Suchoi - 30 MK am si io niste intrebatri
Postat 06 December 2006 - 10:35 PM
Citeaza
I also discovered that Trumpeter „Su-30“ is in fact only Su-27UB without refinements that were added during the development of the type.
Real Su-30MK differs externally from the Su-27UB:
- Su-30MK has a refueling probe installed
- Su-30MK has the IRB mounted on the right side of the windscreen
- the windscreen has a different shape
None of these features can be found on Trumpeter "Su-30". I did what is within my skills to make refueling probe and reposition the IRB, but decided not to try to replace the windscreen (I can live with this error).
The construction was torture at some stages – tons of putty and many square meter of sanding paper had to be used.
Cam asta are de zis tipul care l-a construit despre kit... E drept, si dintr-un capac de WC poti sa faci un Su-27MK. Cu "tons of putty and many square meter of sanding paper"... Si nici nu trebuie sa fii foarte priceput, doar sa muncesti foarte-foarte mult. Degeaba.
http://www.bharat-rakshak.com/IAF/Gallerie...p?g2_itemId=693
Postat 07 December 2006 - 08:59 AM
Citeaza
am gasit lac mat, dar zicea ca e de apa....Ikarus nu prea e clar. :-? E vorba de lac acrilic? Daca da, este bun, chiar foarte bun. Unde l-ai gasit, la fondul plastic?
Sa cred ca tompetirii au zbircit-o asa de rau in cazul Su-30???? :-?
Postat 07 December 2006 - 09:42 AM
ok, vin cu alte intrebari:
alcoolul izopropilic pentru ce este ?
liniile de la panouri (in negativ) se vopsesc (se scurge vopseaua)cu email negru si mult diluant.... corect ?
dar am auzit ca se folosesc si culorile de ulei... sunt mai bune, sau de ce ? :-?
multumesc.
Postat 07 December 2006 - 10:43 AM
In cazul accentuarii liniilor de panou, se folosesc vopsele de ulei pentru ca au pigment MULT mai fin in general decat emailurile (patrund mai usor in multe locuri), si se usuca mult mai greu, ceea ce permite obtinerea de efecte mult mai interesante decat cu emailuri. Faza cu pigmentii atrage dupa sine faptul ca pot sa 'pateze' foarte uniform suprafetele, cand sunt in strat extrem de subtire (modifica tonalitatea vopselei)...
Postat 07 December 2006 - 12:17 PM
si cu ce le diluez ?
cu diluant 509-510 sau ulei de in ?
oh si mai inca ceva: se aplica diluant(509-510) peste decaluri puntru a intra in liniile panurilor ? daca nu, atunci ce se poate aplica ?
Aceasta postare a fost editata de ikarus: 07 December 2006 - 12:22 PM
Postat 07 December 2006 - 12:20 PM
Ia si tu la lecturat sectiunea asta...
http://cartula.net/modules/smartsection/ca...hp?categoryid=8
Postat 07 December 2006 - 01:22 PM
Citeaza
Citeaza
Citeaza
Citeaza
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 07 December 2006 - 01:23 PM
Postat 08 December 2006 - 08:42 PM
m-am gandit la bucatele din punga de plastic foarte subtire, inconjurat de o sarmulita ca sa poata sa stea pe model.... dar daca vopsesc acea punga, la orice modificare a formei sale, vopseaua va cadea...
are cineva vreo idee mai buna ?
ah ! ar mai fi o idee buna, o bucata de material fin (matase sau un cearceaf fin) dar cum le vopsesc,
(scuze pentru abundenta de diminutive)
Postat 08 December 2006 - 10:14 PM
Batista de hartie Zewa (cat mai densa ca si granulatie) inmuiata in aracet diluat cu apa, plasata in locul respectiv, apoi lasata sa se usuce.
Ai sa observi un mare miracol... si se vopseste perfect.
Baga mare !
Postat 09 December 2006 - 10:03 PM
cred ca deja ii periculoasa macheta asta , sper sa nu exaerez dar, cum as puta sa imit farurile de la trenul de aterizare din fata. Eu am inceput cu staniol+un plastic mai gros de la o sticla dar e mult prea greu de facut. Am inceput una dar ma iam 2
are cineva ceva idei mai bune, si mai ushor de creeat ?
Aceasta postare a fost editata de ikarus: 09 December 2006 - 10:13 PM
Postat 10 December 2006 - 12:27 PM
Pentru becuri poti folosi discuri de aliminiu autocolant peste care dai mai multe straruri de Future sau lac incolor lucios. Mai poti taia discuri din film fotografic de pe care ai dat jos gelatina, apoi le lipsesti peste folia de aluminiu.
Postat 11 December 2006 - 02:08 PM
Deci tu cand stai cu prietena si ea crede ca o privesti intr-un anume fel, tu de fapt te gandesti cum sa o deposedezi de clema cu pricina intr-un moment de neatentie.
Pavel a adus intr-un timp seturi de faruri semirotunde de diverse dimensiuni cu oglinda - fara geam.