T-55 in Armata Romana poze diverse cu 55-uri "romanesti"
Postat 04 October 2007 - 07:50 AM
Volumul 2 are sa apara (cand are sa apara) si va contine restul de detalii ref. la motor-transmisie - calea de rulare; sistem. de alimentare cu comb.; inst. electrica si comunicatii.
Din pacate, plansa cu vederile de ansamblu lipseste din exemplarul meu.
mack
Postat 04 October 2007 - 09:14 PM
- mansonul termic al tunului deformat in sumedenie de locuri si cu vopseaua sarita;
- aripa dreapta lovita;
- SCF-ul (Sistemul de Conducere a Focului) Ciclop sub husa - deasupra tevii tunului langa ambrazura;
- farul suplimentar montat pe blindajul aditional dreapta al turelei (in umbra)
Postat 15 October 2007 - 08:48 AM
laure, la Oct 14 2007, 04:17 PM, a spus:
Salut,
Momentan nu-mi aduc aminte pe unde erau localizate mentionatele pasaje, dar am sa caut aceste detalii in manual.
In acest topic am postat aproape toate fotografiile reprezentative ce le am cu T-55; asa cum am mai spus, mi-ar fi placut sa pot face mult mai multe.
spor la macheta
Postat 07 June 2011 - 10:12 AM
Citeaza
De la regulament citire.
Postat 07 June 2011 - 05:19 PM
Legea drepturilor de autor pur si simplu nu se aplica manualelor de intretinere / exploatare a echipamentelor militare, deoarece acestea (manualele) nu au fost concepute niciodata pentru vanzare sau pentru a aduce vreun avantaj de alta factura autorului (autorilor). Nici n-o sa gasesti vreodata un nume de autor pe un astfel de manual.
In masura in care sunt desecretizate, se pot scana si posta pe net in deplina legalitate
Aceasta postare a fost editata de zapacitu: 07 June 2011 - 05:20 PM
Postat 07 June 2011 - 06:37 PM
Citeaza
a) ideile, teoriile, conceptele, descoperirile stiintifice, procedeele, metodele de functionare sau conceptele matematice ca atare si inventiile, continute intr-o opera, oricare ar fi modul de preluare, de scriere, de explicare sau de exprimare;
b) textele oficiale de natura politica, legislativa, administrativa, judiciara si traducerile oficiale ale acestora;
c) simbolurile oficiale ale statului, ale autoritatilor publice si ale organizatiilor, cum ar fi: stema, sigiliul, drapelul, emblema, blazonul, insigna, ecusonul si medalia;
d) mijloacele de plata;
e) stirile si informatiile de presa;
f) simplele fapte si date.
Cum intrega "opera" este constituita din descrierea metodelor/procedeelor de functionare ale tancului T-55, credeam ca intra in domeniul public.
Postat 07 June 2011 - 08:37 PM
Mircea87, la 07 June 2011 - 06:37 PM, a spus:
Cum intrega "opera" este constituita din descrierea metodelor/procedeelor de functionare ale tancului T-55, credeam ca intra in domeniul public.
Absolut adevarat, dar trebuie sa fie desecretizate, conform Legii nr. 182/2002.
Postat 20 August 2012 - 10:06 PM
PS..."cocarda tricolora...initial am vrut s ao sterg cu PS-ul...ca era prea kitch, dar ce sa-i faci...e kitch romanesc"