Forum Machete,Modelism,Hobby: Cartula - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cartula ???

#1 Useril este offline   AlexGiuglea 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 419
  • Inregistrat: 29-April 06

Postat 03 January 2007 - 11:10 PM

Scuzati-mi curiozitatea :pint: , nu vreau sa supar pe nimeni, scuzati-mi si delirul deoarece vin dupa 5 ore si jumatate de vopsit cu aerograful, cu nasul in tinner :-D , dar de cand m-am inregistrat pe acest forum, ma framanta o intrebare : de unde provine numele site-ului, "Cartula" ? :roll:

#2 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 03 January 2007 - 11:19 PM

Pai e relativ simplu un raspuns... E porecla mea, de prin vremurile liceului... Initial site-ul a fost unul pur personal (de unde si numele de domeniu), mai apoi devenind ceea ce este acum.

#3 Useril este offline   AlexGiuglea 

• Membru senior
  • Postari: 419
  • Inregistrat: 29-April 06

Postat 03 January 2007 - 11:29 PM

In sfarsit, m-am lamurit ! :pint:

#4 Useril este offline   curec_christian 

• Membru senior
  • Postari: 606
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 04 January 2007 - 02:34 AM

Salut,

Ceea ce mi se pare mie cel mai surprinzator este rata cu care creste numarul de persoane care se inscriu pe acest forum.
procentul este uimitoar pentru mine.
Cind m-am inscris aici (parca al 31 membru) in nici un caz nu credeam ca aceasta comunitate va ajunge sa aiba peste 300 de membri.

Cartula nu stiu iti fi facut cumva reclama la acest site dar cert este ca numarul de useri creste constant.

Poate e un bun moment sa te felicit pentru ca ai creat acest site (in pofida a ceea ce ar afirma unii). :pint: :-D ;-) si sper ca intr-o buna zi sa apucam sa ne intilnim live.

Christian

Aceasta postare a fost editata de curec_christian: 04 January 2007 - 02:40 AM

#5 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 04 January 2007 - 07:12 AM

curec_christian, la Jan 4 2007, 02:34 AM, a spus:

Poate e un bun moment sa te felicit pentru ca ai creat acest site (in pofida a ceea ce ar afirma unii). :pint: :-D ;-) si sper ca intr-o buna zi sa apucam sa ne intilnim live.

Christian

"Geneza" acestui site se pierde usor in negura vremurilor ;-) si este un pic mai .. "deosebita". Fara sa intru in detalii, totul a plecat initial de la forumul asociat site-ului de vanzari revell.ro, adicalea clip-trade !
Dar poate alte detalii, ar trebui sa le dea chiar Gabi insusi, aka cartula :pint:

#6 Useril este offline   Aschi 

• Membru deplin
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 25-January 06

Postat 04 January 2007 - 09:31 AM

Deşi ştiam de existenţa site-ului de multă vreme, din varii motive nu m-am înscris decât la începutul lui 2006. Efectul a fost acela că mi-am reconsiderat atitudinea faţă de acest hoby. Am vreo 30 de zburătoare (din fostul RDG, poloneze, făcute de români la JECO, după revoluţie Italieri, Revell ....) lipite/pictate/îmbătrânite aşa cum am crezut că este bine dar calitatea şi cantitatea informaţiilor de aici ma determinat să completez dotarea avută cu scule şi materiale adecvate. Dacă înainte căutam soluţii cât mai ieftine, am ajuns la concluzia că nu se poate obţine o calitate rezonabilă decât investind totuşi câte ceva. Mă bucură faptul că numărul celor care deschid CARTULA.net este în creştere. Să nu uităm că ceea ce facem noi este în primul rând un hoby nu o olimpiadă.
Vă doresc la toţi să aveţi un an bun în toate şi mult spor !

#7 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 04 January 2007 - 01:06 PM

Blue-Max, la Jan 4 2007, 07:12 AM, a spus:

curec_christian, la Jan 4 2007, 02:34 AM, a spus:

Poate e un bun moment sa te felicit pentru ca ai creat acest site (in pofida a ceea ce ar afirma unii).  :pint:  :-D  ;-) si sper ca intr-o buna zi sa apucam sa ne intilnim live.

Christian

"Geneza" acestui site se pierde usor in negura vremurilor ;-) si este un pic mai .. "deosebita". Fara sa intru in detalii, totul a plecat initial de la forumul asociat site-ului de vanzari revell.ro, adicalea clip-trade !
Dar poate alte detalii, ar trebui sa le dea chiar Gabi insusi, aka cartula :pint:

Aia cu geneza e poveste lunga...
Initial au fost forum-urile de la Revell unde ne-am strans, nici nu mai stiu bine in ce an era...
Primul forum Revell a disparut, s-a facut upgrade la al doilea forum Revell care vad ca inca exista...
Pentru nostalgici: http://www.revell.ro...bin/offchat.cgi
Dupa, in 2003, a fost facut upgrade la un forum 'calumea' la http://www.clip-trade.ro/forum/ ... Din pacate, administrarea lui ca si a precedentelor cam a lasat de dorit, fiind facuta (sau nu) de catre cei de la firma cu pricina... Datorita lasarii in parasire, la un moment dat (toamna 2004) forumul a fost spart, si toate informatiile sterse... A fost refacut, dar deja era clar ca e nevoie de o alta 'casa' pentru comunitatea de machetisti... Acum vad ca forumul cu pricina e parasit, singurii care posteaza sunt niste boti cu link-uri catre site-uri pr0n... :pint:

Pe de alta parte, a existat in paralel o 'miscare' in sensul organizarii lucrurilor in sensul existentei unui site dedicat, si a unei asociatii sau ceva similar...
Primele incercari despre care stiu, sunt ale lui Blue-Max, Oro si Prejo, prin 2002, de a infiinta un site si o asociatie afiliata IPMS... A ramas inca, vad, site-ul prototip... http://www.geocities.com/ipmsro/
Ulterior, s-a incercat ceva similar de catre Prejo, MPetrov si subsemnatul, nu mai tin minte cand, probabil pe la inceputul lui 2003... Cam de atunci dateaza conceptul care exista si acum, am facut un site prototip, teste peste teste, etc... In plus, discutii cu asociatia, ce si cum, afilieri, etc... Toti eram cu servici, ocupati, s-a stins usor-usor din lipsa de 'personal'... Site-ul la fel, din lipsa de continut.
Pe la sfarsitul lui 2003/inceputul lui 2004 din motive fara legatura cu modelismul, am creat domeniul cartula.net... Dupa un timp, am inceput sa tot adaug software, si sa vad cum se leaga, care mai e starea, care mai sunt noutatile in domeniu, si am ajuns sa am un site gen portal, cu un forum integrat, pe care ma mai jucam sa testez diferite componente...

In momentul in care forumul clip-trade a fost spart, si observand ca discutiile interminabile despre "cum facem site-ul, cine face site-ul, de ce asa, de ce nu asa, dar cine, cum, etc...." nu duc nicaieri si nu rezulta nimic concret (se discuta despre asta de ceva ani, totusi), am luat taurul de coarne si am propus solutia care se stie... Restul, e istorie... Echipa initiala care a pus osul la treaba pentru a pune lucrurile la punct a fost formata din mine, Crios si Eugen.

Imi cer scuze daca am uitat pe cineva din mica istorisire, a fost fara nici o intentie... Chiar ar fi interesant de completat, de catre cei cu memorie mai buna ca a mea...

#8 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12679
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 04 January 2007 - 03:12 PM

Eheee... :pint: ;-) Cum a trecut vremea :-D

#9 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 04 January 2007 - 03:28 PM

Da mai Z-Mare, dar uite ca citesc de cateva ore ce se spunea acum 4 ani, si parca citesc topic-uri de 2-3 zile...
Oricum, am gasit faza 2003 cu infiintarea (mai bine spus "ideea")...
http://www.revell.ro/cgi-bin/offchat.cgi?s...mesub=Propunere

Si am mai gasit si asta...
Intrebare:Daca pina acum AM, fiind o revista bilunara, aparea o data la trei luni, cind va fi o revista lunara, la cite luni va apare?
. Tot din primavara lui 2003
:pint: :-D ;-) ;-) :pint:

Da, Z-mare, TU ai zis-o :pint:

#10 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12679
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 04 January 2007 - 04:22 PM

Cartula, crezi, nu crezi, si eu am citit de pe acel site (defapt de pe amindoua) pina mai acum citeva minute. Si credema, am oftat! :-D. Si ai dreptate, parca sunt topicuri de doua, trei zile! Am revazut chiar si un kit review:

Citeaza

Rata

Kit-ul

Piesele, sint dipsuse pe o singura rama din plastic, de culoare alba, ceea ce este un inconvenient. Injectia este curata, bine centrata, cu putine bavuri. Detaliile sint fine, suficient de multe, gravarile, atit in pozitiv cit si in negativ, realizate corect. Bordul este extrem de corect si detaliat; mansa, palonierele si scaunul sint destul de corecte. Din pacate, lipsesc manetele de gaze si alte detalii din cocpit. Motorul, bine detaliat, este si el curat injectat, dar aripiorele de racire pentru cilindri, sint prea putin proeminente.

Cit despre AM, din pacate, raspunsul nici acum nu l-am aflat! :pint:

#11 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 05 January 2007 - 08:48 PM

Doua treimi din echipa initiala e si acum la treaba.
Cand m-am inhamat la treaba pe forumul asta si cand Cartula mi-a dat drepturile de administrare nici macar nu ne cunosteam. Sau sa zic ca ne cunosteam doar virtual.
Ma buseste rasul cand imi aduc aminte ca ma intrebau dintre colegi cum ma inteleg cu el ca e un tip tare ciudat ... si-i dur asa ... :pint:
Eu la vremea inceputurilor acestui forum eram tare simpatizat de masele largi adunate pe acet forum adunate in numar masiv de 50 de useri din noiembri 2004 pana pe la jumatea lui ianuarie 2005, toti proveniti din raposatul forum Revell.
Imi aduc aminte ca primii pasi au fost timizi. Ca unii dintre ei incercau sa ma convinga sa facem toata treaba pe forumul pe care il aveam aunci pe site-ul meu. N-a fost greu sa-i conving ca eu nu aveam facilitatile de aici, dar lucrul cu administrarea forumului meu m-a ajutat sa fac fata optiunilor de aici destul de multe la numar. Fiind trei in administrare a trebuit sa-l punem pe Cartula sa creeze posibilitatea de a comunica rapid pentru a putea lua diverse decizii si asa a aparut si partea nevazuta a forumului. Aia cu bisericute. :-D Cei doi ani alaturi de Cartula in administrare au facut sa fim si prieteni. desi ne vedem mai rar in ultima vreme discutam mult pe unde ne prindem (forum,mess, telefon) si am reusit, cel putin in anul trecut sa ne inconjuram de ajutoare de nadejdie lucru care a facut ca activitatea de pe forum sa poata fi extinsa si in afara lui. Sunt oameni care au pus umarul neconditionat acoperind fiecare cat a putut de mult din activitatea din afara forumului.
Usor, usor marea familie cartula.net s-a marit de la 50 de membrii la 380 cati numara azi, la momentul cand scriu.
Nu tot timpul a fost frumos, nu tot timpul toate lucrurile au fot la locul lor. Ca in orice loc public se intampla sa apara si cativa mai putin "prietenosi" (ca sa zic asa), dar marea majoritate a dat clasa inalta a acestui forum si ca lucrari prezentate si ca oameni. Ceea ce poate parea paradoxal pentru unii (putini la numar ... sper) este faptul ca nu numai ca nu ne-am opus niciunei activitati ba chiar am impins tot timpul lucrurile inainte. Daca in ' 90 se desfasura ultimul Salon de Modelism si daca pana in anul 2005 mai facea Ovidiu Socaciu o expozitie la Deva de care n-auzea aproape nimeni, uana pe la Alaxie ( :hammer: salut Luci) sau pe la Olaf la pravalie, anul 2006 cartula.net a adus pe firmament 5 expozitii de machete. Nici pe vremea inpuscatului nu erau atatea.
Imi aduc aminte ca ultima data cand a fost spart forumul Revell (asta m-a prins si pe mie in activitate virtuala) se punea la cale expozitia de la Alexie. Ce vremuri de pionierat! Spargerea aceea de forum n-e convins ca trebuie sa cautam ceva sigur, protejat de diversi, cu loc unde sa punem imagini, articole, unde sa stabilim lucruri ... Aveam nevoie de o noua casa cu alte facilitati si Cartula ne-a pus la dispozitie o astfel de casa la care paltim chirie moca.
Bafta!

#12 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 05 January 2007 - 10:35 PM

Pai sa mai zicem atunci o data MULTUMIM FRUMOS.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi