Puma si Alouette cu stele Poze...
Postat 28 January 2007 - 03:19 PM
Oricat am cautat in lumea virtuala, n-am gasit numai cate unul din fiecare - nu exista poze cu IAR-316/330 cu stele
Daca mai are cineva poate se-ndura sa le posteze sa ne clatim ochii cu totii
P.S. Gopo, rachetele anti tanc Maliutka (AT-3 Sagger) erau dotare standard pt. Pume pe vremuri? Sau asta din poza e numai un test?
Daca mai are cineva poate se-ndura sa le posteze sa ne clatim ochii cu totii
P.S. Gopo, rachetele anti tanc Maliutka (AT-3 Sagger) erau dotare standard pt. Pume pe vremuri? Sau asta din poza e numai un test?
Postat 28 January 2007 - 04:33 PM
S-a incercat dotarea cu ,,Maliutci'', unele elicoptere au avut montate si rampele de lansare si aparatul stabilizat de ochire. Dupa cate am aflat de la cei care au devenit civili, s-au incercat trageri cu asa ceva, problema era ca nu prea puteau controla racheta ca lumea si nu lovea tinta. In decembrie '89, dupa cate stiu, nici un elicopter nu a avut asemenea rachete la bord, ci numai blocurile de rachete nedirijate(PRND). Asta pe langa mitraliere si tunuri.
Postat 28 January 2007 - 07:31 PM
Clar! Mania noastra romaneasca (si prosteasca) de a prezenta ceva impopotanat cu briz-brizuri pe care nu le poate folosi! De exemplu bombele: cate lansari s-au executat? In manualul de Puma editat prin '87(parca) sunt descrise mitraliera de 12.7, tunul de 23, PRND-urile. Se spune ,intradevar, ca e posibila acrosarea de bombe si de Maliutka, dar atat.
Parerea mea! :-x
Parerea mea! :-x
Postat 28 January 2007 - 08:37 PM
Tarzan, iti mai amintesti ce bombe erau pe Puma? de 50 sau 100 kg?
Gopo, Puma aia gri de la muzeu ce containere are sub bot - de 12,7 sau 23mm?
Ca tot pomeneai de bribrizuri, SOCAT-ul a aparut la LeBourget su Farnborough (nu mai stiu, da am poza pe undeva) cu R-60 Il poate folosi sau...e ca si cu Maliutcile
MiG:
Teoretic si Ka-50/52 poate lansa bombe.
In fine, am gasit ciudatenia asta pe PC. Cred ca sunt din El Salvador, nu stiu daca e pe bune sau doar pt. show
Gopo, Puma aia gri de la muzeu ce containere are sub bot - de 12,7 sau 23mm?
Ca tot pomeneai de bribrizuri, SOCAT-ul a aparut la LeBourget su Farnborough (nu mai stiu, da am poza pe undeva) cu R-60 Il poate folosi sau...e ca si cu Maliutcile
MiG:
Citeaza
in afara de Mi-24 a mai lansat vreun elicopter bombe?
Teoretic si Ka-50/52 poate lansa bombe.
In fine, am gasit ciudatenia asta pe PC. Cred ca sunt din El Salvador, nu stiu daca e pe bune sau doar pt. show
Postat 28 January 2007 - 10:13 PM
Bombele ar fi fost de max. 100 kg pentru ca nu erau lacate de acrosare care sa reziste la mai mult.
La Pume tunurile erau in gondole sub fuselaj, pe stanga si pe dreapta(ca la Muzeu). DSKM de 12,7 erau in cabina cargo - teoretic doua, de o parte si de alta. Practic - doar una, si de obicei pe dreapta.
Proiectul initial de Socat prevedea lansatoare de rachete aer-aer la capetele rampelor, dar nu s-a finalizat. Totusi, in cabina exista un modul ratacit pt. volumul tonului de incadrare al rachetelor .
PS Zapacitule, poti posta, te rog, poza cu Socatul si R-60?
La Pume tunurile erau in gondole sub fuselaj, pe stanga si pe dreapta(ca la Muzeu). DSKM de 12,7 erau in cabina cargo - teoretic doua, de o parte si de alta. Practic - doar una, si de obicei pe dreapta.
Proiectul initial de Socat prevedea lansatoare de rachete aer-aer la capetele rampelor, dar nu s-a finalizat. Totusi, in cabina exista un modul ratacit pt. volumul tonului de incadrare al rachetelor .
PS Zapacitule, poti posta, te rog, poza cu Socatul si R-60?
Postat 28 January 2007 - 11:01 PM
Postat 29 January 2007 - 06:14 AM
Zapacitule, ala e 28, adica prototipul 1, pe vremea cand nici nu primise inca EOP, senzori R/LWR, noul model de antene radio,etc. La momentul respectiv probabil ca inca nu incepusera sa aduca modificari proiectului initial.
Oricum, ai avut dreptate... . Eu, unul, nu vazusem pana acum un Socat cu racheta a-a.
Oricum, ai avut dreptate... . Eu, unul, nu vazusem pana acum un Socat cu racheta a-a.
Postat 31 January 2007 - 09:15 PM
Bun, pai daca nu are lumea poze vechi, sa trecem la unele mai recente...
Azi a zburat primul Puma navalizat :hammer: :hammer: :hammer:
poze (numai 4 ): http://www.mapn.ro/fotodb/20070130
Azi a zburat primul Puma navalizat :hammer: :hammer: :hammer:
poze (numai 4 ): http://www.mapn.ro/fotodb/20070130
Aceasta postare a fost editata de zapacitu: 31 January 2007 - 10:01 PM