Cata, la Jan 15 2007, 10:14 PM, a spus:
Kitul Dragon este unul pe care eu il consider foarte bun si corect in forme si dimensiuni (chiar mai bun decat Revell-asta este parere pur personala-)
Fratioare Cata, zicerea de mai sus, este singura pe care o neg cu vehementa (tot parere personala), din tot ce ai scris si ne-ai aratat !
Parerea mea este contrara. Kitul Revell, este NET superior, aproape in toate aspectele !
Singurele avantaje ale ACESTUI kit (nu 7240 cu zimm si senile din DS100) , sunt acele plase din fotoincizie, care sunt incomplete, cele de langa turela sunt din stiren; frana de recul pregaurita; doua scuturi optionale pentru tun (timpuriu si tarziu); ... si eventual acel asa-zis insert de motor... mult prea plat si simplutz, pre gustul meu...
In schimb, senilele sunt din vinil naspa, sina de ghidaj a mitralierei AA turnata integral pe cupola comandantului, cablul pentru senile in basorelief parcicos pe laterala stanga... ca sa numai vorbim despre finetea inferioara kitului Revell precum si de problemele de montaj, care la Revell nu exista !
Revell are niste senile SUPERBE, iar in general piesele sunt mult mai fine si mai ingrijite.
Acuratetea formelor, este in regula, la amandoua.
Pentru lamurirea fratilor care nu cunosc aceste kituri, iata doua recenzii EXCELENTE :
http://www.ontheway..../Tiger2prev.htm
http://www.ontheway.org.uk/reviews/Dragon/...enschelprev.htm
Trebe sa-ti zic ca sunt impresionat, de munca de corectie si detaliere, pe care ai depus-o in acest proiect ! Excelent !
Mai ales in chestiunea antenei "stea", documentarea, rezultatul obtinut si metoda de fabricatie sunt grozave !
Alte subtilitati pe care le apreciez, sunt protectiile periscoapelor si ghidajul mitralierei AA. Nici io nu am facut asta la al meu, dar acum le voi face !
Ce ti-as mai sugera... Sa faci si cablul de alimentare al farului din bot si... sa razuiesti si sa inlocuiesti cablul acela pentru senile, in basorelief. Si... ar fi grozav si niste plasa de PE, in locul pieselor alea din stiren...
Insertul motorului... nu ma bag, ti-am zis mai sus parerea mea.
Nici la senile nu ma bag, asta tine de gustul personal, iar io URASC vinilul, deci nu pot fi obiectiv...
Ma repet, dar nu-mi pare rau:
Io cred ca ce ai facut pana acum, ESTE GROZAV !
Citandu-l pe fratele Wurger:
Citeaza
Nu inteleg de cum de exista oameni care desi au talent si rabdare nu-si finalizeaza proiectele.
Nu ma pot abtine sa nu-i raspund, amintindu-i ca in asta sta frumusetea diversitatii... Fiecare cauta si gaseste in acest hobby ceea ce-i place !
Din fericire, aici nu avem nici obligatii nici termene limita...
Si... ca sa ma autoflagelez, oferindu-i fratiorului Calin neste satisfactie, precum si pentru a ilustra diferentele si asemanarile intre kiturile KT-Henschel, Dragon si Revell... uite niste poze cu al meu Revell, lasat asa, de MULTA vreme... :