Forum Machete,Modelism,Hobby: Yanks - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Yanks Film pe...1/35

#1 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 02 March 2007 - 12:58 PM

Yanks-In box
Trupele americane sunt cantonate in Marea Britanie, in asteptarea declansarii Invaziei.
Firul principal al povestirii urmareste relatia ce se infiripa intre sergentul Matt Dylon (Richard Gere) si Jean Moreton (Lisa Eichhorn), o simpatica localnica. Matt mentine relatia in limitele prieteniei, in schimb camaradul sau Danny dovedeste ca are "fitilul scurt" si in dragoste asa incat trece la actiune cu Mollie, o buna prietena de-a Jeanei. A' batrana (mama Jenicai) este impotriva relatiei, cu atat mai mult cu cat Jean are un iubit (100% Brithish) ce este plecat pe front, dar cu timpul accepta ca Matt sa vina in vizita. Cu ocazia vizitei se subliniaza discrepanta dintre lipsurile insularilor si resursele inepuizabile ale americanilor, in fine..tanti Clarrie (mama fetei) nu rateaza nici o ocazie pentru a-si face cunoscuta parerea legat de relatia porumbeilor, situatia este dezamorsata de catre tatal fetei (act de mare curaj daca tinem cont ca este sub papuc). La masa este prezent si Geoff, fratele Jenicai, asociat prosper al unei "firme de cuttering" ce deserveste trupele USA.
Cu ocazia Anului Nou aflam ca americanii inca au probleme rasiale, aplaudam cu lacrimi in ochi atunci cand fetele iau atitudine.
La un moment dat idila este zdruncinata de venirea in permisie a lui Ken (prietenul fetei), motiv de logodna pentru Jean si de bauta zdravana pentru Matt…intriga se complica ulterior tocmai prin eliminarea lu’ Ken de pe statul de plata (cazut la datorie), prilej pentru tanti Clarrie de a da replici taioase..dar "Mortii cu mortii, vii cu vii", relatia continua fata fiind gata sa faca Pasul Suprem (nu sinucidere, este vorba de sex) dar Matt (vezi First Knight) bate in retragere, fata se supara si relatia se raceste.
Imagine postata
Firul secundar al naratiunii urmareste idila dintre ofiterul US John si lady Helen, relatia celor doi dezvaluie un alt aspect al dragostei, mult mai profund, pe placul adultilor….asa ca noi retinem doar zborul cu avionul in Irlanda, unde tanti descopera ca are Las Vegas-ul in sangele-I albastru.
Imagine postata

Replici memorabile
-Face-ti loc!, Face-ti loc, sunt insarcinata!
-Asa este jumatate din oras!

Avem destule bunatati pentru azi, il mancam alta data…..asta o terminam azi, stai fara grija

Ai grija de boneta si de sac sun proprietatea Majestatii Sale!

Juma-Juma?!, jumatate de la mine, jumatate de la nevasta-mea
Daca luam 2000 de comenzi o data, o sa facem avere

Suntem o tara de corcituri, cu cartea de istorie de grosimea unei reviste

Vizuale memorabile

Buldozerul american ce musca din terenul britanic de golf

Vaporul ce pare a naviga pe pajiste

Cei doi, Matt si Jen, oglindindu-se in masa de inox a bucatariei de campanie

Pustiul ce umfla un balon, printre ruine

Orasul pustiu, doar curcanii MP si codoase letargice

Stolul de pupeze ce asediaza gara
Imagine postata

Final
Doamna Clarrie moare, Jean primeste tortul realizand astfel ca Matt nu este nici impotent, nici misogin, este doar indragostit (om serios cu armata facuta); fata fuge la gara. La gara agitatie mare, trupele asteapta garniturile ce se indreapta spre punctele de imbarcare, toata suflarea feminina a orasului incearca sa intre in gara iar Jean si Mollie sunt prinse in acest torent isteric..
Intre timp Geoff incheie ultima tranzactie, pe fondul deprimant al desfiintarii bazei americane.
Imagine postata
..Cele doua eroine ajung la peluza I, apoi la tribuna oficiala unde primesc (si trimit) bezele catre iubitii lor…trenul este in miscare…lacrimi in ochisori (de emotie, de la fumul locomotivei, din cauza filmului..etc.)
The End

Yank’s II nu s-a mai turnat…dintr-o regretabila greseala de regie, plutonul lui Matt a fost debarcat pe plaja Omaha….
Imagine postata

…si ala micu apasa pe lanterna…laser frate
si incep: viu viu viu
maimuta nebuna…turbata la gratii: ahh ahh ahh
noroc cu robotelul ala mic, cu manuta lui, ca-l scoate din puscarie…
…si la sfarsit ce sa vezi, ala negru de respira greu, il stii, nu!
Era tac-su ba!!!…

Momentul surprins in diorama/afis (afisul/diorama) ii prezinta pe Matt si Jean (cu fusta), imediat dupa ce Jenica a scris numele lui Ken (adica Derek Thompson)in “Cartea de Onoare a Eroilor Neamului”
Imagine postata

Multumiri MGM ce a facut posibil realizarea acestui proiect, mult ravnit dar amanat din cauza lipsei de informatii vizuale (pe net 6-7 foto nereprezentative).
Multumiri fratelui meu, Cristian, ce mi-a trimis foto net superioare celor capturate de mine cu Tv-tunerul.

Aceasta postare a fost editata de alexie: 02 March 2007 - 12:59 PM

#2 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 02 March 2007 - 01:33 PM

Frate Alexie !!!

De aceasta data, chiar M-AI AVUT !
Nu credeam ca mai pot sa raman "bouche bee", la 'fo vignetta facuta de matale... cel mult sa ma minunez perpetuu...
DAR, de aceasta data, chiar te-ai intrecut si pe matale !!!

Io zic sa continui pe tematica aceasta, a "afisului cinefil"... poate ca o sa-i mananci painea si lui C.T. Popescu, la emisiunea respectiva, pentru amorezatii de a 7-a arta...

Bravo, Bravo, BRAVISSIMO !!!

#3 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 02 March 2007 - 01:59 PM

Ideea e de zile mari ca intotdeauna la Alexie.
Am o singura problema referitoare la culoarea uniformei individului, dar se poate sa fie de la "aparatul foto".
Bafta!

#4 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 02 March 2007 - 02:31 PM

Nu stiu ce sa zic despre culoarea gentei sau a bulinelor de la rochie. Nu cred ca sunt noanta care trebuie.

In rest, nu mai am vorbe

#5 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12660
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 02 March 2007 - 05:14 PM

Mai nene, cu Alexie asta nu se poate! :-D Cind zici ca, gata, l-ai citit, taman atunci vazi ca mai are citeva capitole! Norioc ca nu-i boxer, te-at face OK, pardon KO in prima repriza! :angry: :angry:
Taman cind zic ca nu mai are nici o surpiza gata, te ia cu ....gaseste el ce! :-)

#6 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 02 March 2007 - 06:34 PM

Esti incurabil, iremediabil si definitiv pierdut ... :-)

#7 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 05 March 2007 - 11:44 PM

:-D Ma bucur ca v-a placut, in planurile de viitor vizez atat postul lui C.T.Popescu cat si a lu' D.C.Mihailescu :-) .
Am observat ca am ramas restant cu distributia, ma achit de datorie:

Distributie
1.M&J –Europe 1945 MB3514
2.Chenar- imprimare pe folie
3.Rama lemn-21/15/3,5 cm
4.Baticul Janei- hartie igienica
5.Scara- poliestiren extrudat
6.Catedrala din fundal- cartele telefonice, comatex, future,umbra arsa si Revell Aqua Stone grey
7.Jacheta lu' Matt transformata in veston cu ajutorul unei cartele de telefon

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: yy.JPG

#8 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 06 March 2007 - 01:17 AM

Tare Alexie.
Abia astept sa te apuci de afisul de la Ice-Age.

#9 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior
  • Postari: 935
  • Inregistrat: 16-December 04

Postat 07 March 2007 - 11:01 AM

Nu imi vine sa cred ca am pierdut acest topic printre... topicuri :-)

Ca de obicei in primul rind sint foarte bucuros sa vad o alta lucrare de a ta alexie, plin de lucruri creative. Postamentul este unul foarte original. tema pe de alta parte ca de obicei aleasa de tine.
Bine lucrat, ma bucur ca ai postat-o. :-D

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi