curec_christian, la Nov 28 2006, 08:56 PM, a spus:
Salut Radu,
Trebuie sa revin la acest subiect din doua motive:
1. Nu ai inteles de loc ceea ce am vrut sa spun. La mine acasa exista inca vre-o 5000 de volume in biblioteca si trebuie sa recunosc ca nu am apucat sa le citesc pe toate. Probabil cind voi iesi la pensie.
In postul de mai sus eu am facut urmatoarea afirmatie Destul de greu sa critici (si sa crezi ca esti detinatorul unui adevar absolut) aunci cind iti bazezi afirmatiile pe o singura sursa.
Mai mult, sansele ca sa ai dreptate sunt destul de mici atunci cind discuti subiecte pe care altii s-au chinuit destul de mult sa le studieze.
Si probabil ca ma repet a nu stiu cita oara, asta nu inseamna ca nu e posibil sa ai dreptate sau chiar sa avem amindoi dreptate.
2. Am luat la mina din nou toate materialele adunate de mine si niciunde nu gasesc o informatie despre partea frontala a cupolei (din trei sau o singura bucata). In schimb am gasit o copie dupa desenele initiale ale Mig-3 (diferite verisuni preserie si serie timpurie) sunt mai multe (au am vre-o 10) ce prezinta toate parbrizul facut dintr-o singura bucata.
Cu respect,
Christian
Parbrizul dintr-o bucata sau din 3 lipite nu va fi figurat ca atare pe nici un plan. Planul are rol dimensional, nu-ti da detalii atat de 'intime' de constructie. in schimb planurile ar trebui sa figureze 'cele 2 bare verticale', insa ele nu apar nicaieri.
Personal din tot ce am vazut poze, inclin sa merg pe varianta ca era vorba de 3 bucati lipite. Se vad foarte des lipiturile acelea pe poze. Iar atunci cand nu se vad, e din cauza granulatiei filmului sau pozitiei de fotografiere, reflexiilor, etc. Nu se vad bare de sustinere, SUB NICI O FORMA CUM DA KIT-UL.
Cand va fi vorba sa trec la construit kit-ul, voi rade cele 2 rame cum sunt ele din cutie, si POATE voi trasa 2 santuri pe interior ca sa figurez lipiturile.
Si eu studiez subiectul... E drept, nu sustinut, dar am ceva Mig-uri 3, inclusiv 32-ul. care ar fi trebuit sa fie exact asta al lui Bazu...