Hs 129B nr.132 1/72
Postat 22 November 2006 - 03:48 PM
Escadrila 41 Grupul 8 Asalt
Kitul este Tamiya 1/72, la care am inlocuit tevile de esapament,oglinta...
Cei de la Tamiya dau acest kit cu un tun sub burta avionului.Romani au avut doar versiunea cu sistem de prindere pt bombe sub burta. Am luat acel sistem de prindere pt bombe de la un Hs129 Italeri (de la un prieten).Decalurile sunt de la ParcModel.
Mai multe poze AICI
Postat 22 November 2006 - 08:08 PM
Z-mare, la Nov 22 2006, 05:37 PM, a spus:
Z-mare,
Culorile arata bine
Mgc151184
Este foarte frumos Henschelul tau. Cred ca singura zona problematica a kitului Italeri/Tamyia sunt motoarele si capotele care sunt cam anemice (can dau facut macheta, s-au bazat pe desenele din cartea MBI )
Radu
Postat 22 November 2006 - 10:09 PM
Am de zis ceva despre macheta in sine: asa cum reiese din imaginile postate de fratele Mgc 151184, imbinarile dintre panouri mi se par prea evidente, gravurile in negativ parandu-mi-se cam prea adanci si cam prea largi. Luind in calcul o latime a gravurii de 1/2mm pt. scara 1/72, ar rezulta pt. avionul real un spatiu intre panouri de 36mm.
Poate gresesc, nu stiu...
Postat 23 November 2006 - 09:01 AM
radub, la Nov 22 2006, 09:08 PM, a spus:
Si cockpit-ul e jalnic de tot !
Odata ca e super simplificat, chiar pt. scara 1/72 si apoi zona din spatele scaunului e complet eronata. Am comparat-o cu aceeasi zona de la kitul 1/48 de hasegawa si nu seamana deloc.
Poate ca e timpul ca cineva (revell ?) sa scoata un kit mai decent si corect de Hs-129
Postat 23 November 2006 - 09:51 AM
Postat 23 November 2006 - 11:56 AM
Blue-Max, la Nov 23 2006, 08:01 AM, a spus:
Odata ca e super simplificat, chiar pt. scara 1/72 si apoi zona din spatele scaunului e complet eronata.
Blue-Max,
Ai multa dreptate! Numai ca cockpitul e mai usor de reparat cu un set Aires sau un set PART. Dar cand vine vorba de reparat motoarele, e mai greu. Eu ma gandesc ca se pot folosi motoarele, elicile si carenele (cu ceva modificare - niste admisii si iesiri de racire, etc.) de la Potez 631 sau 63-11 al lui Azur.
Probleme sunt si prin alte locuri...
Si rotile sunt cam anemice - niste roti de la Me410 (Eduard sau FineMolds) pot corecta problema. Roata din coada e si aia cam micutza (din nou, Me410 poate ajuta). Trenurile de aterizare, in special mecanismele de retragere nu sunt prea corecte.
Daca pui macheta Italeri langa una Hasegawa la 1/48, incep sa se vada mai multe probleme.
Oricum, astea sunt chestii "obsesive" - chiar si fara ele iese o macheta destul de frumoasa direct din cutie.
Radu
Postat 23 November 2006 - 12:52 PM
Citeaza
Este foarte frumos Henschelul tau. Cred ca singura zona problematica a kitului Italeri/Tamyia sunt motoarele si capotele care sunt cam anemice (can dau facut macheta, s-au bazat pe desenele din cartea MBI smiles-sad.gif )
Mersi Radub,
Ai dreptate capotele sunt "anemice"
Citeaza
Mersi Flyboy. Sunt si poze din fata, la linkul dat mai sus.
Citeaza
Am de zis ceva despre macheta in sine: asa cum reiese din imaginile postate de fratele Mgc 151184, imbinarile dintre panouri mi se par prea evidente, gravurile in negativ parandu-mi-se cam prea adanci si cam prea largi. Luind in calcul o latime a gravurii de 1/2mm pt. scara 1/72, ar rezulta pt. avionul real un spatiu intre panouri de 36mm.
Poate gresesc, nu stiu... smiles-blink.gif
La gravare nu am lucrat deloc. E cea data de kit.
In poze arata mai rau dar in realitate arata bine (parerea mea )
Citeaza
Odata ca e super simplificat, chiar pt. scara 1/72 si apoi zona din spatele scaunului e complet eronata. Am comparat-o cu aceeasi zona de la kitul 1/48 de hasegawa si nu seamana deloc. smiles-blink.gif
La cockpit jalnicul e discutabil la scara asta, e simplu dar cu putine modificari il scoti.
La zona din spatele scaunului ai perfecta dreptate, este eronat nu se potriveste eu am refacut acea zona.
Citeaza
Frumos Cristinele, felicitari !
Imi plac si mie culorile. Curind postez il postez si eu pe fratele sau mai mare smiles-wink.gif
Spor,
Bill smil3dbd4e4c2e742.gif
Mersi Bill.
Spor la fratele sau mai mare.
Postat 23 November 2006 - 02:06 PM
Citeaza
Eu cam asta am facut (intr-un fel ..) si m-a apucat jalea. Cum ziceam, mai ales la cockpit.
Citeaza
Adevarat. Am inceput lucrul la el cu un set PE de Part. Insa zona din spatele scaunului, trebuie refacuta integral, caci e SF
Intre timp mi-a pierit cheful si toata lucrarea zace sedusa si abandonata in niste cutii ....
Postat 23 November 2006 - 03:13 PM
http://www.jadarhobby.waw.pl/aires-a7029-h...pit-p-2406.html
http://www.jadarhobby.waw.pl/part-s72120-h...29b2-p-429.html
Treci la manetutze, nu la'ntins mina :hammer:
Postat 23 November 2006 - 04:54 PM
Admir tenacitatea ta, de a urma o tema.
Bravo, sa fii sanatos, sa poti avea aceeasi productivitate !
O sa ajungi tu si in momentul, cand vei descoperi ca, varietatea este esenta placerii...
Dar asta vine cu timpul...
Postat 23 November 2006 - 09:01 PM
M-am apucat de acest kit, nici nu-mi vine sa va spun de cand si l-am cvasi-abandonat.
Bine, am si scuze, dar asta nu ma incalzeste.
Cel mai tare imi pare rau, ca l-am dezamagit (probabil) si pe Bill.
La momentul potrivit, va voi da mai multe detalii.