Singura problema ar putea fi incarcatura din bombe, functie de asta vopsindu-se niste inele colorate distinct pe corpul bombei: albastru parca era pentru bombele cu magneziu, galben pentru cele cu fosfor, rosu aprins pentru cele explozive si parca mai erau si unele cu inel rosu mai inchis (astea nu mai stiu pentru ce erau - poate perforante?
Deci cred ca ar trebuii facuta o documentare si pentru partea asta cu bombele pentru ca in general bombardierele din primul val lanseaza bombe de semnalizare, de marcare, avand functia de eclerare a tintei si delimitand perimetrele de lansare pentru fiecare formatie in parte, lansand bombe incendiare care marcheaza tinta in diverse culori - rosu, galben verde, etc. Fiecare formatie isi stie zona de lansare - formatia rosu - tinta rosu, formatia galben - tinta galben, si asa mai departe. In fapt, treaba era mai complicata pentru ca existau tinte rosu 1, rosu 2 si asa mai departe si pentru restul culorilor, asta fiind functie de complexitatea obiectivului.
Sigur ca bombardierele din primul val lansau si bombe cu piro-intarzietor, pentru ca cela care vin dupa, facand lansare de la joasa inaltime sa nu intre in exploziile bombelor din primul val.
Oricum la Tidal Wave a iesit o mare bulibaseala pana la urma pentru ca primele formatii au virat gresit, practic cu "doua vai" mai devreme si "intrarea la tinta"s-a facut gresit, formatiile de bombardiere fiind detectate in urma transmisiunilor radio.
Z-mare, daca poti, eventual spune-mi din ce formatie si grup facea parte Lib-ul pe care vrei sa-l faci si o sa incerc sa-ti aflu daca era din primele formatii - adica incarcatura predominant incendiara si bombe explozive cu intarziere sau din al doilea val, bombe explozive.
Aceasta postare a fost editata de bogy: 07 February 2007 - 08:33 AM