Pagina 1 din 1
Atentionare Revell USS Constitution 1:96
Postat 20 December 2004 - 11:40 AM
Dupa aproape doi ani juma' de cind ma "chinui" cu aceasta macheta, am ajuns intr-o oaresce fundatura cu montatul, din motive de explicatii neclare in instructiunile de asamblare.
In fazele initiale, cind se asambleaza puntea, in instructiuni indica lipirea unor vergi sub punte (vergile de rezerva) (pentru cei care au kitul, piesele sunt de la numarul 29 pina la 35). Din pacate la vremea respectiva nu am fost prea atent, si nu am parcurs cu atentie toate etapele de pe instructiuni inainte sa ma apuc de montare. Morala: acele vergi, lipite cu drag si spor sub punte, sunt folosite pentru a monta pinzele suplimentare (aproximativ 14 bucati) in lateralele fiecarui catarg. Morala numarul doi: sunt nevoit sa renunt la montarea acelor pinze, ceea ce nu ma incinta prea tare...
Prin urmare, aviz amatorilor.
Ca sa nu existe confuzie, kitul este acesta.
Voi reveni cu poze si detalii dupa sarbatori, cind (sper) noul meu aparat foto digital isi va face aparitia in miinile mele.
In fazele initiale, cind se asambleaza puntea, in instructiuni indica lipirea unor vergi sub punte (vergile de rezerva) (pentru cei care au kitul, piesele sunt de la numarul 29 pina la 35). Din pacate la vremea respectiva nu am fost prea atent, si nu am parcurs cu atentie toate etapele de pe instructiuni inainte sa ma apuc de montare. Morala: acele vergi, lipite cu drag si spor sub punte, sunt folosite pentru a monta pinzele suplimentare (aproximativ 14 bucati) in lateralele fiecarui catarg. Morala numarul doi: sunt nevoit sa renunt la montarea acelor pinze, ceea ce nu ma incinta prea tare...
Prin urmare, aviz amatorilor.
Ca sa nu existe confuzie, kitul este acesta.
Voi reveni cu poze si detalii dupa sarbatori, cind (sper) noul meu aparat foto digital isi va face aparitia in miinile mele.
Postat 20 December 2004 - 11:54 AM
Astept aparatul foto . Dupa care o sa postez si instructiunile cu pricina. Problema este ca piesele respective pot fi montate in doua locuri diferite, in functie de cum se doreste montarea navei. Instructiunile nu spun asta, din pacate, si daca nu esti foarte atent (eu nu am fost), am montat vergile pe o punte inferioara, unde stateau ele de obicei, cind nu erau folosite. M-am trezit abia acum ca nu am facut bine . Sa improvizez altele nu imi vine... e plastic.
Postat 20 December 2004 - 12:03 PM
Ideea e ca eu cred ca poti totusi improviza chiar daca e plastic.
Ceea ce voiam sa vad e doar ce pot sa-ti recomand sa folosesti.
E pacat mai ales ca arata superb cu intreaga velatura cu toate ca ocupa mai mult spatiu.
Pana la urma poti sa-l lasi si fara ca si asa arata foarte bine. E totusi o prezentare mai putin folosita de creatorii de machete navale.
Bafta!
Ceea ce voiam sa vad e doar ce pot sa-ti recomand sa folosesti.
E pacat mai ales ca arata superb cu intreaga velatura cu toate ca ocupa mai mult spatiu.
Pana la urma poti sa-l lasi si fara ca si asa arata foarte bine. E totusi o prezentare mai putin folosita de creatorii de machete navale.
Bafta!
Postat 20 December 2004 - 01:10 PM
Imi subminezi moralul
Cred totusi ca o sa-l las asa. Si voi vedea mai incolo daca sa completez velatura sau nu.
Problema cea mai mare care trebuie rezolvata in momentul de fata este protectia. Dimensiunile sunt intr-adevar semnificative (aprox): 90x75x50 cm. In apartamentul in care locuiesc in Cluj, nu am loc (mai ales ca planuiesc sa ma apuc in curind de alta macheta). Trebuie sa transport macheta in Brasov, la ai mei, unde este mult mai mult spatiu. Pentru asta imi trebuie o cutie, pe care sa o folosesc si pentru expunere. Acum studiez problema. M-am gindit la un stativ de lemn, si un capac transparent. Inca nu stiu detalii tehnice. Mi-ar prinde bine niscaiva idei
Cred totusi ca o sa-l las asa. Si voi vedea mai incolo daca sa completez velatura sau nu.
Problema cea mai mare care trebuie rezolvata in momentul de fata este protectia. Dimensiunile sunt intr-adevar semnificative (aprox): 90x75x50 cm. In apartamentul in care locuiesc in Cluj, nu am loc (mai ales ca planuiesc sa ma apuc in curind de alta macheta). Trebuie sa transport macheta in Brasov, la ai mei, unde este mult mai mult spatiu. Pentru asta imi trebuie o cutie, pe care sa o folosesc si pentru expunere. Acum studiez problema. M-am gindit la un stativ de lemn, si un capac transparent. Inca nu stiu detalii tehnice. Mi-ar prinde bine niscaiva idei
Postat 07 January 2005 - 01:05 PM
Uite inca unul care lucreaza acelasi lucru, cred.
http://www.finescale.com/fsm/community/for...?TOPIC_ID=32462
http://www.finescale.com/fsm/community/for...?TOPIC_ID=32462
Postat 07 January 2005 - 01:34 PM
Oricum, am gasit solutia :hammer: : sanatate inventatorului scobitorilor alora luuungi, din lemn, folosite la frigarui. Sunt exact de grosimea necesara. Trebuie doar sa le tai la lungimea dorita, sa le ajustez capetele si sa le vopsesc. Asa ca, in loc sa termin barcazu in vreo 20 de ore, o sa-l termin in vreo 100.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1