rare exceptii presa are habar cu exactitate despre ce scrie.Si asta e valabil in toate domeniile,inclusiv in sport sau politica,unde se pricep gazetarii sa scrie.
Acuma,depinde care parte a paharului o privesti.
Sigur ca prezenta presei ne-a ajutat sa ne facem publicitate care sa ne ajute pe viitor.
Pe de alta parte,marea parte de vina o purtam noi,eu inclusiv deoarece nu am organizat mai cu grija timpul necesar in care sa le explicam celor care nu stiu cam despre ce este vorba.De fapt,sa fiu sincer,ne-am propus asta insa in momentul vernisajului a fost asa o debandada si era atita lume acolo care ne intreba fie un,fie alta incit ma mir ca totusi au aparut si informatii cit de cit exacte.
Multe dintre informatiile date de noi au fost rastalmacite.
De exemplu,Gen.Georgheoiu,ca sa faca o gluma,spunea ca,in calitate de participanti la expozitie,contributia celor de la armata sint militarii scara 1:1,echipati de misiune.Se pare ca lumea ainteles altceva.
Apoi(si colegii mei pot confirma) eu spuneam ca e prima expozitie de gen de la Cluj iar in momentul in care am fost intrebat daca au mai fost asemenea manifestari in Ardeal,am mentionat-o pe cea de la Alba,ca acolo am expus si eu.S-a inteles sau s-a scris cu totul altceva.
Totusi,poate fi si mai rau,vezi vesti de genul"Mutu si-a luat celular nou.." sau "Ciinele Elenei Udrea nu vrea sa manincedecit carne tocata manual.." s.a.m.d
Aceasta postare a fost editata de sandy: 01 May 2007 - 11:51 AM
Postat 01 May 2007 - 12:10 PM
Tipului ala eu i-am zis exact ce sa scrie si i-am dat exact ce poze sa puna in articol. Nu avea nimic de facut decat sa pubilice. Nu trebuia nici macar sa gandesca.
Din pacate a gandit si ce a gandit el sigur n-ai fi vrut sa citesti. .
Eram convis ca ma aflu in fata unui fenomen asemanator doar ca daca cu restul am facut cateva legaturi de genul ce s-ar fi putut spune legat de ceea ce s-a scris, elementul care m-a facut sa deschid discutia a fost "dimensiuni la scara 1:1" la care nu-i gaseam nici un fel de corespondent. Din cele spuse de tine reiese ca raspunsul era chiar simplu.
Spor la joaca de-a razboiul si tie si prietenilor din Cluj, cat de multi vizitatori in expozitie si ...
Bafta!