Forum Machete,Modelism,Hobby: Figurine/Soldatei/Omuleti/Jucarii din copilarie - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 18 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Figurine/Soldatei/Omuleti/Jucarii din copilarie Plastic "la galeata"

#181 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 11 June 2007 - 02:24 PM

Imagine postata

Tot din bucati sunt, aveau la mijloc o saiba cu pistoale. Calul tau mi se pare ca e cel folosit la medievali.

Aceasta postare a fost editata de OlafTheViking: 11 June 2007 - 02:25 PM

#182 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 11 June 2007 - 07:36 PM

OlafTheViking, la Jun 6 2007, 10:53 AM, a spus:

Judecand dupa postament este Cavaler de ... Busteni.

Nu este de Busteni, este de Victoria, magazinul Victoria din Buc.
Cand si cand aparea cate un lot de jucarii (refuzate la export?), aveau niste scoruri :lol: livianesti. Am avut ocazia sa aleg: setul de cavaleri (4 buc.), o curea de cowboy (din cauciuc negru, bogat ornamentata) sau un set scrima (doua florete si doua masti). Am ales :angry: scrima....de unde sa stiu ca am sa iau note mici la scoala ;-)
Din pacate nu stiu cum era scutul, aici ai incercat?

#183 Useril este offline   Stelian 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 30-March 07

Postat 12 June 2007 - 07:53 AM

M-am gandit ca ar fi interesanta o prezentare a setului de cavaleri 1/32 de la BIG, care poate fi cumparat de la reprezentanta Quelle (eu l-am primit cadou de ziua mea).
Setul contine:
- 1 cetate (din plastic dur, folie subtire, crapa foarte usor daca calci pe ea)
- 1 poarta cu pod mobil care se poate ridica (se ataseaza la cetate)
- 10 pedestrasi, modele Jean Hofler Germania
- 5 calareti cu 5 cai
- 1 catapulta

Prima poza: cetatea vazuta de sus

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IM0004351.jpg

#184 Useril este offline   Stelian 

• Membru deplin

Postat 12 June 2007 - 07:55 AM

Cavalerii sunt din doua tipuri de plastic: argintiu si negru.
Caii sunt din 3 tipuri de plastic: alb, maro si negru

Armata neagra e in poza urmatoare:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IM0004361.jpg

#185 Useril este offline   Stelian 

• Membru deplin

Postat 12 June 2007 - 07:56 AM

si armata argintie:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IM0004371.jpg

#186 Useril este offline   Stelian 

• Membru deplin

Postat 12 June 2007 - 07:57 AM

si negrii care ataca cetatea aparata de argintii

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IM0004411.jpg

#187 Useril este offline   Stelian 

• Membru deplin

Postat 12 June 2007 - 07:58 AM

sau argintii care ataca cetatea aparata de negri

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IM0004421.jpg

#188 Useril este offline   Stelian 

• Membru deplin

Postat 12 June 2007 - 08:00 AM

sosesc si intaririle, cavalerul meu argintiu cu sulita (care nu face parte din acest set)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IM0004471.jpg

#189 Useril este offline   Stelian 

• Membru deplin

Postat 12 June 2007 - 08:22 AM

Astea fiind pozele, sa trecem la detalii tehnice:

- vopsirea cavalerilor a fost facuta manual... si e de calitate slaba, in sensul ca apar pete de vopsea aiurea.... si pe deasupra mai are si obiceiul sa se desprinda.

- fiind modele originale germane, sunt marcate cu made in WGermany, si sunt cam cu 1-2 mm mai inalte decat cele pirat nemarcate fabricate si raspandite in anii 80 (unele din ele, nu toate). Deci cei nostalgici dupa modelele din anii 80 si colectionari (asa cum sunt eu) ii pot adauga fara probleme la colectie.

- cavalerii au trei semne heraldice : fleur du lys (floarea de crin, simbolul francez) care apare pe 4 dintre cavaleri (calaretul cu sabie, pedestrasii cu buzdugan, cu steag si cu sabie scurta si scut), vulturul (pedestrasul in genunchi cu pumnal si scut), vulturul cu doua iatagane incrucisate (pe scutul calaretului cu francisca (aka topor)), si crucea (pe scutul pedestrasului cu sulita). De remarcat e ca toate cele 3 semne apar pe cavalerul cu steag (crinul pe piept, vulturul si crucea pe o parte si pe cealalta a steagului), ceea ce sugereaza ca totusi fac parte dintr-o singura armata. Intrebarea mea este: daca crinul e francez, crucea e simbol cruciat, vulturul ce armata reprezinta ???

Daca mai vrea cineva detalii, astept raspunsuri pe forum.

#190 Useril este offline   Stelian 

• Membru deplin

Postat 12 June 2007 - 08:58 AM

Multumesc pentru raspunsuri.

Olaf, calaretii aceia din bucati par a fi fost creati prin taierea figurinelor clasice din anii 80 (modele copii Jean Hoefler si altii). Este destul de clar: calaretul cu lassou - partea de sus provine de la un pesestras, iar picioarele de la un indian calare !!!... ceea ce il face greu de clasificat... si metisii nu apar prea des prin westernuri ;-)

Oricum, cavalerii mei se potrivesc foarte bine cu noul set primit de ziua mea, pe care l-am descris in alt topic... care sper ca e interesant.

Oricum, ce firma facea figurinele astea in Romania ??? Ca ar fi interesant de vazut daca nu mai au ceva stocuri prafuite prin sertare uitate de vreme sub timpuri....

PS: mai au asa ceva la Victoria??? si unde anume e Victoria ??? (avand in vedere ca nu sunt bucurestean.... si vin in bucuresti doar in delegatii... daca imi ziceti strada ma descurc cu harta...)

Aceasta postare a fost editata de IgnatStelian: 12 June 2007 - 09:00 AM

#191 Useril este offline   Alex Baccilu 

• Membru senior
  • Postari: 322
  • Inregistrat: 16-November 05
  • Interests:Boardgames, strategy games, wild west

Postat 12 June 2007 - 09:56 AM

Ma bucur ca ti-ai marit armata! Felicitari! Deci nemtii au pastrat matritele si au scos pe piatza un "nou" produs ;-)

Spune-ne asa: calitatea plasticului cum e? Calitatea detaliilor comparativ cu cei vechi cum e? Ce pret are kitul si cat a costat per total cu posta etc etc?

Pacat ca i-au murdarit cu vopsea, nu poti sa o cureti usor?

Stiu ca ai acces mai rar la aparat digital dar mi-ar placea o poza prim-plan si cat mai clara, ca sa le studiez detaliile.

Nu cred ca se supara moderatorii, pune cateva poze si la sectiunea cu "amintiri", poate cineva de acolo isi doreste asa ceva si sa stie de unde poate lua.

Inca o data, felicitari!

#192 Useril este offline   Stelian 

• Membru deplin

Postat 12 June 2007 - 10:27 AM

Calitatea detaliilor e foarte buna... iar pe matrite scrie aceeasi firma (Jean). Dar pentru ca setul are marca BIG, presupun ca a fost facut in colaborare intre cele 2 firme (oricum au adresa in acelasi oras.... nu imi amintesc exact acum care e, dar e notat pe talpici ...)
Plasticul e putin mai dur decat cel obisnuit.
O sa fac si alte poze candva si o sa apara pe forum.

#193 Useril este offline   Stelian 

• Membru deplin

Postat 12 June 2007 - 12:08 PM

Cat despre furnizor si pret: Quelle Romania - se poate comanda sau din catalog, sau de pe internet.

Pret: 89 lei (atentie catalogul e de anul trecut si va expira in urmatoarele luni, asa ca probabil se va modifica pretul - sper ca in minus, ca a mai scazut euro)

Transport: 10 lei / comanda (cei de la quelle au o politica faina, indiferent cate colete comanzi e acelasi tarif de 10 lei, si il iau o singura data chiar daca ceri mai multe si nu le pot livra toate odata)

Partea proasta e comunicarea cu clientii: i-am intrebat daca pot livra numai cavalerii separat si nu mi-au raspuns nici pana azi !!!

PS: Are cineva 5 cai??? (1/32) am mare nevoie !!!

#194 Useril este offline   kamikaze 

• Membru senior
  • Postari: 308
  • Inregistrat: 28-September 05
  • Interests:Prea multe... prea putin timp

Postat 13 June 2007 - 07:21 AM

IgnatStelian, la Jun 12 2007, 08:53 AM, a spus:

- 1 catapulta

Chit ca ma bag si eu ca ....... , trebuie sa recunoastem ca asta nu e o catapulta, si chiar nu-mi vine acum in minte cum se numeste :-) ( si nici n-am chef de cautat pe net...); dar sigur nu e catapulta.... :lol:

ps: vulturul stiam ca e simbolul germanilor ( sau cum se numeau pe vremea aia...)

Aceasta postare a fost editata de kamikaze: 13 June 2007 - 07:23 AM

#195 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 13 June 2007 - 08:01 AM

Pare sa fie o balista!
Olaf e mai dotat la capitolul asta decat mine ... muuult mai dotat.

Bafta!

#196 Useril este offline   Stelian 

• Membru deplin

Postat 20 June 2007 - 10:33 AM

Este totusi o catapulta (de tip vechi, cu actionare identica cu o balista, adica prin intinderea unui arc) (nu este de tip mai recent, cu actionare prin torsiune a firului, cum erau cele numite onager si mangonel).
Din pacate e dintr-un material de slaba calitate, care are tendinta de a se deforma definitiv si de a se rupe usor.

#197 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 20 June 2007 - 10:57 PM

Eu sunt total in ceata de multa vreme si nici pe forumul de discutii despre romani nu am primit raspunsuri concludente. Cand citesti mult stii putin, mai exact stii mai multe teorii si nu stii care e adevarata.

Ca denumiri uzuale avem asa: catapulta, balista, onager, scorpion, mangonela.
Nu este cazul sa intram in gastrophetes sau oxybeles, care se pare ca ar fi cele mai vechi.

Catapulta: cica vine din greaca de la "katas" nu stiu cum, care insemna "a penetra" si de la "peltos" care inseamna "scut". Deci automat tragea cu sageti, harpoane, etc. ceva cu care patrundea prin scuturile inamicilor, deci in nici un caz cu pietre. Ulterior probabil ca tragea si cu pietre. Pe vremea romanilor avea in capat prastie, in nici un caz lingura.

Balista: asta tragea si cu harpoane si cu pietre. Deci nici o diferenta pana acum.

Atat catapulta cat si balista in primele versiuni aveau montat un arc composit (de fapt un fel de arbaleta) care arunca proiectilele. Si sincer, in acest stadiu, nu vad absolut nici o diferenta intre cele doua.

Cand a fost folosita torsiunea (sforile alea torsionate) singura diferenta intre ele este ca balista avea doua brate, fiecare cu sfoara lui iar sforile erau asezate vertical. Catapulta avea sfoara insirata pe un singur brat care era orizontal.

Cica balista ar fi evoluat in scorpion, o arma de proportii mai mici iar catapulta in onager. Mai este amintita si o cherobalista care folosea de fapt tot un arc dar de fier.
Si daca auziti si de polybolos care cica era o "balista cu repetitie" ceata este completa.

Mangonela a fost folosita in perioada medievala si probabil diferenta ar fi fata de onager ca avea cupa aia in capat cu care arunca bolovani, in loc sa aiba prastie.

Ceva poze care par in regula ( e plin netu de baliste si catapulte care difera substantial intre ele ca imagini) ar fi aici:

http://www.frapanthe...ege_gallery.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Ballista

De remarcat ca osprey se fereste foarte tare sa le dea denumiri in pozele sale.

#198 Useril este offline   Alex Baccilu 

• Membru senior

Postat 09 December 2007 - 10:19 AM

Mos Nicolae (alias Mada si si Cip, prietenii mei) mi-au intarit armata cu noi omuleti ! Am 31 acum, fara sa socotesc cei 3 medievali. :mellow:

edit: Printre cei patru din prima poza se afla indianul cu scut pe care nu l-am avut cand eram copil si nici nu stiam ca exista. Mai are cineva modelul acesta?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: omuleti_plastic_dec_2007_1.jpg
  • Imagine atasata: omuleti_plastic_dec_2007.jpg

Aceasta postare a fost editata de Alex Baccilu: 09 December 2007 - 10:30 AM

#199 Useril este offline   pavlos 

• Membru senior
  • Postari: 141
  • Inregistrat: 17-July 06

Postat 10 December 2007 - 02:49 AM

.......dupa cite imi imintesc eu, am vreo doi indieni cu scut, de prin anii 80, ma mir ca spui ca nu stiai ca exista.....
.......eu am vreo 105 soldatei din epoca aceea, anii 80', de care sint si acum mindru....
cind o sa am timp o sa-i insir pe toti intr-o defilare a copilariei mele........

#200 Useril este offline   Alex Baccilu 

• Membru senior

Postat 10 December 2007 - 02:20 PM

Vezi postareapavlos, la 10 Dec 2007, 02:49, a spus:

.......dupa cite imi imintesc eu, am vreo doi indieni cu scut, de prin anii 80, ma mir ca spui ca nu stiai ca exista.....
.......eu am vreo 105 soldatei din epoca aceea, anii 80', de care sint si acum mindru....
cind o sa am timp o sa-i insir pe toti intr-o defilare a copilariei mele........

pai de aia spun, cu toate ca eram mai multi copii fiecare cu omuletii lui, nici eu nici amicii nu am avut din ala, nu stiam ca exista, probabil toti cumparam de la aceeasi librarie, de, vremea lui Ceasca :mellow:

Arata acest topic

• 18 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

5 useri citesc topicul