dupa cum vedeti la nava mea (in dreapta) partile rosi sunt ca noi, la nava din film (din stanga) partile rosi sunt zgariate sterse, cum fac si eu asta? partile rosi nu eu le-am vopsit, au venit vopsite iar vopseaua acea este greu de razuit fara sa stric plasticul.
Pagina 1 din 1
Intrebare
Postat 30 January 2007 - 02:45 AM
S-ar putea ca ce numesti tu vopsea rosie sa fie de fapt chiar plastic rosu. Caz in care nu prea ai cum sa-l sgarii cu efectul scontat.
Sfatul ar fi sa revopsesti integral macheta in culoarea alb-murdar pe care o are cea din film. Apoi sa maschezi rezervand spatiile ce vor fi rosii.
Dai rosul diluat si in mai multe straturi.
Apoi zgarii toata nava si nu numai rosul si afumi unde e de afumat cu : aerograf, pasteluri, drybrushing (una din ele)
Spor !
Sfatul ar fi sa revopsesti integral macheta in culoarea alb-murdar pe care o are cea din film. Apoi sa maschezi rezervand spatiile ce vor fi rosii.
Dai rosul diluat si in mai multe straturi.
Apoi zgarii toata nava si nu numai rosul si afumi unde e de afumat cu : aerograf, pasteluri, drybrushing (una din ele)
Spor !
Postat 30 January 2007 - 07:35 AM
Incearca putin "Drybrush" cu aluminiu. Efectul ar trebuii sa fie cam ceea ce e in poza.
Iar pentru partile albe, ca sa arate cat decat uzate, dupa ce-i faci acelasi drybrush, incearca sa iei niste tempera negru, s-o diluezi (diluata destul de mult) si cu ce rezulta, sa-i dai in liniile de panouri (unde ar trebuii sa fie imbinarile) iar ce dai pe langa, stergi cu o carpa moale sau un servetel - ar trebuii sa-ti ramana si ceva urme ca de murdarie.
Succes.
Iar pentru partile albe, ca sa arate cat decat uzate, dupa ce-i faci acelasi drybrush, incearca sa iei niste tempera negru, s-o diluezi (diluata destul de mult) si cu ce rezulta, sa-i dai in liniile de panouri (unde ar trebuii sa fie imbinarile) iar ce dai pe langa, stergi cu o carpa moale sau un servetel - ar trebuii sa-ti ramana si ceva urme ca de murdarie.
Succes.
Postat 30 January 2007 - 12:42 PM
Partile rosi sunt vopsite, nu este plascticul rosu, cand am facut, nava nu avea partile rosi separate de cele gri, unele piese erau jumatate rosi jumatate gri si nu cred ca a fi putut sa toarne 2 culori fara sa se scurga plasticul si sa se amestece. Si nu am aerograf, daca as fi avut cred ca ar fi fost gata macheta. Olaf a facut ceva asemanator pe un AT-RT acum mi-am amintit. Si nu prea as vrea sa mai aplic vopsea ca s-ar umple canalele si as strica nava.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1