T-55 in Armata Romana poze diverse cu 55-uri "romanesti"
Postat 26 December 2006 - 04:00 PM
Salut,
Pentru cei interesati - cateva fotografii cu T-uri 55. Imaginile au fost realizate in primavara lui 2000, pe cand subsemnatul isi satisfacea stagiul militar (pe atunci obligatoriu). Sa nu ma intrebati cum am bagat (si scos) aparatul foto in (din) unitate si nici cate plane de pregatire a MTR-istilor am redactat, pentu a putea poza masinariile cu pricina. Lauda comandantului unitatii care a inteles straniile apucaturi ale "tinerilor chemati sub arme".
mack
Pentru cei interesati - cateva fotografii cu T-uri 55. Imaginile au fost realizate in primavara lui 2000, pe cand subsemnatul isi satisfacea stagiul militar (pe atunci obligatoriu). Sa nu ma intrebati cum am bagat (si scos) aparatul foto in (din) unitate si nici cate plane de pregatire a MTR-istilor am redactat, pentu a putea poza masinariile cu pricina. Lauda comandantului unitatii care a inteles straniile apucaturi ale "tinerilor chemati sub arme".
mack
Postat 26 December 2006 - 04:49 PM
Din pacate, fotografii de detaliu nu exista; pelicula nu-i la discretie ca digitalu' iar imaginile erau "furate" in putinele momente de pauza. Totusi am sa caut prin cele citeva filme facute si am sa postez cadrele cele mai interesante, chiar daca detaliile au sa apara printre figuri de militari plictisiti...
Postat 26 December 2006 - 05:26 PM
Habar n-am daca informatiile astea au fost macar la vremea lor "secrete" :))...
Tancurile din imagine apartineau Batalionului 334 Tancuri, stationat la acea vreme in localitaea Botosani (N Moldovei). Din cate stiu eu, in acest moment unitatea nu mai exista.
mack
Tancurile din imagine apartineau Batalionului 334 Tancuri, stationat la acea vreme in localitaea Botosani (N Moldovei). Din cate stiu eu, in acest moment unitatea nu mai exista.
mack
Postat 26 December 2006 - 09:29 PM
Toate fotografiile mele din acest "ciclu" sunt realizate in tancodromul unitatii - deci undeva in apropiere de Botosani. Din cate stiu eu, poligonul de la Malina e ceva mai plat...iar acolo este mult mai dificil sa indupleci rezistenta militarilor in fata "aparatelor foto din mana unor civili aiuriti".
mack
mack
Postat 27 December 2006 - 03:45 PM
Nu ai gresit cu termenul "modernizat" la acele tancuri - e modelul T-55AM, prezentat frumos de uhu:
http://cartula.net/modules/ipboard/index.p...topic=1658&st=0
http://cartula.net/modules/ipboard/index.p...topic=1658&st=0
Postat 30 September 2007 - 10:18 AM
Salutare,
Relansez topicul cu o serie de scanuri (la sugestia unui coleg forumist) din "MANUALUL TANCULUI T-55, Editia 1970). Cat priveste drepturile de autor, cred ca ne aflam la limita de aplicare a conceptului, atata timp cat informatia nu este disponibila (contra cost) in alta parte iar editorul de origine nu functiona dupa regulile "economiei concurentionale".
Relansez topicul cu o serie de scanuri (la sugestia unui coleg forumist) din "MANUALUL TANCULUI T-55, Editia 1970). Cat priveste drepturile de autor, cred ca ne aflam la limita de aplicare a conceptului, atata timp cat informatia nu este disponibila (contra cost) in alta parte iar editorul de origine nu functiona dupa regulile "economiei concurentionale".