Am luat de la Pavel un P 51 B I "Bull Frog I" produs de Mastercraft. Avionul este atribuit lui Don Gentile in martie-aprilie '44. Dar pentru aceasta perioada tot Mastercraftul ii atribuie lui Don Gentile prin alt kit, si Mustangul P -51 B "Shangri La".
Potrivit tuturor consemnarilor aceasta este de fapt varianta reala "Shangri La " fiind Mustangul cu care Gentile a terminat razboiul. De fapt este Mustangul pe care l-a aterizat fortat in urma unui razmot facut demonstrativ in fata ziaristilor in 13 apr. '44, dupa ultima misiune operativa.
Am inceput sa caut pe net cui ar fi putut apartine P 51 BI cu numarul serial 312.405.
Singura legatura pe care am reusit sa-o gasesc a fost un decal produs de American Master Decal avand codul 72176. Coala poarta denumirea "S-E. Asia Mustangs" si a doua inmatriculare prezentata este "Bull Frog I" dupa cum se pare (imaginea nu este tocmai clara). Dar respectivul avion apartinea col. David Lee "Tex" Hill fost AVG (Flying Tigers) cu 12.25 victorii trecut apoi la 23rd Fighter Group (care a luptat in Asia de S.E.) si incheiat razboiul cu 18 victorii.
Va rog sa comunicati eventualele eventualele informatii pe care le detineti in acest caz
Pagina 1 din 1
P 51B I
Arata acest topic
Pagina 1 din 1