Filme cu si despre ww2
Postat 22 June 2009 - 09:50 PM
si de Passchendaele : http://www.imdb.com/title/tt1092082/
Postat 29 June 2009 - 10:23 PM
Asta imi aduce aminte de filmul vazut duminica, la national TV "Pe aici nu se trece"...unde o gramada de T-55 erau modificate in "Panther" sau "Tiger".
Postat 29 June 2009 - 11:57 PM
Claudiu, la 29 Jun 2009, 22:39, a spus:
De asemenea T 34, Wills, Studebeker,subiectul filmului este cit se poate de real,realizat intr-o maniera specific ruseasca
Probabil Sdkfz-urile sunt de fapt OT 810.
Postat 30 June 2009 - 08:56 AM
claudiu_ne2000, la 29 Jun 2009, 23:23, a spus:
Prea adevarat... nu am vazut pana acum NICIUN Tigru adevarat, in NICIUN film. Toate au fost "replici", mai mult sau mai putin coafate...
In schimb, cele trei Sherman ( M4A3(substitut76)W ) din film, sunt cat se poate de ADEVARATE. Asta deoarece, armata RSFY din vremea lui Tito, capatase o groaza de armament american de surplus, in cadrul programelor MAP.
De fapt, tancul lui Donald Sutherland, "Oddball", a capatat o celebritate anume printre shermanomaniaci.
Mai jos, pe langa fotograma din scena celebra a ambuscadei la iesirea din tunelul de cale ferata, postez si fotografia epavei unuia din din cele trei Shermane cinematografiate :
Imagini atasate
Postat 22 August 2009 - 01:06 PM
Postat 23 August 2009 - 09:31 PM
Postat 24 August 2009 - 03:29 PM
Aceasta postare a fost editata de dany: 24 August 2009 - 03:33 PM
Postat 25 August 2009 - 07:45 AM
Postat 25 August 2009 - 09:39 AM
AdiP, la 25 Aug 2009, 08:45, a spus:
-Fuge americanu' ala tragand cu MG 42 cu o mana, de parca ar tine matura lu' bunica, nu alta.
Comercial si atat.
A cataloga filmul ca si comerical atit de repede doar pt ca americanu fuge cu mg 42 intr-o mina mi se pare cam exagerat:). L-am vazut filmul ieri si tot ce pot sa spun este ca nu stiu daca acest film isi are locul in acest topic. Cine se asteapta la un film istoric ii recomand `Mihai Viteazu` , cine crede ca armata americana i-a pus la dispoztie lui Tarantino de la Aberdeen Proving Ground un Tigru, 10 Pantere, un Sturmtiger si poate un Maresal scapat cumva miraculos pe acolo ei bine va fi dezamagit. Dupa parerea mea Tarantino a profitat de decorul tip WW2 pt a face un film caracteristic lui...daca acesta este comercial sau nu...nu ma pot pronunta eu mai ales pentru ca sint subiectiv fiind un fan.Ceea ce ma deranjeaza insa este faptul ca filmul pare o refulare dusa la extrem.
Postat 25 August 2009 - 10:28 AM
-Mihai Nacazu' nu-mi starneste fiori prea mari pe coloana, deci, nu ma asteptam ca productia americana sa fie in acelasi context. In genere, americanii nu prea stiu face filme istorice, fara a fi si putin romantate. Exceptie face (poate) doar Pearl Harbour.
Daca raportez productia asta dezbatuta mai sus, la "mesajul" transmis-in context istoric-, din punctul meu de vedere ramane doar un film bun de vizionat vinerea seara, in lipsa de altceva. Indiferent ca pe generic scrie Quentin Tarantino, Sergiu Nicolaescu, Spielberg, sau altcineva.
E doar punctul meu de vedere, fiecare din noi apreciaza poate altceva la un film, chiar si catalogat "istoric".
PS:
Tigri functionali la Aberdeen, nu prea sunt. Poate T-34 .Oricum, asta-i alta poveste ce nu-si are locul aici.
Postat 29 September 2009 - 10:43 AM
Imi pare rau ca trebuie sa va atrag atentia, dar este unul dintre filmele care au foarte multe greseli in a respecta punctul de vedere istoric. A propose de Pearl Harbour, ideea de baza ramane tot "Tora tora, tora"-1970.
Postat 29 September 2009 - 03:59 PM
Iar din pacate partea romantioasa ca sa nu zic chiar sogoria domina multe scene ale filmului. Eu zic ca eu un film clasic american in care un negru apuca si el sa se emancipeze, toata drama suferita de poporu american nu ramine asa ca de.....pleca populatia cu un gust amar in gura de la cinematograf asa ca ne arata un pic si de razbunare prin bombardamentul asupra Japoniei....si nu in utimu rind sindromul Rambo in care micutul de Ben Affleck salveaza o escadrila engleza de la dezastru devenind ass cu 100 de victorii aeriene de la prima decolare, plus este unu dintre cei 2 aviatori care doboara avioane inamice la Pearl Harbour, plus ia parte la radiu asupra Japoniei...sincer daca aparea ca piloteaza si un zeppelin ...nu mai eram mirat.
Cassin, la 29 Sep 2009, 11:43, a spus:
Imi pare rau ca trebuie sa va atrag atentia, dar este unul dintre filmele care au foarte multe greseli in a respecta punctul de vedere istoric. A propose de Pearl Harbour, ideea de baza ramane tot "Tora tora, tora"-1970.
Aceasta postare a fost editata de orogos: 29 September 2009 - 04:01 PM