Forum Machete,Modelism,Hobby: TRIREME of the ROMAN EMPEROR - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

TRIREME of the ROMAN EMPEROR

#21 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 28 February 2007 - 11:34 AM

Orion are dezavantajul unui plastic moale, greu de debavurat fara sa-ti debavurezi si degetele. :whistle: Cea mai grea zona este la picioare unde trebuie sa tai linia de turnare peste curelusele de la sandale. Eu chiar mi-am pierdut rabdarea si le-am ras de tot, le-am pictat ulterior.

Cel mai simplu de debavurat si vopsit sunt vaslasii caci sunt sub punte si nu debavurezi nimic ca nu se vad. Si cu vopsitul la fel, doar in linii mari. In cazul tau cred ca ai lipit deja puntile asa ca banuiesc ca nu-i mai bagi deloc.

Din ce vad imi par potriviti marinarii aia. Din punctul meu de vedere e foarte relativa inaltimea caci oamenii nu sunt la fel, langa acelasi tanc altfel arata un individ de 1.70 si altfel unu de 1.90. Deci daca cuiva i se par prea mici le zici ca in marina puneau din astia mai mici ca sa se strecoare bine printre franghii. Daca zice ca sunt prea mari le zici ca sunt din trupele auxiliare, nu sunt chiar romani si deci e normal sa fie mai inalti decat romanii care erau mai mici.

In turnurile alea e musai sa pui niste arcasi si/sau pe unii cu lance/sulita (pillum). Arcasi gasesti tot la Orion daca te mai tin nervii sa-i debavurezi. Mai exista niste arcasi pe la Hat si aia vechi de la Airfix dar astea doua au auxiliari, cei de la Orion au chiar echipament de legionari si ar merge mai bine langa ceilalti. Nu cred ca ar fi avut arcasi special dedicati, adica probabil arcasii erau tot niste soldati care puneau mana pe arcuri si daca lupta ajungea pe punte sau la turn scoateau sulita si/sau sabia. Deci echipamentul trebuie sa fi fost la fel cu al celor care stateau pe punte. Ca sper ca pui macar o garda cu scuturi pe punte langa turnuri/cabine. Fiind corabie de imparat e clar ca e perioada imperiului deci scuturile sunt dreptunghiulare nu ovale ca cele republicane, si au desene pe ele, adica aripile alea si fulgerele. Armura cea mai credibila e cea din placi (lorica segmentata)
.

#22 Useril este offline   victordegalati 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 649
  • Inregistrat: 17-October 05

Postat 28 February 2007 - 07:52 PM

uitate putin aici,
http://cartula.net/m...?showtopic=1114
la momentul respectiv am gasit pozele pe net dar nu mai stiu de unde le-am luat,poate te ajuta

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: post_5_1146946273.jpg

#23 Useril este offline   corsar 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 07-February 05
  • Interests:club, discussion

Postat 28 February 2007 - 11:30 PM

Va multumesc mult pentru sfaturi, sunt bine venite si bine primite :lol: si am o intrebare, mai ales pentru Olaf si anume daca poti sa aduci un set de figurine de marinari romani inafara de cele de la ORION, ca figurinele care le am eu sunt niste CARICATURI pe langa cele din poza pusa de Victor. Marinarii mei din set sunt cu totii mutilati :cry: unii nu au degete la o maina sau au mai putine, la alti laba piciorului face parte din postament, iar la fata nici nu mai vorbim....caricaturi curate :whistle: ca sa nu mai vorbim si de calitatea plasticului

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi