Citeaza
Concurs virtual de figurine Cu premiu ;)
Postat 11 January 2007 - 01:56 PM
Postat 11 January 2007 - 02:07 PM
Blue-Max, la Jan 11 2007, 07:48 AM, a spus:
alguhan, la Jan 9 2007, 04:56 PM, a spus:
Mesajul o sa arate asa:
Locul 1: numele modelistului, numele figurinei = 3 puncte
Locul 2: numele modelistului, numele figurinei = 2 puncte
Locul 3: numele modelistului, numele figurinei = 1 punct.
Nu voi lua in considerare punctajul daca va nota vreun membru pentru lucrare lui.
Am un amendament la pct.8 (de la Timisoara )
In felul cum se da punctajul acum, poate crea neclaritate in zona de jos a clasamentului, unde se vor aduna mai multi paticipanti, toti cu 0 puncte si aparent egali intre ei.
Pt. a ierarhiza si aceasta zona a clasamentului (macar cat de cat), propun extinderea sistemului de punctaj astfel:
Locul 1: numele modelistului, numele figurinei = 5 puncte
Locul 2: numele modelistului, numele figurinei = 4 puncte
Locul 3: numele modelistului, numele figurinei = 3 punct.
Locul 4: numele modelistului, numele figurinei = 2 punct.
Locul 5: numele modelistului, numele figurinei = 1 punct.
Max, exact asta a fost sugestia mea fata de sistemul initial, 1 vot pentru o anume figurina... Insa am tot observat si pe la alte concursuri, primele 3 sunt de obicei cea mai buna solutie, nu trebuie sa alegi nici foarte multe, si sunt si suficiente pentru a obtine un clasament bun. Cu cat maresti numarul de optiuni, cu atat mai greu devine sa le stabilesti real in loc sa le dai din burta.
Acum, ca spre coada lucrurile devin neclare si nu exista o ierarhie stabilita, chiar este irelevant. N-o sa poti sa stabilesti o ierarhie de la primul pana la ultimul, ca nu se dau note dupa barem, ca la scoala. E totusi un concurs de figurile.
Oricum, regulile s-au cam stabilit.
Postat 11 January 2007 - 02:27 PM
Citeaza
Inteleg punctul acesta de vedere si sunt de acord cu el .... Are mai multe avantaje, decat dezavantaje.
Citeaza
Aici da-mi te rog voie, sa am alta parere.
Pai cum am sa-mi mai dau eu seama, fiind cu zero puncte alaturi de Olaf, alexie, etc. daca sunt mai putin sau mai mult amator decat ei ?! :hammer:
E o intrebare amuzanta, dar care poate fi luata in serios de unii ?! 8-)
Ce zici Olaf ?!
Aceasta postare a fost editata de Blue-Max: 11 January 2007 - 02:33 PM
Postat 11 January 2007 - 02:28 PM
http://www.moduni.de...php/language/en , şi
http://www.historexa...shop/hxshop.php
http://www.bestsoldi...shop/enter.html (la baiatul asta transmiteti slautarile mele daca cumparati de la el )
Dupa parere mea producatorii de la lista de jos sint cele mai tari in domeniul figurinelor metalice:
Pegaso
Andrea
Elite
Seil
Romeo
Toti au site-uri si magazine online.
Eu as recomanda figurine metalice dar asta nu inseamna ca cele turnate din rasina sint proaste. De exemplu premiul concursului este un exemplar foarte reusit. Daca sculptorul si procesul de turnare sint bune si rezultatul este bun la ambele variante..
Etapele de asamblare sint aproape la fel si la metalice si la "rasinoase". Rasina fiind ceva mai simplu de jucat, da mai multe posibilitati in caz ca vreti sa faceti niste modificari pe figurina. Iar vopsirea se face cum vreti voi.. Cu pensula si cu vopselele pe care aveti la indemana; enamele, acrilice, uleiuri...
Figurine metalice sint de obice la scari intre 28 si 90 mm, mai mare de asta se produce din rasina si plastic. Figurinele producatorului PiliPili de 120mm din rasina sint splendide.
Cele plastice injectate din pacate nu prea reusesc sa aiba calitatile unei figurine din metal. Dar totusi din cite vad in ultima vreme sint foarte apreciate mai ales dupa comparatie pret/calitate.. De exemplu figurinele de 1/16 de la Tamiya mi se par foarte reusite ca de exemplu Japonezul lui Cartula.. Dar deocamdata nu am avut chef sa lucrez la aceasta scara.
Vopsirea unei figurine mai mare pare sa fie mai usor de fapt nu este deloc asa.. Figurinele mai mari au detalii mai greu de "ascuns" Iar scarile mici sint greu de vopsit pentru ca detaliile sint mai mici dar se poate ascunde in aceste detalii mici si erorile mici..
Cam asa sint parerile mele..
Postat 11 January 2007 - 02:29 PM
Ronin, la Jan 11 2007, 12:23 PM, a spus:
Pai da !!
Unii lupta sa ia campionatul si/sau un loc in cupele europeene !
Iar altii lupta sa evite retrogradarea !! :hammer:
Postat 11 January 2007 - 04:46 PM
OlafTheViking, la Jan 11 2007, 04:28 PM, a spus:
alguhan, la Jan 9 2007, 06:28 PM, a spus:
Deci diorame cu ... paduri, ... etc. nu se accepta.
Cati copaci fac o padure? La 1:72, 5 figurine e limita maxima aceptata?
Olaf,
Fa o cum doresti tu Daca zici ca e vinieta e bine, daca zici ca e diorama nu e bine.
Postat 11 January 2007 - 07:14 PM
Ps: si mai multe 'pensule de lemn, neaparat!!
Postat 12 January 2007 - 02:23 PM
Daca primiti si unul care chiar nu are nici o tangenta cu figurinele si cu modelismul static in general, atunci iata un prilej superb sa ma apuc (dupa muuulti ani) de o figurina care zace in dulap... Este o figurina din vinil, un Darth Vader (maricel, nu stiu scara, cred ca 1/6) facut de ERTL. Mai grav este ca am pierdut foaia pe care scria lista de culori si schema de colorat...
Super initiativa, sunt convins ca va iesi ceva fain! Eu unul nu o sa concurez pentru premii, ci doar pentru spiritul competitiei.
Toate bune.
Postat 12 January 2007 - 02:32 PM
VIPER, la Jan 12 2007, 02:23 PM, a spus:
Toate bune.
Deja se fac aliante si mismasuri
Postat 12 January 2007 - 03:50 PM
alexie, la Jan 12 2007, 02:32 PM, a spus:
VIPER, la Jan 12 2007, 02:23 PM, a spus:
Toate bune.
Deja se fac aliante si mismasuri
alexie !!!
Ma uimesti ! Copy, paste, cut, din nou paste ... ca sa iasa cum vrei tu !! :-?
Trunchiere adevarata !!
Lucrezi la nea' Virgil, la intocmit dosare ?! :hammer: