toni, la Nov 23 2006, 04:04 PM, a spus:
statul incas s-a format in jurul sec 15, cei ce-au format acest popor si-au inceput traiul pe langa titicaca prin sec 13, 14...
"In secolul XII,
enigmatica populatie ce-si spunea Inca (Fii Soarelui) cucerea un vast teritoriul in nordul si vestul Americii de Sud, venind de undeva din zona meridionala a continentului - nu se stie nici acum cu precizie de unde."
In secolul 15 s-a "stabilit" ca ar fi fost creat
imperiul nu
statul sau
civilizatia inca despre care nu prea se stie cand si cum au fost create originile fiind pierdute pe undeva prin timp. Enigma asta inca n-a fost elucidata, dar inca se mai sapa.
Revenind la cele doua "ceramice" pe care le-am prezentat, a doua (cea colorata) are 30 de ani (sigur) si este reproducere dupa vase rituale incase. Mai am inca doua. Cea neagra ... (mai am una), poate sa aiba peste 1000 de ani sau ... lafel de bine poate fi tot atat de batrana ca mine. "Figurina", a fost gasita intr-un santier arheologic din Peru, dar asta nu este suficient ca sa spuna si vechimea
.
Bafta!
PS Un site care contine o scurta istorie despre incasi si care e de la "mama lui" poate fi vizitat aici :
http://www.fuenterre...afia/incas.html
Din pacate pentru marea majoritate a colegilor de forum, este in limba spaniola (sigur)