Blue-Max, la Jan 4 2007, 07:12 AM, a spus:
curec_christian, la Jan 4 2007, 02:34 AM, a spus:
Poate e un bun moment sa te felicit pentru ca ai creat acest site (in pofida a ceea ce ar afirma unii).

si sper ca intr-o buna zi sa apucam sa ne intilnim live.
Christian
"Geneza" acestui site se pierde usor in negura vremurilor

si este un pic mai .. "deosebita". Fara sa intru in detalii,
totul a plecat initial de la forumul asociat site-ului de vanzari revell.ro, adicalea clip-trade !
Dar poate alte detalii, ar trebui sa le dea chiar Gabi insusi, aka
cartula
Aia cu geneza e poveste lunga...
Initial au fost forum-urile de la Revell unde ne-am strans, nici nu mai stiu bine in ce an era...
Primul forum Revell a disparut, s-a facut upgrade la al doilea forum Revell care vad ca inca exista...
Pentru nostalgici:
http://www.revell.ro...bin/offchat.cgi
Dupa, in 2003, a fost facut upgrade la un forum 'calumea' la
http://www.clip-trade.ro/forum/ ... Din pacate, administrarea lui ca si a precedentelor cam a lasat de dorit, fiind facuta (sau nu) de catre cei de la firma cu pricina... Datorita lasarii in parasire, la un moment dat (toamna 2004) forumul a fost spart, si toate informatiile sterse... A fost refacut, dar deja era clar ca e nevoie de o alta 'casa' pentru comunitatea de machetisti... Acum vad ca forumul cu pricina e parasit, singurii care posteaza sunt niste boti cu link-uri catre site-uri pr0n...
Pe de alta parte, a existat in paralel o 'miscare' in sensul organizarii lucrurilor in sensul existentei unui site dedicat, si a unei asociatii sau ceva similar...
Primele incercari despre care stiu, sunt ale lui Blue-Max, Oro si Prejo, prin 2002, de a infiinta un site si o asociatie afiliata IPMS... A ramas inca, vad, site-ul prototip...
http://www.geocities.com/ipmsro/
Ulterior, s-a incercat ceva similar de catre Prejo, MPetrov si subsemnatul, nu mai tin minte cand, probabil pe la inceputul lui 2003... Cam de atunci dateaza conceptul care exista si acum, am facut un site prototip, teste peste teste, etc... In plus, discutii cu asociatia, ce si cum, afilieri, etc... Toti eram cu servici, ocupati, s-a stins usor-usor din lipsa de 'personal'... Site-ul la fel, din lipsa de continut.
Pe la sfarsitul lui 2003/inceputul lui 2004 din motive fara legatura cu modelismul, am creat domeniul cartula.net... Dupa un timp, am inceput sa tot adaug software, si sa vad cum se leaga, care mai e starea, care mai sunt noutatile in domeniu, si am ajuns sa am un site gen portal, cu un forum integrat, pe care ma mai jucam sa testez diferite componente...
In momentul in care forumul clip-trade a fost spart, si observand ca discutiile interminabile despre "cum facem site-ul, cine face site-ul, de ce asa, de ce nu asa, dar cine, cum, etc...." nu duc nicaieri si nu rezulta nimic concret (se discuta despre asta de ceva ani, totusi), am luat taurul de coarne si am propus solutia care se stie... Restul, e istorie... Echipa initiala care a pus osul la treaba pentru a pune lucrurile la punct a fost formata din mine, Crios si Eugen.
Imi cer scuze daca am uitat pe cineva din mica istorisire, a fost fara nici o intentie... Chiar ar fi interesant de completat, de catre cei cu memorie mai buna ca a mea...