Forum Machete,Modelism,Hobby: Aeromagazin - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Aeromagazin it's still alive? ce s-a intimplat?

#1 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4818
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 27 November 2006 - 11:48 PM

Amintiri... : -era o vreme placuta ,cu mult soare ; trebuia sa predau un subiect pt.un examen ; eram concentrat ,preocupat ,muncit de ginduri ,tema era interesanta ; noncomformista ,draga si tocmai de aceea trebuia sustinuta cu tact si dibacie. Faceam slalom printre oameni ce se scurgeau pe linga mine ca niste umbre colorate amestecinduse cu alte nuante si materialitati din peisajul citadin : picioare cu tenisi , gri de bloc , portocaliu de tramvai, par lung castaniu,tricou galben neon(sunete...), maron toneta , "citeste x" , "fa aia" bea "ailalta" , foche-wulf verde ,ochi ,gesturi , masini, ....focche-wu..lff?... unde ?... am vazut un foche-wulf ? ...sint SIGUR -l-am Vazut ! Dar pe Unde-i ? ... Caut la toneta si nu-vad (de unde am ramas cu aceea imagine ? ) .Ma uit pe lateralul vitrat al tonetei ( dupa ce i-am facut inconjorul ) -si IACATA-L ! Il cer lu' tanti sa-l frunzaresc . Sint usor buimac ; tanti zice ca-i nou (- abia l-a primit) . Ii cer grabit sa mi -l retina ; ea zice ca mai sint exemplare . Ii zimbesc strimb , putin rusinat ( datorita precipitatiei anterioare ) ; fac stinga-n-prejur si plec acasa ( plecasem mai devreme spre faculta pt a bea o cafea cu o colega dar nu aveam bani si pt revista) . Ajung acasa ,iau banii, ma intorc la taraba ,iau revista , ma intorc din nou acasa , imi aprind o tigare si ma umplu de fericire (uite ca se poate!).---------Ce noroc ca fetele au obiceiul sa intirzie ...------------. A trecut timpul ... Am avut abonament ...apoi l-am cumparat nr de nr .Vream sa -mi inoiesc abonamentul de curind .Chiar ,voi care sinteti abonati ,ce a-ti facut (telefoane ;anulari ; mai sperati?).Ciudat , chiar daca a inceput cu un Focke -wulf pe coperta s-a comportat asa cum descria domnul Dobran functionarea in timp a motorului de Messerschmitt (fabricat la Brasov?). Dupa perioada in care "spargea nuci", a inceput sa mearga din ce in ce mai bine si-n momentul acela "i-a iesit o biela prin ...". Dar parea "reparabil" ...Ce s-a intimplat ? _A luat cineva bujiile? Sau nu erau cele potrivite ? .... Cert e ca pentru mine a ramas " UN MOTOR NUMIT SPERANTA".

#2 Useril este offline   ovi one 

• Membru deplin
  • Postari: 99
  • Inregistrat: 02-June 06

Postat 28 November 2006 - 12:39 AM

Aeromagazin?Chiar asa......... Nu mai stiu nimic, in schimb imi aduc aminte cum intr unu' din numere Mihai Aldea il facea praf pe Craciunoiu pentru ca Modelismu' devenise "un pliant de supermarket".
Na ca "ne a rupt" Mihai Aldea cu seriozitatea.

#3 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 28 November 2006 - 02:05 AM

Foarte frumos scris Dany. Cam asa am trait si eu inceputul. Dupa aia a inceput incertitudinea, dupa aia nervii......Si acum ......Indiferenta.
Hai Radu-b, cearta-ma !

#4 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 28 November 2006 - 07:45 AM

Tot ce va pot spune este ca se pregateste un nr. AM pt. luna decembrie.
Iar apoi de la anu' se doreste o aparitie sustinuta, la 2 luni .... :-?
Daca voi intra in posesia machetei viitoarei coperti, o voi posta.

Asta-i tot ce stiu la monetul acesta ... :pint:

#5 Userul este online   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 28 November 2006 - 09:25 AM

Citeaza

dupa aia nervii......Si acum ......Indiferenta.
Wurger, poate sa te certe si tata Noe, ai dreptate!

Citeaza

Iar apoi de la anu' se doreste o aparitie sustinuta, la 2 luni
Voiam sa nu mai zic nimic, dar promisiunea asta am auzit-o de atitea ori incit a ajuns sa ma lase...indiferent!

#6 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 28 November 2006 - 11:24 AM

La pomu laudat sa nu te duci cu sacul!!! Iei o plasa!!!

:pint:

#7 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 28 November 2006 - 12:25 PM

wurger, la Nov 28 2006, 01:05 AM, a spus:

Hai Radu-b, cearta-ma !

Ce ai nene cu mine...? :-)
Nu mai e comunism! Am dreptul sa am si eu o parere care NU TREBUIE NEAPARAT sa fie aceeasi cu cea a "tutulor". Nu stiu de ce, dar am impresia ca daca eram pe vremea "ailalanta", acum sapam la canal ca am avut tupeul sa contrazic "opinia publica" :-P

Toate articolele lor despre aviatia romana sunt AUR CURAT. Le sunt recunoscator pentru asta. :pint:

Radu

#8 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 28 November 2006 - 02:09 PM

Aparent "au fost AUR curat" ca acum nu mai sunt. :pint: :-P

Aceasta postare a fost editata de OlafTheViking: 28 November 2006 - 02:10 PM

#9 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 28 November 2006 - 02:16 PM

OlafTheViking, la Nov 28 2006, 02:09 PM, a spus:

Aparent "au fost AUR curat" ca acum nu mai sunt. :pint: :-P

Te inseli. Articolele in cauza (inca) exista in nr. respective de revista.
Si sunt, pt. unii AUR CURAT, pt. altii prilej de a se da "jmecheri" ! :-)

#10 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 28 November 2006 - 04:21 PM

Tarzan ,referitor la ce ai zis ,imi aduce aminte de acea intimplare (adevarata se zice ) cu cele 2 masini : erau in oras doar 2 masini (primele 2) si un semafor .Venind din directii diferite ,nu s-au inteles la semafor si s-au busit . In alta ordine de idei , Blue-max, de unde crezi ca rezulta acea stare de fapt (devenita obicei <tic>).

#11 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 28 November 2006 - 06:37 PM

dany, la Nov 28 2006, 04:21 PM, a spus:

In alta ordine de idei , Blue-max, de unde crezi ca rezulta acea stare de fapt (devenita obicei <tic>).

Nu stiu la ce te referi exact !
Banuiesc (daca nu e asa, te rog da-ne lamuriri suplimentare) ca te referi la aparitia sporadica, ocazionala, accidentala :pint: si chiar haotica a AM din ultima buna bucata de vreme ?!
Ce sa zic ?! O (mica) parte din motive le stiu, pe restul le pot doar banui. Problema de baza e managementul revistei, lipsa autorilor de articole, lipsa de fonduri, de energie si vointa chiar, devierea preocuparilor lui MR spre altceva. Si totusi paradoxal, revista continua sa apara (in felul in care apare) tocmai datorita vointei lui MR, de a nu renunta.
Cu siguranta AM nu e o afacere profitabila, ma intreb chiar daca nu e .... in pierdere ?!
Ce sa mai spun ?!
Resimt acelesi frustari si nemultumiri, ca toti cei carora AM li s-a parut "UN MOTOR NUMIT SPERANTA". Si cum speranta moare ultima .....

#12 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 28 November 2006 - 07:02 PM

Da , la asta ma refeream B-M .

#13 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 28 November 2006 - 07:35 PM

Ma intreb atunci ,daca nu ar fi mai bine sa se suspende temporar aparitia periodica a revistei si sa se treaca la o editare semestriala (oare asa se v-a acumula mai mult timp de studiu si reflectie ?) , insa sub forma acelor incintatoare volume "supliment " , foarte bine documentate si primite . Eu , unul sint dispus sa platesc asa ceva la valoarea reala si sa sa atept.

#14 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 28 November 2006 - 08:19 PM

Dany, esti foarte nou pe acest forum si probabil nu stii, CAT de multa cerneala (si sange :pint: ) a curs pe marginea acestui subiect: AeroMagazin.
S-au incrucisat sabii, idei, s-a dat la "oase", s-a intrat prin alunecare, tot ce vrei ...
Poate iti faci timp si citesti topicurile deschise de-a lungul vremii ...

Sigur, se pot imagina multe solutii si variante. AM in sine e grefat pe modelul francez Air Magazine, ce promoveaza "hors-serie"-ul, numerele speciale, cartile editate in regim de subscriptie, etc. ( http://www.aerostori...rubrique22.html )
In decursul vremii insa cititorii au avut prea putina influenta asupra editorului.

#15 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 28 November 2006 - 08:50 PM

- " ... Pacat ...zise <omu'> si zbura pe fereastra ...

#16 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 28 November 2006 - 11:19 PM

Staaaaiii maaai ooomuuule ! unde zbori asa.
Radub, n-am "acsolut" nimic cu tine doar ca mi s-a parut previzibil ca dupa spusele mele sa apara postarea ta in care sa-mi spui......... Ce spui tu de obicei pe subiectul asta.
Chiar nu mai imi vine sa investesc energie in subiectul asta.

#17 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 28 November 2006 - 11:47 PM

Am glumat Wurger. :pint:
Ma refeream la faptul ca in trecut opinia mea discordanta legata de acest subiect i-a calcat pe nervi pe cei care se inganau in insultarea Aeromagazinului. Altminderi, daca si eu injuram si balacaream Aeromagzinul laolalta cu "poporul" mai ziceai ceva de mine? :-P

Refuz sa ma conformez si inca insist sa cred ca Aeromagazin a adus servicii importante istoriei aviatiei romane. Apreciez foarte mult articolele lor despre asii aviatiei romane, despre Bf109 in aviatia romana, cartea despre aeronautica romana - sunt printre cele mai valoroase si apreciate materiale pe care le am, fara ele as fi mai sarac. Cum zice englezu, "Mai bine leu pentru o zi decat caine pentru o viata."
Si pe mine ma dezamageste faptul ca ACUM au deficiente, dar apreciez ce fac cand fac ce fac.

Radu

#18 Useril este offline   tomi 

• Membru senior
  • Postari: 771
  • Inregistrat: 11-January 05
  • Interests:Aviatie - WW II & Jets

Postat 29 November 2006 - 10:51 AM

Blue Max ai dreptate cu privire la managementul revistei...totusi de ce nu se incerca remedierea lor, in opinia mea s-ar gasi destule persoane pentru a scrie diverse articole dar nu se vrea preferandu-se "afacerea de familie". :pint:

#19 Useril este offline   Arhi 

• Membru senior
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 05-October 05

Postat 30 November 2006 - 06:38 PM

:-? Sa-l rugam pe Pavlos sa faca niste slujbe pentru indreptarea lucrurilor!... :roll:

#20 Useril este offline   aviatie 

• Membru senior
  • Postari: 564
  • Inregistrat: 13-August 06

Postat 30 November 2006 - 07:14 PM

Eu unul astept revista.Si se pare ca dupa natura discutiilor lipseste si pentru alti...Poate apare in decembrie cu o surpriza...

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi