Intalnirea lunii IANUARIE MAv
Postat 22 December 2006 - 04:45 PM
Cu sigla e mai dificil spun eu; sunt de parere ca pe sigla ar trebui sa apara si aero si tancuri si vapoare, nu doar una sau alta, ca sa se vada ca suntem o "societate" a modelistilor diversificata, si ca sunt membrii din toate "clasele" modelistice.
O sa incerc eu o sigla azi si o sa postez daca iese ceva mai calumea.
Bafta
Postat 22 December 2006 - 08:10 PM
Postat 22 December 2006 - 08:34 PM
Daca se cauta o signl care incorporeaza toate ramurile modelismului, e mai greu, ca sunt tot felul de modele... In plus, este riscul sa ajungem la genul de embleme cu care ne-am obisnuit pe alte vremuri in care erau o bucata de roata dintzata, un ciocan, o secera, un compas, o flacara, etc.
IPMS are ca sigla un glob pamantesc, clubul IMSS din Dublin din care fac parte eu are ca sigla silueta unui tobosar irlandez de pe vremea razboaielor napolenice, etc.
Eu zic sa alegeti un simbol care sa simbolizeze creativitatea in sine, ca pana la urma asta e trasatura modelismului, indiferent de ramura. Un exemplu ar fi coloana infinita, dar cred ca daca ne punem toti mintea, se poatea ajunge la un simbol al creativitatii romanesti.
Cat despre aspectul "national" sau "regional" al clubului... eu zic sa incepeti local.
Ceilalti din alta tara pot participa la competitii si intalniri ca oaspeti.
IPMS UK permite de exemplu cehilor, polonezilor, olandezilor etc sa participe fara sa fie membri ca atare. IMSS in Dublin de asemenea are oaspeti din America, Belgia, Italia si Marea Britanie la competitia anuala.
Radu
Aceasta postare a fost editata de radub: 22 December 2006 - 08:39 PM
Postat 22 December 2006 - 09:24 PM
Postat 22 December 2006 - 09:41 PM
Postat 22 December 2006 - 10:04 PM
Poti sa ma contrazici, ca eu doar am dat o parere nu o solutie.
Treaba nu e ca am zis ca o emblema facuta din fragmente de scule si simboluri era ceva ceausist, ci ceva hidos. Acele embleme erau aiurea si ridicole. Iar asta nu are nici o treaba cu plecare mea din tara, ci are de-a face cu estetica.
In plus, nu cred ca modelismul este exclusiv militar. Da, e adevarat ca multe dintre machete reprezinta articole militare, dar sunt si modelisti care construiesc si machete civile. Acum o saptamana cineva a postat o masina. De curand cineva a postat un dragon. Mai sunt si orci, nave spatiale, nave cu panze, figurine, cineva ne-a aratat un excavator, etc. etc.
De aia ma refeream la un element comun ce simbolizeaza creativitatea care transcede intregul spectru al modelismului. Dar aia a fost doar o idee. Oricine poate veni cu alte idei. Nu am impus nimic.
Cand zici, te citez: "Second,nu putem fi locali pt ca, in afara Bucurestiului,unde sintem peste 100, in celelalte orase sint mult mai putini.Deci cei din orase ca Pitesti,Craiova,Brasov,Ploiesti,Constanta si alte orase nu ar stringe minimul de 50 oameni pentru inregistrarea unui club." la ce te referi? Cred ca nu ai citit cum trebuie ce am spus si dupa aia nu m-ai inteles. Discutia de aici este despre o intalnire in Bucuresti cu directorul muzeului din Bucuresti. Cand am zis ca trebuie sa fie ceva local, ma refeream la Bucuresti. De unde ai inteles ca atuinci cand am zis "local" ma refeream de fapt la "national"?
Radu
Postat 22 December 2006 - 10:17 PM
Postat 22 December 2006 - 10:30 PM
Postat 22 December 2006 - 11:27 PM
Postat 23 December 2006 - 01:11 AM
Ar fi interesant zic eu sa fie silueta avionului reactiv al lui Coanda. E simpla si se vede si intr-o stampila, e elegant si in plus popularizam creativitatea romaneasca in domeniu.
Daca o sa te intrebe un .....Irlandez ce e sitiuletele ala din sigla ii vei explica ca ala e un avion reactiv construit si zburat (putin) de un roman pe vremea cand altii credeau ca daca trenul depaseste 60 Km/h oamenii din vagoane se sufoca din cauza ca tot aerul iese afara....
Nu stiu cum sa o fac electronic dar o voi face pe hartie si o voi posta.....Poate-poate.
Ca un tanc renault nu putem pune si nici Bricul Mircea (facut la Blohm & Voss parca)...Rachete n-am prea avut (decat Nastase si Tiriac), Maibach-ul lui Jiji e si ala facut in alta parte si doar pe motiv de coincidenta cu Pipera - nu merge.....
Deci.....Ganditi-va
Aceasta postare a fost editata de wurger: 23 December 2006 - 01:12 AM
Postat 23 December 2006 - 04:08 AM
Postat 23 December 2006 - 08:46 AM
O rama (plastic injectat) care contine ceva din fiecare domeniu: un fuzelaj, o senila, o figurina, ceva de la nava ..... si in jurul ramei instrumente care sunt folosite de toti (cei care fac machete!) cuter, cleste, pila, un tub de lipici, pensula, aerograf ... :-?
Postat 23 December 2006 - 10:43 AM
Bafta,
Bogdan