Produse AGAMA
Postat 13 December 2006 - 07:37 PM
Am cumparat ceva vopsele, in special RLM-uri, lac incolor, vopsea "transparenta" si niste "Patinator" (pigment).
Am purces la cercetare:
- oferta, in nuante, este extrem de generoasa: vopsele speciale RAF, RLM, USAF, "metalice" plus o gramada mare de alte nuante;
- vopselele sunt acrilice, se dizolva cu apa, cu o singura exceptie;
- pigmentul este foarte fin;
- merg foarte bine cu pensula. Cu aerograful nu am apucat sa incerc, dar banui ca nu-s probleme!
- RLM-urile, cel putin pe cele ce le-am incercat eu, sunt foarte apropiate, as putea spune aproape identice cu cipurile de culoare pentru RLM din nuantierul Eagle;
- o varietate mare nuante pentru de pigmenti (Patinator). Calitate deosebita.
- vopsele "transparente": fum (de vreo trei feluri :hammer: ) si diverse alte culori. Bune pentru "spalari", faruri, etc.ATENTIE, aici este exceptia! Aceste vopsele nu se dilueaza cu apa. Inca nu am aflat cu ce, dar pensula am spalat-o cu alcool izopropilic. Deci aici atentie!
- lacul incolor este de calitate, similar cu cel de la Aeromaster/Polly Scale.
Ar mai fi ceva, un lichid "metalizant". Din asta nu am cumparat asa ca nu stiu ce sa va spun despre el. Poate vine Wurger sa ne lamureasca, am inteles ca a cumparat asa ceva.
Am incercat (de dreapta la stinga) RLM 70, 71, 75, 74, fum negru si fum ....verde ( ), rugina veche, rugina noua si clay (???? )
Una peste alta, le recomand cu caldura.
Postat 14 December 2006 - 08:21 PM
Fratilor, sunt niste vopsele super-bengoase.
Si io mi-am luat azi, o gramada respectabila.
Nu am apucat nici macar sa intru in posesia lor, DAR din zisele multor baietzasi SERIOSI de pe net, mai ales nume sonore din lumea braillescale, in care io personal am incredere... se pare, ca sunt CHIAR BENGOASE !
Mai ales cele din gama de pigmenti PATINATOR si, se pare, pastele metaliza(N)te.
Nu stiu daca lacurile incolore (mai ales cel mat) sunt la fel de bune ca cele din gama PollyScale/Aeromaster, dar daca este asa macar partial, ar fi CEVA. Pentru ca, lacul mat de la PollyScale/Aeromaster, este cel mai GROZAV, din cele incercate de mine...
Mai atrag atentia la trei vopsele, super-utile pentru afevisti:
-36M Culoare pentru cauciuc/anvelope
-47Me Culoare pentru senile (baza, inainte de uzura/patinare)
-54M Culoare pentru tevi/tobe de esapament
Din cele translucide nu mi-am luat inca... astea-s EXTRA-utile pentru avionisti...
Iar "spalaturile" cu acrilic, pentru mine personal, sunt detestabile.
La "spalaturi", NIMIC nu-i mai bun ca vopseaua de ulei pentru pictura... parerea mea...
Aceasta postare a fost editata de DRAGOS: 14 December 2006 - 08:21 PM
Postat 16 December 2006 - 11:09 PM
Vopselele sunt OK (cele doua pe care le-am luat eu) ca nuanta cat si ca putere de acoperire, atat cu pensula cat si cu aerograful.
Din ceea ce am vazut eu ceea ce este scris in site-ul din link pare sa fie in regula in proportie de cel putin 85%.
http://www.ares.cz/k...ma/colorkey.htm
Bafta!
Postat 17 December 2006 - 03:39 AM
Mi-am luat 5, le-am desfacut pe rand si le-am mirosit indelung.
Miros a alcool izopropilic.
Pe eticheta de pe spatele blisterului scrie ca se dilueaza cu Ethanol - recte etilic (alcool) - C2H5-OH. Asta inseamna ca v-ati pagubit singuri band tzuica aia de la intalnire.
Eu am zgaltzait bine flaconul dupa care am turnat picatura din dop in interiorul unei aripi de Zero si am intins-o apoi cu degetul acela care ma ajuta uneori in traficul din Bucuresti.
S-a intamplat ca s-a intins (precum scrie in instructiuni) si in acelasi timp s-a slefuit ceea ce a dus la o aparenta metalica " tocmna bunicica"
Cu ce mi-a ramas pe deget (aproape uscat) am dat pe exteriorul 1/2 fuselaj Zero si aproape l-am acoperit pe tot.
De unde rezulta ca faza e ca trebuie intins bine.
De spalat de pe partile anatomice pangarite, l-am spalat cu apa si sapun si s-a dus de n-a avut treaba..... Asa ca ce-mi spunea mie un prieten ca nu se i-a nici cu drujba de unde l-ai pus .
Deci, daca ar fi fost pasta as fi fost de doua ori mai impresionat.
Postat 18 December 2006 - 11:20 AM
Cum in decembrie lectia a fost: "vopsirea figurinelor" eu propun ca in ianuarie sa fie: " folosirea produselor pentru colorare si imbatranire", inclusiv creta pastel daca vrea cineva sa aduca ca sa putem compara... " Dar de data asta in Ianuarie ramane!!
Postat 18 December 2006 - 11:37 AM
Efectul obtinut este insa SUPERB, cu nitica atentie. Se pot polisha pana sunt oglinda.
Si nu e vopsea, sau cel putin mie nu mi s-a parut ca se comporta ca o vopsea...
Postat 18 December 2006 - 01:22 PM
Cata, sa inteleg ca nu ne mai vedem la muzeu data viitoare ci la patinoar
Acum serios, mi s-au parut toate OK, abia astept sa lucrez cu ele si sper sa se gaseasca cat mai mult timp la Pavel, poate asa scapam si noi de grija vopselelor.
Postat 18 December 2006 - 02:48 PM
Daca te referi la mascarea in vederea aplicarii pastei metalice, e ceva mai complicat decat la vopsire, pentru ca pasta trebuie frecata ca sa obtii aspectul final, si asta inseamna ca o sa fie probleme cu marginea mastii. Nu ma pricep aici, n-am incercat.
A, si vorba lui Z-Mare, n-au legatura cu pasta care o stii tu. Defapt, aia nici n-ar prea fi trebuit sa se usuce.
Postat 18 December 2006 - 07:05 PM
Aceasta postare a fost editata de MiG: 18 December 2006 - 07:06 PM
Postat 18 December 2006 - 10:07 PM
Avand in vedere ca se mai duce o cantitate prin lustruire inseamna ca se duce destul si cand maschezi. Asta poate fi in functie de mediul cu care maschezi (banda, lichid, frisket film, post-it, aracet cu sapun lichid, plastilina, patafix)
Din proprie (freaky) experienta va spui ca vopsele de genul asta date peste lichid de mascare (mai ales cu aerograful) duce la matuirea partilor transparente si pe cale de consecinta la autocastrare cu obiecte nepotrivite (vezi Gopo).
Diluantul este alcool izopropilic, dar la volumul asta ar fi pierderi mari.
In plus fata de humbroale, agama are liant mai bun si raspunde la frecare mai bine.
Tocmai am testat otelul pe o camasa de zale. Am dat in prealabil o zeama de acrilic negru (pt. profunzime) dupa care am intins VOPSEAUA cu o pensula aspra. Dupa aia am mai frecat-o cu un batz (chibrit). Acelasi lucru l-am obtinut cu humbrol steel dupa cum se poate vedea mai jos.
Secretul (nu vorbesc aici de moshi) sta in ignorarea indicatiilor fabricantului care zice sa "buff" cu vata si sa folosesti un lemn moale (brad,tei, plop, salcie, etc)